Speelgoed 4 jaar: het beste speelgoed voor vierjarigen

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Op zoek naar speelgoed (4 jaar)? Voor kinderen van 4-6 jaar moet speelgoed niet alleen uitdagen maar ook nog eens veilig zijn. Zo kunnen kinderen op een creatieve manier spelen en ontdekken. Ontdek het beste speelgoed 4 jaar: geschikt voor jongens en meisjes vanaf vier jaar oud.

Niet al het speelgoed is geschikt voor vierjarigen

Vaak staat er bij een stuk speelgoed beschreven: speelgoed 4 jaar. Hierdoor zou je denken dat het speelgoed of spel geschikt is voor vierjarigen. Helaas klopt dit niet altijd. Soms is het speelgoed namelijk veel te moeilijk of ingewikkeld voor het jonge kind.

Kijk daarom niet alleen naar de leeftijd maar ook naar de individuele ontwikkeling. Sommige kinderen van vier jaar zijn al toe aan speelgoed voor kinderen vanaf zes jaar. Terwijl andere kids nog beter even bij speelgoed voor 3-4-jarigen blijven.

Speelgoed 4 jaar: beste kinderspeelgoed

In het overzicht hieronder vind je speelgoed vanaf 4 jaar oud. Dit speelgoed is ook écht geschikt voor jongens en meisjes van 4-6 jaar oud, zelfs wanneer ze in ontwikkeling iets achter liggen. Er is namelijk bewust voor gekozen om het al te moeilijke speelgoed niet in dit overzicht mee te nemen. Hier volgt het beste kinderspeelgoed voor kleuters/schoolgaande kinderen vanaf vier jaar oud.

1. LEGO Classic Stenen

Sinds het programma LEGO Masters zijn lego steentjes ontzettend populair. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd want Leo is en blijft leuk. Je kunt er eindeloos mee bouwen en telkens nieuwe figuren maken. LEGO stimuleert de fantasie van het jonge kind. LEGO Classic is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar oud tot oneindig.

Deze verpakking (nummer 10717) bevat maar liefst 1500 bouwsteentjes in verschillende vormen en kleuren. Je maakt er echt van alles mee, van auto en behoort tot kikker en telefoon. Er zijn geen mini figuurtjes aanwezig, die moet je er eventueel los bijkopen. De verpakking bevat ook nog instructies, afgestemd op verschillende niveaus.

Bekijk LEGO Classic stenen

2. STABILO power 24 Viltstiften – Etui

Tekenen en kleuren is altijd leuk, hoe jong of oud je ook bent. Tekenen is goed voor de fantasie en de motorische ontwikkeling. Het ideale speelgoed/ 4 jaar. Vooral de fijne motoriek wordt hiermee goed gestimuleerd. Het is dan wel belangrijk om gebruik te maken van goede kindvriendelijke stiften. Het merk Stabilo staat altijd voor een zeer goede kwaliteit.

Een verpakking bestaat uit 24 verschillende kleuren viltstiften in een handige etui. Het voordeel van deze viltstiften is dat ze wel vijf weken zonder dop kunnen blijven liggen, zonder dat ze uitdrogen. Dit is handig want kinderen vergeten nogal eens de dop op te viltstiften doen. Het gaat hier om viltstiften met uitwasbare inkt. Zo hoef je niet te gek in paniek te raken wanneer de eettafel (weer eens) meegekleurd is.

Naar Stabilo power viltstiften

3. Crayola 64st. Stoepkrijt

Of het om nog maar even bij het tekenen en kleuren te blijven: dit kan natuurlijk ook met stoepkrijt. Het voordeel van stoepkrijt is dat het kind tegelijkertijd buiten speelt. Laat kinderen alleen op stoepen of vlak beton krijten en niet op muren. Het is namelijk heel lastig om krijt van bakstenen muren te krijgen. Dit stoepkrijt is wel afwasbaar van kleding dus het is niet zo dat kleding definitief verkleurd is.

Een verpakking stoepkrijt bevat 64 mooie kleuren. Hier zitten acht special effect krijtjes bij waaronder glitter en neon. Dit maakte stoepkrijt kunstwerken veel mooier. De krijtjes rollen niet makkelijk weg en hebben een goede grip. Ook weer het beste speelgoed vanaf 4 jaar.

Bekijk Crayola 64st. Stoepkrijt

4. Little Tikes Piraten Zand- en Watertafel

In de zomer lekker buiten spelen met water en zand. Deze twee samen vormen misschien een kleverige boel maar dat is juist iets wat kinderen heel leuk vinden. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om deze piraten tafel alleen met water of alleen met zand te vullen.

Deze tafel heeft de vorm van een piratenschip, compleet met anker en piratenvlag. Dit maakt het spelen er alleen maar leuker op. De afmeting bedraagt 91 X 74 cm. Deze tafel heeft een hoogte van 20 cm. Het bijzondere aan deze piratentafel is dat deze ook een waterkanon met pompfunctie, een haai die water spuit en een stromende fontein heeft. Geschikt voor kinderen van 2-6 jaar oud.

Naar Little Tikes Piraten Zand- en Watertafel

5. Play-Doh Classic Color – 4 Potjes

Ja echt, dit is het laatste in het overzicht beste speelgoed 4 jaar. Of een zomer of winter is: met klei kunnen kinderen urenlang spelen. Hierbij zijn ze niet afhankelijk van het weer, dat is wel zo handig. Play-Doh staat altijd bekend om de goede kwaliteit en vrolijk gekleurde klei. Een verpakking bevat vier potjes klei in de kleuren rood, blauw, geel en wit. Het kan ook dat je andere kleuren ontvangt. Hier maak je in ieder geval de vrolijkste figuren mee.

Kinderklei weer zacht maken kan door een heel klein beetje vocht aan de klei toe te voegen en deze goed door te kneden. Bewaar in de klei altijd goed afgesloten in het potje. Deze kindertijd is meer dan 120 keer beoordeeld en ontvangt een zeer goede score van 4,6 van de 5 sterren. Als dit nog geen goed kinderspeelgoed is, dan weten we het natuurlijk ook niet meer.

Bekijk Play Doh Classic Color

Je hebt gezien dat er best wel leuk speelgoed vanaf 4 jaar verkrijgbaar is, je moet alleen wel weten wat je koopt. Al het speelgoed in bovenstaand overzicht is in ieder geval van een uitstekende kwaliteit. Bovendien is dit het best verkochte speelgoed waarover ouders zeer te spreken zijn.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Speelgoed 4 jaar: het beste speelgoed voor vierjarigen
Schuiven naar boven