Beste hooikoortstabletten (2022) – middelen tegen hooikoorts

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De beste hooikoortstabletten helpen jou van de ergste klachten af. Want niets zo vervelend als niezen, een loopneus, tranende en rode ogen. Hooikoorts kan zo ernstig zijn dat je niet meer goed kunt functioneren. Gelukkig zijn er verschillende middelen hiertegen. Bekijk 5x de beste hooikoortstabletten.

Hooikoorts herkennen

De oorzaak van hooikoorts is vaak erfelijke aanleg. Maar ook blootstelling aan allergenen kan hooikoorts veroorzaken. Waarom de een er wel last van krijgt en de ander niet is onbekend. Erfelijkheid speelt hier zeker een rol in, maar ook veelvuldige blootstelling aan irriterende stoffen.

Symptomen van hooikoorts zijn een kriebelhoest, veel niezen, hoofdpijn en een loopneus of verstopte neus. Ook ontstaan er tranende en rode ogen. Vaak voelen de ogen jeukerig of branderig aan. Soms heb je last van lichte koorts of vermoeidheid.

Beste hooikoortstabletten 2022

Hooikoortstabletten noem je ook wel antihistaminica tabletten. Deze bevatten de werkzame stof cetirizine of loratadine. Deze stoffen remmen de werking van histamine.

Histamine speelt een rol binnen het immuunsysteem. Wanneer het lichaam stoffen als gevaarlijk beschouwt dan komt histamine in actie. Bij hooikoorts denkt het lichaam dat stuifmeel een gevaarlijke stof is. Hierdoor ontstaat er een verhoogde werking van histamine met alle symptomen tot gevolg.

Dankzij hooikoortstabletten rem je dus de werking van histamine en nemen de klachten af. Bekijk hieronder het overzicht beste hooikoortstabletten.

1. Jacob Hooy Hooyfree – pollenkuur

Met een hooikoortskuur van vier maanden verdwijnen klachten grotendeels tot soms helemaal. Het is bij deze hooikoortskuur de bedoeling dat je wekelijks een capsule inneemt. Dit doe je in de periode tussen januari en september. Laat eenmaal per week één capsule onder de tong smelten. Een verpakking bevat 50 capsules, dat goed is voor drie keer een hooikoortskuur (gedurende drie jaar).

Deze hooikoortskuur bevat pollen. Hiermee stel je het lichaam gedurende een periode bloot aan een lage hoeveelheid pollen. Zo leert het lichaam dat pollen niet schadelijk zijn. Het immuunsysteem past zich hier uiteindelijk op aan. Heeft over het algemeen een goede werking maar is niet bij iedereen even effectief. Is ondanks dat toch zeker het proberen waard.

Bekijk Jocab Hooy Hooyfree

2. A.Vogel Pollinosan Forte

Dit zijn de beste hooikoortstabletten met de werkzame stof visnaga. Werkt tegen overgevoeligheid bij pollen, iets dat vooral in het voorjaar en de zomer veel voorkomt. Het voordeel van de werkzame stof is dat het geen verslavende werking heeft.

Een tablet werkt na ongeveer een uur en de werking blijft een dag aanhouden. Bij ernstige klachten is het belangrijk om dagelijks hooikoortstabletten in te nemen.

Zoals bij alle hooikoorts tabletten kan ook dit product bijwerkingen vertonen. Dit zijn onder andere hoofdpijn, een droge mond en slaperigheid. Na een aantal dagen gebruik nemen deze bijwerkingen af. Een verpakking bevat zeven tabletten.

Naar A.Vogel Pollinosan Forte

3. Physiomer Strong Jet – Neusspray

Bij hooikoorts heb je vaak last van een loopneus die later overgaat in een verstopte neus. Dit is ontzettend vervelend want door een verstopte neus uit klink je nasaal, ruik je niets en proef je niets. Dit product behoort niet tot de beste hooikoortstabletten maar gaat wél een verstopte neus tegen.

De neusspray van Physiomer Strong Jet reinigt de neusholtes effectief. De verstuiver is speciaal aangepast naar de vorm van de neusholtes. Verwijdert afscheiding en korsten bij een verstopte neus en zorgt voor een betere ademhaling. Bovendien bevochtigt het de neusholtes en voorkom je infectie van de neus en keel. De krachtige straal maakt de neusholte dus goed schoon.

Dit middel bevat natuurlijke ingrediënten dat vriendelijk voor het neusslijmvlies is. Niet alleen geschikt bij hooikoorts maar ook bij chronische neusholteaandoeningen en na een chirurgische ingreep aan de neusholte.

Naar Physiomer Strong Jet – Neusspray

4. Weleda Ogentroost Oogdruppels

Hooikoorts gaat gepaard met tranende, branderige en vermoeide ogen. Hierdoor wrijf je in de ogen wat de klachten alleen maar verergert. Hooikoorts oogdruppels werken zeer goed bij tranende, rode en geprikkelde ogen. Het verzorgt en verzacht de ogen waardoor deze een stuk beter aanvoelen. Ideaal voor mensen met hooikoorts maar ook na het zwemmen in chloorwater, geprikkelde ogen door de airconditioning of veel staren naar een beeldscherm.

Makkelijk aan te brengen bij volwassenen of kinderen. Bevat een natriumchlorideoplossing en kaliumchloride oplossing. Een flesje is na opening gemiddeld vier weken houdbaar. Het ideale product om naast de beste hooikoortstabletten te gebruiken.

Bekijk Weleda Ogentroost Oogdruppels

5. Allerfre 10mg Loratadine

Heb je af en toe last van hooikoorts dan neem je een uur voor de verwachte allergische reactie een tablet in. Bij dagelijkse klachten neem je dagelijks een tablet in. Allerfre Loratadine is geschikt voor volwassenen (1 tablet per dag) maar ook voor kinderen vanaf zes jaar oud (0,5 tablet per dag). Niet te gebruiken bij overgevoeligheid voor oratadine.

Het merk Allerfre behoort zeker tot de beste hooikoortstabletten van dit moment. Het product wordt namelijk ontzettend goed verkocht en heeft een goede werking. Bevat ook weer de werkzame stof cetirizine. Dit anti allergeen medicijn werkt niet alleen tegen hooikoorts maar ook tegen ontstoken ogen door allergie, netelroos en jeuk. De tabletten neem je in met een half glas water.

Dit was het overzicht beste hooikoortstabletten (2020). Je ziet dat hier niet alleen hooikoortstabletten tussen staan maar ook een neusspray en oogdruppels. Dit zijn perfecte hulpmiddelen wanneer je regelmatig last hebt van hooikoorts.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste hooikoortstabletten (2022) – middelen tegen hooikoorts
Schuiven naar boven