Beste hoelahoep voor een fitness work-out

Bijgewerkt: 25 april 2022

Hoelahoeps zijn weer helemaal terug van weggeweest. Voor beginners is het aan te raden om voor een lichtmodel te gaan. De betere modellen zijn voorzien van een roestvrijstalen buis met een goede dichtheid. In dit artikel vind je driemaal de beste hoelahoep, ook wel fitness hoelahoep genoemd. Het overzicht is tot stand gekomen dankzij beoordelingen van gebruikers, in combinatie met de prijs-kwaliteitverhouding.

Zelics Sports – professionele fitness Hoelahoep

  • Roestvrijstalen frame
  • Buitenlaag van zacht foam
  • Prijs: ongeveer € 22

De beste hoelahoep voor de dagelijkse fitness work-out is die van het merk Zelics Sport. Iets duurder dan andere modellen maar wel van een zeer hoge kwaliteit. Het frame is namelijk vervaardigd van roestvrij straal, waardoor deze hoog belastbaar is. Vocht heeft geen invloed op het materiaal, dit garandeert een lange levensduur.

De buitenkant bestaat uit antizweet materiaal, namelijk een zacht foam. Dit is prettig voor de heupen en de onderrug. Hij is voorzien van 8 afneembare onderdelen waardoor je dit model compact opbergt of ergens mee naartoe neemt. Deze professionele hoelahoep is geschikt voor intensief gebruik, maar natuurlijk ook voor de wekelijkse work-out. Vanwege het makkelijk te demonteren ontwerp ook ideaal om mee te nemen op vakantie of naar het werk.

De work-out verzwaren? Vul de hoelahoep met rijstkorrels, zand of stalen kogels. Hiermee kun je het gewicht tot 8 kg verhogen en de trainingsintensiteit aanpassen. Bereik de optimale vetverbranding en werk aan spiergroei. Met een uurtje hoelahoepen verbrand je tussen de 500 en 700 kilocalorieën.

Zeer goed beoordeeld door gebruikers, waarbij vooral de hoge kwaliteit goed naar voren komt. Wordt geleverd inclusief bijpassend springtouw.

Bekijk Zelics Sports professionele hoelahoep

VirtuFit Hoepel

  • Verschillende afmetingen en gewichten
  • Demonteerbaar
  • Prijs: vanaf € 19

Deze hoelahoep valt op dankzij zijn verschillende afmetingen en gewichten. Het kleinste model heeft een diameter van 90 cm en weegt 0,74 kg. De grootste is 100 cm in doorsnede en weegt 1,8 km. De 1,5 kg versie is de best verkochte van dit moment.

Met deze dikke en grote hoelahoep werk je aan een stevige work-out. Train je rug, dijen en benen en werk tegelijkertijd aan je conditie. Een hoelahoep is ook zeer effectief voor het trainen van je coördinatie en lichaamshouding. Daarnaast is het de ideale warming-up en helpt het bij het stretchen van de spieren.

De hoepel van VirtuFit heeft een kunststof buis als basis. Deze is bekleed met een dikke en zachte laag schuim. Aan de binnenkant bevinden zich golvende vormen die ervoor zorgen dat de spieren zich extra goed ontwikkelen.

Ook dit model is voorzien van een handig kliksysteem. Demonteer hem en berg de hoelahoep compact op of neem hem mee. Eenmaal in elkaar geklikt laten de onderdelen tijdens het gebruik niet los.

Voor beginners is het aan te raden om met het lichtste model te starten. Later kun je voor een zwaarder model gaan. Volgens gebruikers is ook de VirtuFit de beste hoelahoep, zeker gezien de goede kwaliteit en de zachte binnenkant. Ook het design is mooi, het oog wil tenslotte ook wat.

Naar VirtuFit hoelahoep

Merkloze fitness hoelahoep

  • Goedkoop geprijsd
  • 95 cm doorsnede
  • Prijs: ongeveer € 12,50

Zoek je de beste hoelahoep in de lagere prijscategorie? Dan is dit merkloze model een goede keuze. Het kost ongeveer € 12,50 en is goedkoper dan bovenstaande modellen. Deze hoelahoep heeft een doorsnede van 95 cm en weegt een kilo. Zeer geschikt voor beginners of iets gevorderden, maar niet voor de professionals.

De buis is van stevig kunststof, bedekt met zacht foam. Dit voelt comfortabel aan en is aan de binnenkant ook nog eens voorzien van een golvende structuur. Houd er rekening mee dat de golvende vorm in het begin onwennig en soms pijnlijk aan kan voelen. Daarom is het belangrijk om het gebruik van de hoelahoep langzaam op te bouwen.

Dit model bestaat uit 7 onderdelen die je eenvoudig in elkaar klikt en weer uit elkaar haalt. Hierdoor compact op te bergen en de onderdelen passen makkelijk in een sporttas.

Gebruikers vinden dat deze fitness hoelahoep aan de verwachtingen voldoet. Het helpt bij het opbouwen van conditie, een goede lichaamshouding en soepele en sterkere spieren.

Bekijk merkloze fitness hoelahoep

Hoe vaak hoelahoepen voor resultaat?

Eenmaal per week hoelahoepen is al goed, maar wil je resultaat zien dan moet je hem vaker gebruiken. Train je taille en core-spieren door een dagelijkse work-out van 15 minuten. In combinatie met krachttraining en een goed dieet helpt dit bij het afvallen en het opbouwen van spieren.

Hoe lang mag je hoelahoepen?

Er zit geen maximum aan het gebruik van de hoelahoep. In het begin heb je er moeite mee en kunnen de spieren al snel pijnlijk en vermoeid aanvoelen. Begin met 5 minuten per dag en bouw dit langzaam op. Een dagelijkse work-out van 15 minuten is meer dan voldoende om aan je gezondheid en lichaam te werken.

Let op want zware hoepels kunnen in het begin voor blauwe plekken zorgen. Meestal zie je een bloeduitstorting in de taille of rond de heupen. In dit geval is het aan te raden om te beginnen met 2-3 minuten per dag. Doe dit eventueel om de dag, waarbij je lichaam tijd heeft om te herstellen. Ga wel altijd voor de beste hoelahoeps met een goede vormgeving, dit voorkomt een hoop ongemak.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste hoelahoep voor een fitness work-out
Schuiven naar boven