Hoe kruidnagel en brandnetel je kunnen helpen

Bijgewerkt: 26 februari 2024

We zien er steeds meer de waarde van in om op zoek te gaan naar natuurlijke middelen die kunnen helpen bij onze klachten, als medicijnen. Aan medicijnen zitten altijd een hoop bijwerkingen, ook al krijgt niet iedereen deze bijwerkingen, er is toch altijd een kans dat jij er wel last van krijgt en een ander persoon niet. Meestal heb je dit niet bij natuurlijke middelen, bijvoorbeeld kruidnagel en brandnetel. Hieronder vertellen we je hoe kruidnagel en brandnetel je kunnen helpen.

Kruidnagel

We gaan het eerst hebben over kruidnagel. Dit specerij heeft een sterke en aromatische smaak. Kruidnagel is zo goed voor je omdat het bestaat uit antioxidanten, vitaminen en mineralen. Met alles wat er in zit, kan je het gebruiken als je bijvoorbeeld kiespijn hebt. Ook heeft het een antibacteriële werking. En dat is nog niet eens het enige, het kan ook helpen bij een betere spijsvertering en zelfs je misselijkheid verlichten. 

Brandnetel

Dan heb je ook nog brandnetel. Niet veel mensen zullen ervoor kiezen om zomaar wat brandnetel te eten. De brandnetelplant bevat kleine haartjes waarmee hij zichzelf beschermt. Aanraking met deze haartjes zorgt voor veel jeuk en kleine blaasjes op de huid.

Toch wordt brandnetel al eeuwenlang ingezet ter bestrijding van klachten zoals vermoeidheid, misselijkheid of menstruatiepijn. Je kunt brandnetel makkelijk verwerken in bijvoorbeeld brandnetelthee.

Brandnetel bevat vitamines en een hele hoop goede mineralen. Als je last hebt van artritis, dan is het de moeite waard om eens een tijdje brandnetelthee te drinken. Veel patiënten met artritis merken dat brandnetelthee hun klachten verlicht.

Heb je veel last van allergieën zoals hooikoorts? Er is geen kant-en-klare oplossing tegen hooikoorts. Bepaalde behandelingen kosten ontzettend veel tijd en geld waarbij het effect vaak klein is. Brandnetelthee helpt bij allergieën. Door het drinken van deze thee merk je dat je minder last hebt van klachten die bij jouw allergie horen.

Verschillende kruiden en specerijen voor thuisgebruik

We hebben tegenwoordig allemaal plantjes, kruiden en specerijen die ons kunnen helpen bij het verlichten van bepaalde symptomen. Sommigen kweken deze kruiden en specerijen thuis zelf, bijvoorbeeld op de vensterbank. Maar je kunt het ook in de vorm van poeder, capsules of thee kopen. Hierdoor heb je de juiste kruiden altijd binnen handbereik, ongeacht het seizoen.

Ben je verkouden? Drink gemberthee en je merkt dat de verkoudheid afneemt. Het is geen wondermiddel maar het verlicht de klachten. Dan heb je ook nog kruidnagel en brandnetel die goed van pas komen. Kruidnagel bevat antioxidanten, vitaminen en mineralen die je voor ontzettend veel verschillende doeleinden kan gebruiken.

Vergeet de brandnetelthee niet! Vooral ideaal bij artritis en allergieën. Maar ook bij verkoudheid en wanneer je diarree hebt. Daarnaast geeft de brandnetelthee een boost aan je immuunsysteem.

Hoeveel brandnetelthee mag je per dag drinken?

Een veilige hoeveelheid is een tot drie koppen brandnetelthee per dag. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende water drinkt (ongeveer 1,5 l). Wanneer je een ontgiftingskuur volgt dan kun je de dosering brandnetelthee verhogen. Houd er rekening mee dat brandnetelthee op je nieren werkt en hierdoor vochtafdrijvend is. In het begin moet je wat vaker naar de wc.

Dit artikel is in samenwerking met De Kruidenbaron tot stand gekomen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Hoe kruidnagel en brandnetel je kunnen helpen
Schuiven naar boven