Beste koelvest op de motor, sport of professioneel gebruik

Bijgewerkt: 25 april 2022

Langdurige verkoeling van het lichaam, bijvoorbeeld op warme zomerdagen. Aan te raden bij een rit op de motor, sportieve activiteiten of bepaalde werkzaamheden. Het beste koelvest activeert zich binnen enkele seconden. Het biedt tussen de 10 en 20 uur verkoeling, afhankelijk van het model. Bekijk driemaal de beste koelvesten.

Gladiator Cool – Bodycool Koelvest

  • Geschikt voor: sport en afkoeling
  • In verschillende maten verkrijgbaar
  • Prijs: ongeveer € 70

Het koelvest van Gladiator Cool is vooral geschikt voor sportievelingen. Denk hierbij aan hardlopen, tennis, paardrijden, balsport of andere buitensporten. Het vest is mouwloos en biedt hiermee voldoende bewegingsvrijheid. Dankzij het ontwerp houdt dit vest het lichaam urenlang koel.

Het werkt zonder koelelementen en is hierdoor zeer praktisch en licht in gebruik. Dompel het vest een minuut in water en laat het hierna volledig drogen. Vervolgens opnieuw een minuut in schoon water onderdompelen en het overtollige water eruit knijpen. Nu is het vest klaar voor gebruik.

Het dragen van dit vest draagt bij aan een betere concentratie, meer energie, minder vochtverlies en een gezondere hartslag. Vooral bij inspanning en warmte kan de hartslag namelijk (gevaarlijk) hoog worden. Verkrijgbaar in verschillende maten, van maat XS tot en met XXL. Dit vest valt normaal, het is dus niet nodig om een grotere of kleinere maat te kopen.

Bekijk Gladiator Cool

EZCooldown koelvesten

  • Geschikt voor: motor, sport, werk
  • Voorzien van PCM-packs
  • Prijs: ongeveer € 189

Duurder geprijsd maar zeker wel het beste koelvest voor de motor, werk, sport of gewoon als algemene afkoeling. Het EZCooldown koelvest is van een hoge kwaliteit en werkt zeer goed. Dit is allemaal te danken aan de speciale PCM-packs. Dit zijn speciaal vervaardigen packs met biologisch Phase Change Material. Het is een stof die thermische energie absorbeert en afgeeft.

Leg deze packs van tevoren in de koeling of de vriezer. Ook in ijswater geeft een goed effect. Het materiaal absorbeert de koelte en geeft deze vervolgens via het vest langzaam aan het lichaam af. Feitelijk wordt hiermee warmte en het lichaam onttrokken.

Deze vesten zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten. Het past onder elk kostuum of soort kleding. Hierdoor is dit het ideale koelvest voor sporters, motorrijders, acteurs, fursuiters en arbeiders.

Naar EZCooldown koelvesten

Coolid koelvest

  • Geschikt voor: buitenwerk, sport, wandelen, fietsen
  • Verkoeling tot 10 uur lang
  • Prijs: ongeveer € 48

In de lage prijsklasse is de Coolid het beste koelvest. Dit model is zeer geschikt voor wandelaars en fietsers, buitensporters of mensen die buiten werken. Denk hierbij aan de hovenier, stratenmaker, schilder of dakdekker. Het vest is licht van gewicht en heeft een dun ontwerp. Hierdoor past het prima onder een T-shirt, kostuum of andere soorten kleding.

De werking is vrij eenvoudig. Dompel het vest in water onder en laat het geheel drogen. Hierna opnieuw onderdompelen en uitknijpen. Vervolgens rechtstreeks op de huid dragen. Dankzij dit vest is het niet nodig om jezelf op het heetst van de dag op te sluiten. Geniet van de mooie zomerdagen zonder oververhit te raken.

Dit vest is verkrijgbaar in verschillende maten. De kleinste maat is S, de grootste 3XL. Hiermee is Coolid geschikt voor iedereen. Gezien de lage prijs en de goede werking een echte aanrader.

Bekijk Coolid vesten

Hoe draag je een koelvest eigenlijk?

Op zich is het niet zo moeilijk om een koelvest te dragen. Hij lijkt nog het meest op een bodywarmer of een veiligheidshesje. Het dragen zal geen probleem vormen, maar velen weten niet hoe je het vest koel krijgt.

Dit is weer afhankelijk van het model. Sommige modellen werken met coolpacks, deze worden erbij geleverd. Leg de packs enige tijd in de koeling, de vriezer of in ijswater. Breng ze vervolgens in het vest aan. De packs zijn eventueel los bij te bestellen.

Wanneer er geen packs aanwezig zijn, dan werkt het vest door hem in koud water onder te dompelen. Het is altijd belangrijk om het vest eerst weer te laten drogen. Het zal een beetje stijf worden, maar dit is juist de bedoeling. Na een tweede keer onderdompelen en uitknijpen is het vest klaar voor gebruik. Eventueel het vest na de tweede keer tijdelijk in de koelkast of koeling leggen. Hierdoor zal het vest nog meer kou absorberen en vasthouden.

De mate van afkoeling

Elk koelvest is anders, maar zorgt voor een verkoeling van 6 tot wel 15 °C. De werking ligt ergens tussen de 5 en 12 uur, sommige (duurdere) modellen werken tot wel 20 uur lang. Dit staat altijd bij het product aangegeven.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste koelvest op de motor, sport of professioneel gebruik
Schuiven naar boven