Kleinste smartphone ter wereld

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Heb je al kennis gemaakt met de kleinste smartphone ter wereld? Eerst was er de Jelly met een scherm van slechts 2,45 inch groot. In 2020 is de Jelly 2 met een scherm van drie inch en een gewicht van 110 gram uitgebracht. je kunt hem onder andere via AliExpress of Amazon bestellen. Deze kleinste smartphone ter wereld kost ongeveer $ 200, maar is het ook wat? Dat ontdek je in dit artikel.

Het design van de Jelly 2

De Jelly smartphone valt direct op dankzij zijn compacte design. Het past simpelweg tussen duim en wijsvinger. Het lcd-display is 3 inch groot, te vergelijken met een creditcard. Wat kun je nog meer van de kleinste smartphone ter wereld verwachten? Hou je vast want de specificaties zullen je verbazen.

Dit is de Jelly in een notendop

Maker van de kleinste smartphone ter wereld is het Chinese bedrijf Unihertz. De Jelly 2 heeft een redelijk goede quad core processor. Dit is een processor met 4 onafhankelijke kernen. Hierdoor kan de processor meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren. De Jelly is dankzij deze processor en het werkgeheugen verrassend snel.

Intern vind je een opslagruimte van 8 tot 128GB. De opslagruimte is een beetje afhankelijk van het model dat je kiest. Zo heb je bijvoorbeeld de originele Jelly, de Jelly Pro en natuurlijk de nieuwere Jelly 2. Bij de Jelly 2 vind je in ieder geval een opslagcapaciteit van maar liefst 128 GB. Vind je het interne geheugen te weinig? Dan kun je gebruik maken van een micro SD kaart, hiermee breid je het geheugen uit. Koopt dan wel de geschikte SD-kaart anders past deze niet in het toestel.

Je hebt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van twee verschillende simkaarten. Let hierbij wel op het type toestel want ze ondersteunen dit niet allemaal.

De Jelly 2 smartphone draait op Android 10. 0. het ontvangt regelmatig nieuwe beveiligingsupdates.

Camera’s en resolutie

Ondanks zijn compacte afmetingen beschikt het toestel toch nog over een 5.3mp camera. Het scherm heeft een resolutie van 240 x 432 pixels. Dat was wel te verwachten voor zo een klein toestel. Verwacht niet de allerbeste beelden, de Jelly kan niet iedereen tevreden stellen.

Er is gelukkig wel 4G internet, Bluetooth en een micro USB 2.0 aansluiting aanwezig. De batterij heeft ook nog een verrassend hoge capaciteit van 2000 mAh. Niet zoveel als je bij grote smartphones gewend bent maar de Jelly verbruikt natuurlijk een stuk minder energie.

Eindconclusie kleinste smartphone ter wereld

De Jelly ziet er overtuigend goed en vooral heel erg mini uit. Het past in elke broekzak, in het voorvakje van een handtas of zelfs in een ruime portemonnee. Het scherm is misschien wat klein en het virtueel toetsenbord is lastig te hanteren. Een homeknop of vingerafdruksensor ontbreken.

De kleinste smartphone ter wereld moet je vooral als een hebbeding zien. Het is nu niet iets waar je probleemloos mee over het internet surft of filmpjes op bekijkt. Aan de andere kant is dit een mini smartphone die je altijd bij je kunt dragen.

De Jelly 2 kopen

Ben je inmiddels overtuigd van de kleinste smartphone die verkrijgbaar is? De Jelly 2 smartphone kopen is niet zo eenvoudig. De originele versie is verkrijgbaar via AliExpress of Amazon maar niet via een Nederlandse aanbieder. Het originele toestel kost tussen de $ 115 en $ 180 (prijs in 2021). De Jelly 2 kost rond de $ 200. Hierbij kan de prijs oplopen tot ongeveer $ 250. Ook deze mini smartphone vind je via AliExpress.

Ga je de kleinste smartphone ter wereld bestellen dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Ten eerste het betalen van invoerrechten en btw. Wanneer je elektronica uit het buitenland bestelt krijg je altijd met extra kosten te maken. Let ook goed op met de garantie, want wat doe je wanneer het toestel niet goed werkt? Terugsturen naar de leverancier? Communicatie is vaak ontzettend lastig.

Alternatieve kleinste smartphone ter wereld

Voor wie de Jelly niet ziet zitten zijn er natuurlijk nog wat leuke alternatieven. Ook weer kleine smartphones die gegarandeerd in je broekzak passen.

De Apple iPhone SE is tweemaal uitgebracht, in 2016 en in 2020. Het model uit 2020 heeft een 4,7 inch scherm, een werkgeheugen van 3 GB en een intern geheugen tot 256 GB. Dit toestel kost in 2021 rond de € 460.

Bekijk Apple iPhone SE

De Samsung Galaxy A01 Core uit 2020 heeft een 5,3 inch scherm. Het gaat hier om een eenvoudig toestel die vooral heel compact is. Er is een enkele hoofdcamera en een enkele selfiecamera aanwezig. Het toestel kost in 2021 rond de € 110 dus daar is weinig van te zeggen.

Naar Samsung Galaxy A01 Core

Bedenk dat de meeste toestellen al snel boven de 5,3 inch uitkomen. Smartphones zijn met de tijd steeds groter geworden. Ooit komt er een ommekeer en zullen de toestellen weer kleiner worden gemaakt. Dit is een kwestie van vraag en aanbod.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kleinste smartphone ter wereld
Schuiven naar boven