Huawei smartphones die draadloos kunnen opladen

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Welke Huawei kan draadloos opladen? Er zijn veel verschillende smartphones van dit merk verkrijgbaar. Je zou denken dat de nieuwste modellen draadloos kunnen opladen, toch klopt dit niet altijd. Ontdek welke Huawei ondersteuning biedt voor een draadloos laadstation.

Draadloos Qi opladen

Draadloos opladen werkt volgens de Qi technologie. Dit is niet geheel nieuw: deze manier van opladen wordt namelijk al heel lang bij elektrische tandenborstels gebruikt. Bij deze manier van opladen wordt stroom via elektromagnetische inductie velden overgedragen. Hiervoor heb je alleen een Qi laadstation en een smartphone nodig. Stekkers en laadkabels zijn overbodig.

Het voordeel van draadloos opladen is dat je niet op zoek hoeft naar een stopcontact. Handig wanneer deze niet aanwezig is of wanneer je dit niet prettig vindt. Je kunt smartphones op steeds meer plekken draadloos opladen. Dit komt omdat de Qi technologie in tafels of ander meubilair wordt ingebouwd. Zo laad je de Huawei smartphone ook in het café, de auto of op het kantoor draadloos op. Zonder gebruik te maken van een stekker en kabel.

Welke Huawei kan draadloos opladen?

Heb je een Huawei smartphone en wil je deze draadloos opladen? Dan is het belangrijk dat deze over Qi ondersteuning beschikt. Helaas beschikken niet alle smartphones over deze ondersteuning. Daarom een duidelijk overzicht van alle Huawei modellen die dit wel hebben. Bekijk of jouw toestel erbij zit.

Deze Huawei smartphones kunnen draadloos opladen:

 • Mate 20 RS Porsche Design – 2018
 • Mate RS Porsche Design – 2018
 • P10 Plus
 • P20 Pro
 • Mate 20 Pro
 • P30 en P40- serie

Het aantal modellen dat draadloos kan opladen, is best wel teleurstellend.

Reverse wireless charging

Sommige Huawei smartphones ondersteunen reverse wireless charging. Dit wordt ook wel het omgekeerd draadloos opladen genoemd. Handig wanneer je een tweede smartphone van energie wilt voorzien. Hierbij werkt de Huawei als laadstation. Reverse wireless charging is alleen mogelijk wanneer het tweede apparaat het draadloze Qi protocol ondersteunt. Bovendien moet de Huawei smartphone voorzien zijn van reverse wireless charging ondersteuning. Bij deze modellen kun je de Huawei als laadstation inzetten:

 • Mate 20 RS Porsche design – 2018
 • Mate 20 Pro – 2018

Ook met betrekking tot reverse wireless charging zijn het aantal ondersteunende modellen teleurstellend weinig.

Snelladen (draadloos of via de kabel)

Dan is er nog het snelladen. Dit werkt hetzelfde als gewoon laden, dus via een oplaadkabel of eventueel draadloos. Bij snelladen stuurt de oplader meer ampèrage energie naar de smartphone. Hierdoor is de batterij sneller vol. Snelladen is vooral effectief wanneer de batterij bijna leeg is. Bij een nagenoeg volle batterij werkt het snelladen niet zo goed.

Om gebruik te kunnen maken van snelladen heb je ten eerste een snellader nodig. Ten tweede moeten Huawei smartphone het snelladen ondersteunen. Ook nu zul je merken dat snelladen niet voor alle modellen geschikt is. Deze Huawei smartphones ondersteunen snelladen:

 • P Smart 2021
 • P40-serie (2020)
 • Mate 30 serie (2019)
 • Nova 4 – 2018
 • Mate 20 RS Porsche design – 2018
 • Mate 20, 20 Lite en 20 pro
 • NOVA 3 – 2018
 • Mate RS Porsche design – 2018
 • Mate 10 Porsche design – 2017
 • Mate 10 en Mate Pro – 2017
 • P20, P20 Lite en P20 Pro- 2018
 • Nova 2 en 2 Plus- 2017
 • P10, P10 Plus en P10 Lite – 2017
 • Nova en Nova Plus – 2016

Bekijk alle Huawei smartphones

Opvallend is dat bepaalde oudere modellen snelladen ondersteunt, terwijl sommige nieuwe modellen dit helemaal niet hebben. Kijken we bijvoorbeeld naar de Y6 Prime uit 2018, dan kun je deze niet snelladen. Hoe dat komt? Voor snelladen is een iets andere en duurdere techniek nodig. Dit brengt hogere kosten met zich mee. Juist dit verklaart waarom alleen de duurdere smartphones voorzien zijn van snelladen en eventueel draadloos opladen.

Welke draadloze oplader heb ik nodig?

Welke Huawei kan draadloos opladen en welke oplader heb ik nodig? Je hebt hierboven gezien welke Huawei smartphones draadloos kunnen laden. Het is belangrijk om een geschikt draadloos laadstation te kopen. Zo moet het laadstation net als je Huawei smartphone over usb type c beschikken.

Kies bij voorkeur voor een bekend merk als Belkin, Zense of Samsung. Dan weet je zeker dat je een kwalitatief goed draadloos laadstation koopt. Deze laadstations zijn niet alleen geschikt voor Huawei smartphones maar voor alle andere smartphones met Qi ondersteuning.

Hieronder de 3 best verkochte draadloze laadstations met usb-c aansluiting.

1. The Life Style Goods

Met deze draadloze oplader kun je elke ondersteunende smartphone laden. Het maakt hierbij niet uit om welk merk het gaat, zolang deze draadloos opladen maar ondersteunt. Wil je gebruik maken van snelladen, dan zit je hiermee goed. Hij heeft namelijk een vermogen van 10 watt. Het laadoppervlak bestaat uit hetzelfde glas als bij telefoons wordt gebruikt. Met Micro-USB aansluiting, ook geschikt voor het opladen van iPhone en Samsung S-toestellen.

Naar de The Life Style Goods

2. Samsung Wireless Charger stand

Van het bekende merk Samsung een draadloze oplader met USB-c aansluiting. Geschikt voor zowel Samsung – als Huawei smartphones met ondersteuning voor draadloos opladen. Er kan één telefoon tegelijk opladen. Dit model kan ook snelladen, maar is alleen beschikbaar voor de Samsung S6 en hoger. Dus niet voor de Huawei smartphone: deze zal op normale snelheid opladen.

Ontdek de Samsung Wireless Charger Stand

3. BELKIN Boost-Up Qi draadloze oplader

Een heel eenvoudig maar zeer effectief draadloos laadstation. Leg de Huawei smartphone op de charger, en het laadstation doet de rest. Geschikt voor Huawei modellen met Qi ondersteuning. Ook toepasbaar voor andere smartphones met deze ondersteuning.

Ontdek de BELKIN Boost-Up Qi draadloze oplader

Dit waren de beste draadloze opladers voor Huawei smartphones. Nu maar hopen dat jouw Huawei dit ook ondersteunt!

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Huawei smartphones die draadloos kunnen opladen
Schuiven naar boven