Nieuwste Android telefoon (smartphone) – niet altijd een goede keuze

Bijgewerkt: 22 februari 2022

Veel mensen kijken reikhalzend naar de nieuwste Android telefoons uit. Toch wil dit niet zeggen dat je hiermee de beste keuze maakt. Soms verschilt een nieuwe Android smartphone nauwelijks van de vorige versie. Daarom is het even goed opletten wat je koopt, dit bespaart uiteindelijk een hoop geld.

Wat is op dit moment de beste Android telefoon?

Het is een feit dat Samsung smartphones uit de S-serie telkens weer als beste uit de test komen. Tijdens verschillende tests wordt gekeken naar de prestaties van de processor. Het blijkt dat zelfs 2-3 jaar oude modellen uit de S-serie beter scoren dan de nieuwste Oppo- of Vivo smartphones (of een vergelijkbaar goedkoop merk).

Ben je dus op zoek naar de beste Android telefoon van dit moment, dan is het antwoord: de Samsung Galaxy S-serie.

Bekijk Samsung S-serie

Xiaomi nummer twee meest populaire smartphone

Wereldwijd gezien staat Samsung op nummer één als meest populaire telefoonmerk. Is het je om de nieuwste Android telefoon te doen, dan staat Xiaomi op nummer twee in de lijst met populariteit. Vroeger was dit heel anders het geval. Maar Xiaomi heeft heel hard aan de kwaliteit gewerkt. Daar komt nog bij dat telefoons van dit merk ontzettend betaalbaar zijn.

Voor een bedrag variërend van € 250 tot € 350 heb je een zeer goede Xiaomi smartphone in handen. Natuurlijk zijn de prestaties wat minder dan de Samsung S-serie maar nog steeds verrassend goed. Oftewel: met een lager budget is de nieuwste Android telefoon van Xiaomi echt een goede keuze.

Naar Xiaomi toestellen – inclusief prijs

Nieuwste Android telefoon: welk merk?

Feit: steeds minder mensen vinden de nieuwste Android telefoon belangrijk. Slechts één op de drie mensen koopt elke twee jaar een nieuw toestel. Voorheen deed meer dan de helft dit.

Het is namelijk zo dat de nieuwste Android telefoon niet beter hoeft te zijn dan de vorige versie. Daarom is het ook niet aan te raden om elk jaar een nieuw toestel te kopen. Het advies: je kunt met je smartphone makkelijk drie jaren doen. Om dan pas weer een nieuwe aan te schaffen.

Dit zijn de vier populairste Android merken:

  • Samsung
  • Xiaomi
  • OPPO
  • Vivo

Het is zeker interessant om bij een van deze vier merken te kijken. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van Oppo en Vivo wat minder is, maar je bent ook weer goedkoper uit.

Bekijk de nieuwste Android telefoons

Het verschil tussen Samsung A en S

Is je keuze op Samsung gevallen? Dan moet je weten dat dit merk smartphones in drie verschillende lijnen uitbrengt:

  • Topsegment (S-serie)
  • Middensegment (A-serie)
  • Budgetmodellen (A-, M-, J-serie)

Wat is het verschil tussen Samsung A en S? De S-serie staat voor de hoogste kwaliteit. Smartphones uit deze serie zijn voorzien van de beste processors, hebben een krachtige accu en zeer goede cameraspecificaties.

De Samsung A serie is goedkoper en de processor wat minder krachtig. Toch zijn ook dit hele goede toestellen, waarbij je zeker voordeliger uit bent. Alleen zijn deze modellen minder geschikt om dagelijks flink mee te gamen of zwaar te streamen.

Let een beetje op met de Samsung A-serie. De meeste modellen vallen in het middensegment. Maar je hebt ook een aantal budgetmodellen met de aanduiding A. Vaak herken je die wel aan de prijs: de budgetmodellen kosten niet meer dan € 200.

Let ook op de nieuwste Android versie

Koop je een smartphone die maximaal een jaar geleden is uitgebracht, dan staat hier de nieuwste Android versie op geïnstalleerd. Wanneer het toestel al wat eerder op de markt is gekomen dan is de Androidversie ook wat ouder. Op zich maakt dit niks uit want je kunt het besturingssysteem altijd upgraden. Je krijgt dan de nieuwste versie geïnstalleerd.

Houd er rekening mee dat een fabrikant minimaal drie jaar ondersteuning geeft. Vaak ligt die ondersteuning tussen de drie en zeven jaar. Koop in ieder geval geen smartphone die langer dan drie jaar geleden is uitgebracht.

De nieuwste Android versie is belangrijk omdat hiermee je toestel goed beveiligd is. Met een verouderd besturingssysteem werkt het toestel niet meer zo goed. Ook ontvang je dan geen beveiligingsupdates meer.

Beste smartphone prijs-kwaliteit

Let bij aanschaf van de nieuwste Android telefoon goed op de prijs-kwaliteitverhouding. Onderstaande merken hebben juist een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding:

Nokia verkoopt ook nog redelijk goed maar is minder populair. Bovendien is niet iedereen tevreden over de Nokia smartphones, terwijl de oude gsm’s wel kwalitatief zeer goed waren. Let bij aankoop dus vooral op de specificaties en de dingen die je echt belangrijk vindt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Nieuwste Android telefoon (smartphone) – niet altijd een goede keuze
Schuiven naar boven