Parfumvrije antiroos shampoo

Reinig en verzorg de hoofdhuid zonder deze te irriteren. Parfumvrije anti roosshampoo rekent af met vervelende huidschilfers. Helaas heeft iedereen wel eens last van roos, iets dat erg hinderlijk is. Vooral huidschilfertjes op de kleding tast je zelfvertrouwen aan. Veel antiroos shampoos zijn agressief en bevatten parfumbestanddelen. Een anti roos shampoo zonder parfum is huidvriendelijk en voorkomt allergische reacties.

Oorzaak roos (haar en hoofdhuid)

Je merkt dat er schilfertjes van je hoofdhuid afkomen. Deze schilfertjes blijven in je haar hangen maar belanden ook op je kleding. De oorzaak van roos is in veel gevallen een verkeerde shampoo. Maar ook een droge lucht, stress of overgevoeligheid kan roos veroorzaken.

Gelukkig kun je veel dingen tegen roos doen. Voorkom overmatig gebruik van een shampoo tegen vet haar. Hiervan gaat je hoofdhuid alleen maar meer talg produceren. Bij ernstige roos is het aan te raden om voor een anti roos shampoo te gaan. Heb je een gevoelige hoofdhuid, kies dan voor een parfumvrije antiroos shampoo.

De beste parfumvrije anti roos shampoo

Je gaat voor de beste verzorging van je hoofdhuid. Wat is nu de beste parfumvrije anti roos shampoo? Je komt dan bij een hypoallergene shampoo uit. Deze is specifiek bedoeld voor de gevoelige of geïrriteerde hoofdhuid. Ben je allergisch voor parfum? Dan krijg je na het gebruik van normale shampoo een rode huiduitslag. Ook kan de hoofdhuid gaan jeuken en ontstaan er juist meer schilfers. Allemaal symptomen dat je niet goed tegen parfumbestanddelen kan.

Populaire parfumvrije antiroosshampoo is die van L’Oréal, Vichy of Head & Schoulders. Je kunt ook voor een antiroosshampoo gaan die vrij is van parabenen, siliconen en sulfaten. Dit soort producten bevat alleen natuurlijke ingrediënten. Je komt dan bij merken als O’Right, HappySoaps of Shea Moisture uit. Natuurlijk is er nog veel meer verkrijgbaar.

Roos behandelen

Je kunt roos op de hoofdhuid alleen behandelen met een antiroos shampoo. Maak de hoofdhuid vochtig en masseerde shampoo goed in. Laat dit gedurende 5 minuten inwerken. Hierna is het belangrijk dat je de parfumvrije antiroosshampoo goed uitspoelt.

Douche zeker niet met te warm water, dit droogt je huid nog verder uit. Wees ook voorzichtig met het gebruik van de föhn, richt deze zeker niet op de hoofdhuid. Als laatste is het belangrijk om zo min mogelijk met je handen aan je hoofdhuid te komen. Dus ook niet krabben of wrijven. Ben je van de roos af, gebruik dan een normale (parfumvrije) shampoo.

Schuiven naar boven