Klimaatneutraal cadeau

Met een klimaatneutraal cadeau maak je niet alleen iemand anders maar ook het klimaat blij. Klimaatneutrale cadeaus zijn namelijk van gerecycled materiaal of zijn volledig recyclebaar. In sommige gevallen worden dit soort producten ook wel als biologisch of eco aangeduid. Hoe dan ook, op het gebied van een klimaatneutraal cadeau is er voldoende keuze.

Waarom je voor klimaatneutraal moet gaan

Waarom zou je voor een klimaatneutraal cadeau kiezen? Klimaatneutraal betekent dat de productie of het product zelf niet aan klimaatverandering bijdraagt. Dit noem je soms ook wel CO2neutraal. Er zijn verschillende bedrijven die klimaatneutrale producten op de markt brengen.

Let op want klimaatneutraal is iets anders dan biologisch of fairtrade. Met biologisch wordt bedoeld dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn ingezet. Fairtrade is ondersteuning voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Een klimaatneutraal cadeau richt zich dus op het klimaat en het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

Voorbeelden klimaatneutraal cadeau

Je zoekt een klimaatneutraal cadeau voor een man, vrouw of kind. Wat is er allemaal mogelijk? Je hebt bijvoorbeeld de biologische haarborstel met stro. Of de gerecyclede tabbladen of mappen. Daarnaast heb je fairtrade filterkoffie uit Ethiopië. Deze koffie is klimaatneutraal gebrand.

Een ander idee zijn de shampoobars. Dit zijn een stukjes zeep, bedoeld om je haar mee te wassen. Kies voor een shampoobar zonder plastic verpakking, ook dit is een klimaatneutraal cadeau. Denk ook eens aan duurzame parfum waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Natuurlijk is het parfumflesje gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast heb je tassen, kleding en schoenen dat gemaakt is van gerecycled polyester, karton of andere materialen.

Sta eens stil bij energiezuinige apparaten en ledverlichting. Ook deze producten zijn veel beter voor het klimaat.

Klimaatneutrale vastgoed en producten

Tegenwoordig heb je de klimaatneutrale woning, stad of wijk. Maar ook klimaatneutrale melk (zuivel), bedrijfsvoering en producten. Duidelijk is dat klimaatneutrale producten steeds meer binnen de markt doorbreken. Consumenten zien hier het nut van in. Een klimaatneutraal cadeau past hier natuurlijk bij.

Wanneer je gebruik maakt van klimaatneutrale producten draag je het klimaat een warm hart toe. Bovendien zie je dit in veel gevallen op de energierekening terug. Denk hierbij aan energiebesparende maatregelen waaronder zonnepanelen, ledlampen en energiezuinige apparaten.

Schuiven naar boven