Koffie bewaarblik

Je koffie vers houden in een koffie bewaarblik. Dit noem je ook wel een koffiebus of koffieblik. Voordeel is dat alles luchtdicht is afgesloten. Hierdoor blijft de smaak goed behouden en vindt er geen bederf plaats. Je hebt keuze uit verschillende koffie bewaarblikken, elk met een eigen design. Zo zorg je ervoor dat het bewaarblik perfect bij je keukeninrichting past.

Koffie bewaarblik luchtdicht

Het is belangrijk dat een koffie bewaarblik luchtdicht is. Wanneer er lucht en zuurstof bij de koffie komt dan kan dit gaan bederven of anders smaken. Denk maar eens aan vocht of bacteriën. De meeste koffie bewaardozen zijn luchtdicht, maar je hebt altijd uitzonderingen. Daarom moet je de koffie nooit in een normaal bewaarblik doen. Gaat dus echt voor een specifiek luchtdicht koffie bewaarblik.

Zorg dat je het bewaarblik altijd goed dicht maakt. Klik het deksel er stevig op en controleer even of het wel goed vastzit. Wanneer het bewaarblik al zeer oud is dan zul je merken dat deze niet meer luchtdicht afsluit. Het is dan echt aan te raden om voor een nieuwe te gaan.

Hoe kun je het beste koffie bewaren?

Zolang je koffie nog niet hebt opengemaakt is dit houdbaar tot de datum die op de verpakking staat. Overigens is het niet zo dat je koffie die over datum is, moet weggooien. In veel gevallen kun je deze nog gedurende enkele weken gebruiken. Hoe kun je koffie het beste bewaren? Zodra je de verpakking hebt opengemaakt doe je alles in een koffie bewaarblik. Dit is luchtdicht of vacuüm.

Bedenk dat de smaak van koffie erg gevoelig is voor lucht, vocht, warmte maar ook voor licht. Dat is weer een reden waarom je voor een bewaarblik moet gaan. Maar dan wel eentje die donker is, dus geen doorzichtige. Houd hier rekening mee want er worden namelijk ook glazen en doorzichtige bewaarblikken verkocht. Die kun je echt niet voor koffie gebruiken!

Koffiebewaarblik kopen

Een koffiebewaarblik kopen doe je gewoon online. Hierbij heb je keuze uit verschillende modellen. Erg populair is het rechthoekig blik met afbeelding en beugelsluiting. Maar je hebt ook de ronde modellen, die worden ook veel verkocht. Dit noem je ook wel een koffiebus. Let op dat je geen beschuitbus of bewaarbus koopt, deze zijn namelijk niet luchtdicht afgesloten. Een koffiebus is in veel gevallen voorzien van een rubberen rand en een sluitmechanisme.

Bedenk goed welk model je nodig hebt. Je hebt namelijk de voorraadbus voor gemalen koffie, koffiebonen of koffiepads. Een koffiepads bewaarblik is natuurlijk niet geschikt om hier gemalen koffiepoeder in te doen. Even opletten dus, dan koop je altijd het juiste.

Schuiven naar boven