Seniorencadeau

Een mooi en bijzonder senioren cadeau. Geschikt voor opa’s en oma’s, gepensioneerden of voor iemand die het gewoon verdient. Een seniorencadeau is specifiek afgestemd op de 60-plusser. Met het ouder worden verschuiven de interesses en gaat het leven er anders uitzien. Hier hoort natuurlijk een aangepast cadeau bij. Iets dat de senior echt kan gebruiken of (emotionele) waarde heeft.

De leukste cadeautjes voor ouderen

Of je nu op zoek bent naar een senioren cadeau of een cadeau voor dementerende ouderen: je vindt altijd wel iets. Om je te helpen vind je hieronder een aantal leuke ideeën. Het mooiste geschenk shop je online, kijk maar eens wat er allemaal mogelijk is.

Een leuk senioren cadeau is een belevenis. Denk hierbij aan een diner met de familie maar ook een kok aan huis. Of bijvoorbeeld een cadeaubon voor een schoonheidssalon. Zoek je een cadeau voor een ouder koppel, geef dan ook eens een cadeaubon voor verblijf in een hotel. Een beleveniscadeau geven zorgt voor een blijvende herinnering.

Liever een tastbaar senioren cadeau? Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk. Met het ouder worden gaat het geheugen een beetje achteruit. Foto’s helpen om herinneringen op te halen. Ga voor een seniorencadeau en koop een fysiek fotoalbum of een prachtige fotolijst. Plaats hier de mooiste familiefoto’s in. Denk ook eens aan een digitale fotolijst waarbij er continu nieuwe foto’s voorbijkomen.

Cadeau voor dementerende ouderen

Dementie komt bij ouderen vaker voor, hier is weinig aan te doen. Op zoek naar een cadeau voor dementerende ouderen? Geef in ieder geval geen dingen waar ze niet mee overweg kunnen. Koop je bijvoorbeeld een boek, zorg dan dat hier grote en duidelijker plaatjes instaan. Dementerende ouderen houden van muziek, dit zou het perfecte cadeau kunnen zijn. Ook een fotoboek, een pop of een knuffeldier doet het goed.

Kies je apparatuur als cadeau voor dementerende ouderen, zorg dan dat het een retro design heeft. Bijvoorbeeld een moderne radio in een retro jasje. Denk ook eens aan een senioren telefoon. Zorg dan wel dat deze telefoon over grote toetsen en een noodknop beschikt. Zo hoeft de senior alleen maar op de noodknop of de sneltoets te drukken om contact met iemand te maken.

Senioren cadeau: nog meer ideeën

Natuurlijk ga je voor het leukste seniorencadeau. Daarom hieronder nog een aantal ideeën, want we krijgen er geen genoeg van. Ga voor een grote en duidelijke kalender, eventueel voorzien van familiefoto’s. Of een dementieklok, het meest handige hulpje voor dementerende ouderen. Voor senioren is het zeer ontspannend om naar de natuur te kijken. Koop daarom een vogelhuisje voor op het balkon of in de tuin.

Nog meer senior cadeaus: een plastic vaas met mooie kunstbloemen (kan nooit kapotgaan), Hollandse hits van vroeger, wandelstok, led kaarsen op batterij (hartstikke veilig), extra grote speelkaarten of een sprekende klok.

Schuiven naar boven