Retro smartphone: dit zijn je mogelijkheden

Bijgewerkt: 27 maart 2022

Hoe leuk is dat, een retro smartphone. Retro betekent dat iets nieuw is maar wel het design van vroeger heeft. Er zijn een aantal leuke retro smartphones verkrijgbaar. Helaas is het wel goed zoeken want het aanbod is beperkt. Ontdek wat je mogelijkheden zijn.

Telefoon, gsm of smartphone

Er is een groot verschil tussen een telefoon, gsm of smartphone. Een telefoon is bedoeld als vaste verbinding, ook wel huistelefoon genoemd. Dan heb je de gsm, dit is een mobiele telefoon. Op de gsm kan internet aanwezig zijn, maar je kunt er geen apps op installeren.

Een smartphone is de meest moderne versie van telefonie. Met een smartphone kun je best veel waaronder bellen, berichten versturen, het internet op en gebruik maken van verschillende applicaties.

Retro smartphone, bestaat dat wel?

Op zich is een retro smartphone best mogelijk, al kom je ze vrij weinig tegen. De meeste merken ontwikkelen steeds nieuwere en modernere smartphones. Retromodellen, daar zitten ze niet zo op te wachten. Totdat de vraag naar retro smartphones stijgt, dan zal ook het aanbod toenemen.

De retro vaste telefoon als mobiel toestel

Eerst maar eens beginnen met de retro vaste telefoon want dat is echt wel een hebbeding. Ken je die oude modellen nog met hun draaischijf? Die is dus opnieuw verkrijgbaar maar wel met de nieuwste technologie.

Het grootste verschil is dat je in de retro vaste telefoon een SIM-kaartje steekt. Je kunt hem dus gewoon mee op vakantie of naar je werk nemen. Je belt dankzij de simkaart altijd en overal, en dan ook nog eens met deze hartstikke leuke telefoon.

Let op want de retro telefoon is niet heel goedkoop. Die met draaischijf kost tussen de € 125 en € 150. Je hebt ook nog andere modellen die tussen de € 50 en € 60 kosten, maar het betreft hier vaste telefoons. Voor je huisaansluiting dus, niet te gebruiken als mobiele telefoon.

Bekijk retro telefoon (te gebruiken als mobiel toestel)

Traditionele gsm

Zoek je een retro smartphone of toch een gsm? Een gsm heeft altijd een retro design, zelfs wanneer hij onlangs is geproduceerd. Dit komt omdat weinig mensen nog gebruik maken van de gsm, het design blijft dus achter op die van de smartphone.

Een gsm is vaak goedkoop in aanschaf. Je hebt er al een vanaf € 15, oplopend tot € 60. Gebruik een gsm als tweede toestel of reservemodel. Ook ideaal om mee te nemen wanneer je naar het buitenland gaat.

Een absolute aanrader is de Nokia 8110, deze heeft echt een retro design. Hij is simlockvrij en je kunt er WhatsApp op installeren. Verkrijgbaar in het zwart of in het geel. Duur is hij niet, ongeveer € 60.

Naar Nokia 8110

Retro smartphone

Als laatste heb je nog de retro smartphone. Dit is dus een moderne smartphone maar wel met de look van de vroegere jaren. Het probleem is dat retro smartphones nog niet ontworpen worden. Maar je kunt wel op zoek naar een model dat hier heel dichtbij ligt.

Bijvoorbeeld de refurbished smartphone. Hierbij koop je een wat ouder model dat door de verkoper geheel is nagekeken. Eventuele technische mankementen zijn verholpen. Bovendien ontvang je ook nog een half jaar garantie op deze retro smartphone.

Een andere optie is de iPhone SE uit 2020, verwijzend naar het model uit 2016. De nieuwere versie is een heel klein beetje groter en heeft natuurlijk wat meer opties. Qua uiterlijk heeft hij een retro design.

Telefoonhoorns voor de smartphone

Kun je geen retro smartphone vinden maar wil je toch ouderwetse bellen? Er zijn hele leuke en klassieke telefoonhorens verkrijgbaar. Deze sluit je middels een 3,5 mm audiostekker op je smartphone aan. Zo kun je toch op de ouderwetse manier telefoneren.

Voor een retro telefoonhoorn, aan te sluiten op je smartphone, betaal je rond de € 30. Een prima alternatief voor de retro smartphone.

Waarom je een retro smartphone moet hebben

De vraag is waarom je eigenlijk voor een retro smartphone wil gaan. Het antwoord hierop is eenvoudig: je laat hiermee oude tijden herleven. Retro is tegenwoordig helemaal de trend. In plaats van retro kun je ook voor vintage gaan.

Het verschil tussen retro en vintage zit hem in de nieuwigheid van het product. Retro is nieuw maar met een ouderwetse design. Vintage betekent oud maar ook gebruikt. Wat overigens niet hoeft te betekenen dat het kapot is of niet mooi uitziet. Vintage is net als retro een echte trend. Een tweedehands smartphone aanschaffen is dus helemaal geen gek idee.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Retro smartphone: dit zijn je mogelijkheden
Schuiven naar boven