Parfumvrije babyolie

Babyolie zonder parfum is zeer geschikt voor de jonge en gevoelige huid. Het heeft een zacht reinigende werking en verzorgt de droge, gevoelige of geïrriteerde huid. Dankzij parfumvrije babyolie blijft de huid soepel. Gebruikt dit tijdens de dagelijkse verzorging. Parfumvrije babyolie is ook geschikt voor volwassenen met een huid die droog, trekkerig, schilferig of jeukend aanvoelt.

Babyolie wordt niet door de huid opgenomen

Misschien belangrijk om te weten: babyolie wordt niet door de huid opgenomen. Toch heeft het een verzorgende werking. Ten eerste is het met babyolie mogelijk om de huid te reinigen. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van huidvet of vuil. Ook wordt deze olie veel gebruikt voor het verwijderen van make-up.

Daarnaast is er veel vrije babyolie zeer geschikt als massage olie. Het vermindert wrijving en kalmeert de huid. Het is ook zeer geschikt voor de verzorging van schrale plekjes, littekens of het verwijderen van berg (seborroïscheczeem). Je ziet, parfumvrije babyolie kent veel toepassingen. Door het ontbreken van parfumbestanddelen ontstaat er geen huidirritatie.

Aankooptips babyolie zonder parfum

Let op want veel merken babyolie bevat parfumbestanddelen. Dit is bedoeld voor het lekker laten ruiken van de olie. Helaas kan niet iedereen goed tegen parfum. Bij overgevoeligheid voor parfum ontstaan er klachten als een rode huiduitslag, jeuk, soms pijn of schilfering. Wanneer de allergische reactie heftig is dan kunnen er ook blaasjes of nat eczeem ontstaan.

Dit soort klachten moet natuurlijk voorkomen worden, al helemaal wanneer het om de gevoelige babyhuid gaat. Let daarom bij aankoop goed op het feit of het ook echt om een parfumvrije babyolie gaat. Bekende merken met parfumvrije babyolie in het assortiment zijn Neutral en Vaseline. Een huismerk heeft soms ook olie zonder parfum in de lijn, maar over het algemeen zijn dit minder goede producten.

Babyolie aanbieding

Altijd op zoek naar de beste aanbiedingen? Regelmatig komt er wel een babyolie aanbieding voorbij. Helaas betreft deze aanbieding zelden de geurloze babyolie. Dit komt omdat dit soort producten nauwelijks verkrijgbaar is. Mocht je toch een aanbieding tegenkomen, dan is het altijd interessant om gelijk meerdere producten te bestellen. Babyolie is ongeopend vrij lang houdbaar. Hoe lang is baby olie houdbaar? Ongeopend jarenlang. Eenmaal geopend is het 6-12 maanden houdbaar.

Schuiven naar boven