Natuurlijke wc reiniger

Via het toilet worden er veel schadelijke stoffen weggespoeld. Denk maar eens aan bleekmiddel, iets dat in veel wc-reinigers zit. Met een natuurlijker wc-reiniger heb je meer aandacht voor het milieu. Deze reiniger maak je zelf of je koopt hem kant-en-klaar. Koop je een natuurlijke wc reiniger, dan zitten hier natuurlijke of hernieuwbare grondstoffen in.

Milieuvriendelijke reiniger voor het toilet

Een natuurlijke wc reiniger betekent dat er geen schadelijke stoffen in zitten. Beter voor de natuur, want die heeft het hard genoeg te verduren. Daarom stappen steeds meer mensen ook over op milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Hierbij heb je keuze uit de ecologische wc reiniger, een DIY wc-reiniger of huismiddeltjes.

Voordeel van een kant-en-klare natuurlijke wc-reiniger is dat je niet allerlei producten hoeft te verzamelen. Bovendien weet je dan ook zeker dat dit milieuvriendelijk is. Met een DIY wc-reiniger zou je per ongeluk de verkeerde stoffen toe kunnen voegen.

Wc schoonmaken op een natuurlijke manier

Een natuurlijke wc-reiniger helpt je met het op de juiste wijze schoonmaken van het toilet. Hoe vaak de wc schoonmaken? De binnenkant van de pot kan snel vies worden. Het is aan te raden om minimaal eenmaal per week de wc schoon te maken. Bij gezinnen vanaf drie personen is twee keer per week soms ook wel nodig. Hoe groter het gezin, hoe vaker je de wc moet schoonmaken.

Kun je de wc schoonmaken met azijn? Dit is een natuurlijke wc-reiniger die kalkaanslag weghaalt. Aan te raden wanneer je een duidelijke kalkkrant in de toiletpot ziet staan. Giet hiervoor wat schoonmaakazijn of witte azijn in de toiletpot. Borstel de randen goed in en laat dit gedurende een nacht intrekken. Is de kalkaanslag erg hardnekkig, dan helpt een zelfgemaakte wc reiniger niet. Je zult dan echt met een schuursponsje aan de slag moeten.

De beste natuurlijke wc-reiniger

Op zoek naar de beste natuurlijke wc reiniger? Er zijn een aantal merken op basis van natuurlijke oplosmiddelen of hernieuwbare grondstoffen. Vaak zijn het wel onbekende merken, want grote merken richten zich liever op chemische en agressieve middelen. Wanneer je eenmaal de juiste natuurlijke wc-reiniger hebt ontdekt dan wil je niets anders meer.

Een natuurlijke wc reiniger koop je per fles of grootverpakking. Het product is iets duurder dan normaal maar je weet dat je hiermee de natuur een warm hart toedraagt. Dat is natuurlijk ook heel wat waard.

Schuiven naar boven