Beste hiking schoenen of wandelschoenen

Bijgewerkt: 10 november 2022

Hiking schoenen, het is een andere benaming voor wandelschoenen. Wanneer je veel wandelt zijn dit soort schoenen onmisbaar. Ze geven een goede grip op elke ondergrond, maar voorkomen ook blaren of pijnlijke voeten. De beste hiking boots zijn geschikt voor het wandelen over stenen en het maken van afdalingen.

Sketchers wandelschoenen

Dit merk heeft wandelschoenen in categorie A, wat betekent dat ze laag, licht en soepel zijn. De schoenen zijn bedoeld voor wandelingen over verharde terreinen, maar ook over licht onverharde terreinen. Denk hierbij aan een stedentrip, een wandeling over het strand, bospaden of landweggetjes. Ook zeer geschikt voor wandelevenementen.

Sketchers staat bekend om de zachte voering en het absorberen van klappen. Deze schoenen zijn dan ook ideaal geschikt voor wandelaars, maar ook voor mensen die last hebben van de gewrichten, reuma of artrose.

Bovendien absorberen deze wandelschoenen veel vocht en werken ook nog eens verkoelend. Het enige nadeel aan dit merk is dat de gelzolen geen eeuwige levensduur hebben. Bij veelvuldig dragen zijn de zooltjes aan vervanging toe, hoewel je ze dan letterlijk eruit moet slopen (ze zitten vastgeplakt). Gelukkig zijn vergelijkbare gelzooltjes wel los verkrijgbaar.

Sketchers hiking schoenen – check de voorraad

Travelin’ Aborg

In de categorie A/B zijn deze wandelschoenen de beste keuze. Geschikt voor harde maar ook onverharde en ongelijke terreinen. Je gebruikt ze als hiking boots maar ook als bergschoenen. De zool is redelijk soepel, waardoor je er lange wandelingen mee maakt. Zowel op vlak als bergachtig gebied.

Travelin’ Aborg is een perfecte keuze. De schoenen zijn halfhoog en bieden daarom een goede ondersteuning aan de voet en de enkels. Er is keuze uit verschillende modellen voor dames en heren. Ze zijn allen waterdicht en ademend. Maar ook heel betaalbaar, want ze zijn zeker niet duurder dan (ongeveer) € 100.

Travelin’ Aborg – prijslijst

Geweo Wandelschoenen

Wanneer je door ruige gebieden wandelt, over gletsjers, rotsen of door de bergen, dan heb je hiking boots in categorie C nodig. De beste hiking schoenen zijn die van het merk Geweo. Deze schoenen zijn volledig waterdicht, waardoor je nooit met natte voeten rondloopt. Bovendien zijn ze ademend en voeren het overtollige zweet goed af.

Het binnenmateriaal is van mesh, het buitenmateriaal van PU+ mesh. Let op want het gaat hier om lage modellen, terwijl categorie C wandelschoenen vaak een hoge schacht hebben. Wanneer je voldoende bewegingsvrijheid wil is dit de perfecte keuze.

Deze wandelmodellen zijn zeer voordelig geprijsd (ongeveer € 50). Het gaat hier om goede kwaliteit schoenen, hoewel ze voor die prijs natuurlijk nooit kunnen concurreren met de zeer dure merken. Voor beginnende wandelaars is dit echter de beste keuze.

Geweo Wandelschoenen – bekijk voorraad

Een dagtocht of backpackroute

Waar je ook naartoe gaat of hoe ver de tocht je ook meevoert, goede wandelschoenen zijn onmisbaar. Zelfs voor een simpele dagtocht wil je een goede hielbescherming, comfortabele pasvorm en een uitstekende ondersteuning. Ademende en waterdichte materialen zijn aan te raden, zodat je in alle weersomstandigheden naar buiten kunt.

Bij het dragen van zware lasten is een verhoogde enkelsteun en hielsteun aan te raden. Kijk dus goed naar de verschillende modellen en vergelijk deze met elkaar.

Het inlopen van nieuwe schoenen

Je herkent het vast wel: nieuwe schoenen voelen stug aan. Soms doen ze zelfs pijn, maar dit verdwijnt na een tijdje. Nieuwe hiking boots moet je inlopen voordat je ze intensief gebruikt. Het beste kun je een paar dikke sokken aantrekken en vervolgens de schoenen aandoen. Neem een föhn en verwarm de gedeeltes die knellen. Hierna de schoenen nog 10 minuten aanhouden en erop lopen, zodat ze zich naar de voet vormen.

Advies: neem bij het uitzoeken van wandelschoenen altijd een maatje groter dan je eigen maat.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste hiking schoenen of wandelschoenen
Schuiven naar boven