Schoenenrek voor in kast – beste modellen

Bijgewerkt: 20 maart 2022

Realiseer een schoenenrek in de kast. Sneakers, pumps en andere schoenen staan niet langer in het zicht. Bovendien heb je zo alles netjes bij elkaar. Het beste schoenenrek plaats je eenvoudig in de kast zonder deze helemaal om te bouwen.

Ruimte onderin de kast vrijmaken

Wil je niet de hele kast verbouwen? Zorg dan dat er ruimte onderin de kast vrij wordt gemaakt. Meestal is deze ruimte er al, maar soms moet je toch nog een extra plank weghalen. Voor een rek dat ruimte biedt aan 15 paar schoenen, heb je een vrije ruimte met een hoogte van ongeveer 55 cm nodig.

Vervolgens plaats je het praktische en degelijke rek in de ontstane ruimte. Je zal zien dat je er ineens veel meer opbergruimte bij hebt. Afhankelijk van de breedte van de kast is er naast het schoenenrek nog plaats voor andere zaken.

Het beste schoenenrek voor in de kast kost ongeveer € 20-€ 25. Een goedkope manier om al je schoenen stofvrij en veilig op te bergen.

Bekijk schoenenrek voor 15 paar schoenen

Het inbouw schoenenrek

Het beste schoenenrek dat je in kunt bouwen is voorzien van bodemhoekje en glijders. Deze monteer je in een kledingkast of garderobekast. Door de meegeleverde bodemhoeken monteer je het schoenenrek eenvoudig op de bodem van de kast, maar ook op een (andere) legplank.

Dit rek is uitschuifbaar, hartstikke praktisch. Je trekt het schoenenrek naar je toe waardoor je direct zicht heb op de schoenen. Neem het gewenste paar eruit en schuif het rek weer terug. Dit product biedt ruimte voor 5 tot 10 paar schoenen, afhankelijk van de breedte die je instelt. Want de breedte is namelijk verstelbaar van ongeveer 55 cm tot wel 100 cm.

Naar inbouw schoenenrek

Beste schoenenrek vrijstaand

Liever geen schoenenrek in de kast of is hier achteraf toch geen ruimte voor? Ga dan voor een vrijstaand schoenenrek. Je hebt bijvoorbeeld het model inclusief bankje, erg decoratief en ook nog eens praktisch. Maar ook het schoenenrek met meerdere niveaus. Hierbij kies je uit drie tot wel 10 niveaus, afhankelijk van de ruimte die je nodig hebt.

Dit soort modellen is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 20, oplopend tot € 100. Het model met bankje kost rond de € 50 en heeft een modern design. Niet alleen praktisch voor op de slaapkamer maar ook voor in de hal.

Bekijk alle schoenenrekken

Waar je het kunt kopen

Op zich kun je in veel verschillende winkels en webshops een schoenenrek kopen. Via de linkjes hierboven bestel je online, bij de grootste webshop van Nederland (en België). Je krijgt het product thuisbezorgd en maakt aanspraak op een zichttermijn van maar liefst 30 dagen.

Fysieke winkels hebben ook schoenrekken in het assortiment. Je vindt ze bij Leenbakker, IKEA, bouwmarkten en bij de woonwinkels. In dit laatste geval ben je mogelijk wel duurder uit.

Zo diep moet een schoenenkast zijn

Bij aankoop van een schoenenrek of een schoenenkast heeft deze de juiste diepte. Maar misschien wil je er zelf een maken. Hoe diep moet een schoenenkast zijn? De diepte moet minimaal 35 cm bedragen. De hoogte van de afzonderlijke planken/rekken is weer afhankelijk van het type schoenen. Voor sneakers of gympen hoeft de afstand tussen twee planken of niveaus niet zo groot te zijn. Maar voor dameslaarzen is er meer hoogte nodig.

Sommige schoenenkasten hebben in hoogte verstelbare legplanken of niveaus. Dit is aan te raden wanneer je regelmatig van schoenen wisselt.

Hoe schoenen organiseren?

Met de aanschaf van het beste schoenenrek ben je er nog niet. Het is namelijk belangrijk dat je de schoenen op de juiste manier organiseert. De schoenen, sneakers of laarsjes die je het vaakst draagt plaats je bovenin het rek of in de schoenenkast. Draag je dagelijks dezelfde schoenen, dan zou je dit paar ook bij de voor- of achtedeur, in de hal of naast je bed kunnen plaatsen.

Let op dat je schoenen niet bovenop elkaar stapelt. Lederen schoenen kunnen hierdoor van vorm veranderen. Terwijl stoffen modellen juist vies worden. Bij (dure) laarzen is het aan te raden om ze op te spannen. Dit doe je met speciale laarzenspanners, maar je kunt ook een prop papier in de laarzen stoppen. Doe dit vooral wanneer je de laarzen gedurende lange tijd niet draagt. Zo blijven ze perfect in vorm.

Stoffen- en suède schoenen kun je het beste stofvrij bewaren. Mocht er toch stof om de schoenen zitten, borstel dit er dan heel voorzichtig vanaf. Maak de schoenen zeker niet vochtig, hierdoor duw je de stof als het ware naar binnen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Schoenenrek voor in kast – beste modellen
Schuiven naar boven