Speelwerktuigen

Een speelwerktuig, hier worden verschillende dingen mee bedoeld. Bijvoorbeeld een speeltoestel maar nog vaker gaat het om een speelgereedschap. Op het gebied van speelwerktuigen vind je hele leuke dingen. Bijvoorbeeld de gereedschapskist met hamer, beitel, schroevendraaier, tang en nog veel meer. Samen of alleen voor klusjesman of timmerman spelen, het kan met speelwerktuigen.

Gereedschap voor kinderen

Speel werktuigen zijn leuk om kennis te maken met het grote-mensen gereedschap. Papa of de ingehuurde klusser nadoen, kinderen leren hiervan. Spelen en ontdekken is ontzettend belangrijk. Al decennialang vinden kinderen dit ook leuk. Denk maar eens aan het allereerste speelwerktuig: hamertje tik. Tegenwoordig is er veel meer verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de Bosch gereedschapset waarbij onder andere de boor middels batterijen (bijna) echt werkt.

De speelwerktuigen van tegenwoordig zien er zeer realistisch uit. Het is bijna alsof het kind echt gereedschap in de hand heeft. Dankzij batterijaandrijving werkt het ‘elektrisch’ gereedschap ook zoals het zou moeten werken. Maar dan wel hartstikke veilig want het kind kan zich niet verwonden.

Speelwerktuig kopen

Voor een verjaardag, sinterklaas of kerst of gewoon omdat het kan: je wil een speelwerktuig kopen. Wat is er allemaal mogelijk en waar moet je aan denken met betrekking tot prijzen? Op zich zijn speelwerktuigen helemaal niet duur. Kijk maar eens naar de Bosch speelgoed tool box, die is helemaal compleet en kost rond de € 25. Of de goedgevulde gereedschapskoffer met de werkbank, rond de € 40 is echt niet duur.

Wil je een speelwerktuig kopen dan is het praktisch om alle producten goed met elkaar te vergelijken. Er komt steeds meer aanbod bij en de kwaliteit gaat ook steeds verder omhoog. Het is dan ook helemaal niet vreemd dat je, door goed te vergelijken, aardig wat geld kunt besparen. Maar let op: blijf de kwaliteit goed in de gaten houden. Je hebt er niets aan om voor goedkope speelwerktuigen te gaan en het is morgen al kapot.

Speelgereedschap voor kinderen

Kindergereedschap is hartstikke leuk, zowel voor jongetjes als meisjes. Koop dus gerust speelwerktuigen. Vanaf welke leeftijd is dit geschikt?  Het kind moet controle hebben over zijn of haar bewegingen. Met name de fijne motoriek is belangrijk. Dit zorgt ervoor dat het kind gericht iets vast kan pakken. Een speelwerktuig van zacht materiaal is geschikt voor kinderen vanaf een jaar oud.

Gaat het om de geavanceerde speelwerktuigen op batterij of een complete speel gereedschapskoffer? Dan moet het kind toch zeker twee jaar oud zijn. Ouders kunnen zelf het beste inschatten wanneer hun kind hieraan toe is.

Schuiven naar boven