Gastblog plaatsen – gesponserde blogs

Zet contentmarketing in en vergroot je online zichtbaarheid. Een gastblog plaatsen is mogelijk voor grote en kleine bedrijven, marketeers en linkbuilders.

Bestetop5.nl biedt je de mogelijkheid om je artikelen op onze website te plaatsen. Dit is onderdeel van een goede SEO strategie en geeft je branding een boost.

Vraag naar de mogelijkheden & tarieven

  Wat is je vraag?


  Van een enkele gastblog tot tientallen stuks

  We werken samen met verschillende soorten bedrijven. Van webwinkels tot dierenartsen en van marketingbureaus tot reclamebureaus. We houden van duurzame samenwerkingen, maar een enkele gesponserde gastblog laten plaatsen is ook mogelijk.

  Trouwe klanten krijgen korting op gesponsorde gastblogs. Laat je meer dan 10 blogs in één maand plaatsen? Dan kom je al voor die korting in aanmerking. De staffelkorting kan aardig oplopen.

  Het is belangrijk dat de website niet rondom één adverteerder draait. Daarom kun je tot maximaal vijf gesponsorde blogs/backlinks over of naar dezelfde adverteerder laten plaatsen. Dit voorkomt ‘vervuiling’.

  Welke onderwerpen zijn mogelijk?

  Bestetop5.nl is een blogsite die zich van oorsprong op koopgidsen en vergelijkingen richt. Hierdoor is de website interessant voor webshops en winkels, maar ook voor bedrijven die diensten aanbieden. Enkele goede onderwerpen of titels om als gastblog te laten plaatsen:

  • Met deze producten blijft de luchtkwaliteit in je woning goed
  • Koopgids smart televisies
  • De beste hondenspeeltjes van dit moment
  • Samsung of Apple: welke van deze twee is beter?
  • Een taxi in Amsterdam regelen doe je zo

  De website en ook de blogs zijn gericht op het koopgedrag van consumenten (of het publiek). Heb je als bedrijf iets te bieden, dan is een gastblog plaatsen een goede keuze.

  Kwaliteitsrichtlijnen met betrekking tot gesponsorde blogs

  De kwaliteit van gesponsorde blogs houdt verband met de effectiviteit hiervan. Een hoogwaardige blog is relevant voor zowel het bedrijf (de adverteerder) als de doelgroep. De inhoud moet zich richten op onderwerpen die verband houden met de expertise van het bedrijf. Hierbij is het belangrijk dat de inhoud waarde toevoegt voor lezers. Aangeleverde blogs worden hierop gecontroleerd.

  Leg de focus op diepgang van de inhoud en de originaliteit hiervan. De blogpost moet een probleem oplossen of een vraag beantwoorden. Zo niet, dan moet de inhoud de lezer op een bepaalde manier verrijken. Let goed op het waarheidsgehalte van de informatie. Je wil dat lezers het vertrouwen behouden.

  Het effect van gesponsorde blogs

  Een gastblog plaatsen? Zorg dat deze geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit vergroot de effectiviteit van de gastblog. Gebruik relevante zoekwoorden, metatags, interne en externe links. Dit draagt bij aan de vindbaarheid en ranking in zoekmachines. Denk niet alleen aan linkbuilding maar ook aan direct verkeer naar de website van de adverteerder (of die van jou) leiden. Bestetop5.nl trekt echte bezoekers uit zoekmachines aan, elke dag weer.

  Schrijfstijl en toon

  Een goede schrijfstijl is belangrijk. Dit houdt de aandacht van de lezer vast. De toon van de blog moet bij de doelgroep en de branding van het bedrijf passen. Het moet informatief zijn, zonder té technisch te worden. In principe moet iedereen begrijpen wat er staat. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de inhoud de interesse van de lezer vasthoudt en dus boeiend is.

  Afbeeldingen (visuele elementen)

  Alle gastblogs zijn voorzien van een afbeelding. Lever deze zelf aan of laat hem door ons verzorgen. Lever je zelf een afbeelding of foto? Zorg dat deze rechtenvrij is. Heb je de foto zelf gemaakt, geef dit duidelijk per mail aan en geef ook toestemming voor gebruik van de foto (licentie).

  Rechtenvrije foto’s vind je op Pixabay, Unsplash en Pexels. Gebruik geen foto’s die je via Google of een andere zoekmachine tegenkomt. Haal ook geen foto’s van sociale media of andere websites, tenzij je hier toestemming voor hebt. Deze toestemming willen we graag per mail ontvangen.

  Soms is het mogelijk om een tweede afbeelding aan de gastblog toe te voegen. Bijvoorbeeld een afbeelding van het product of een foto die betrekking heeft op de dienst of het bedrijf. Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op.

  3x waarom gastblog plaatsen

  1. Een gastblog biedt een kans om waardevolle backlinks op te bouwen. Dit versterk de autoriteit en de rangorde in zoekmachines.

  2. Deel boeiende en relevante inhoud en trek meer verkeer naar je website. Dit vergroot de zichtbaarheid en trekt potentiële klanten aan.

  3. Gesponsorde blogs maken onderdeel uit van de contentstrategie. Op die manier benader je effectief verschillende doelgroepen.

  Voordelen voor marketingbureaus

  Voor het marketingbureau is het belangrijk om gesponsorde blogs als dienst aan te bieden. Dit betekent een uitbreiding van de klantenkring. Laat hoogwaardige gesponsorde content produceren. Hiermee versterk je als marketingbureau de expertise en reputatie in je branche.

  Gastblog plaatsen op een van de andere websites

  Wil je ook eens een gastblog plaatsen op een van onze andere websites? We hebben hoogwaardige en populaire websites in de categorieën financieel, vrouwen, huishouden en dieren. Voor marketingbureaus, tekstschrijvers en voor sommige bedrijven is het ook mogelijk om in de categorie business & marketing een gastblog te plaatsen.

  Ook voor deze websites geldt: kwaliteit is belangrijk. Gesponsorde blogs moeten meerwaarde voor het publiek bieden. Zowel bezoekers als zoekmachines hebben er niks aan wanneer blogs nutteloos zijn. Ook jij als adverteerder of marketeer wil dat de blogs iets opleveren.

  Gastblog laten schrijven

  Moeite met zelf schrijven van een gastblog? Laat deze professioneel schrijven. Je ontvangt een blog op maat inclusief backlink naar de gewenste website. De blog mag commercieel zijn (advertorial). Houd er wel rekening mee dat hier extra kosten bijkomen, maar je laat wél een professionele en unieke gastblog plaatsen.

  Heb je zelf een gastblog geschreven en twijfel je over de kwaliteit? Laat hem tegen een kleine meerprijs redigeren. ChatGPT teksten worden niet geaccepteerd. Deze dien je zelf aan te passen of dit laat je door ons doen (ook tegen een kleine meerprijs).

  Schuiven naar boven