Spellen voor oudejaarsavond

Samen met je partner, de familie of vrienden oudejaarsavond vieren? Je vraagt je vast af hoe je de avond doorkomt. Gelukkig zijn er veel leuke spellen voor oudejaarsavond. We zetten de populairste spelletjes voor volwassenen op een rij, maar ook spelletjes 6+. Zo kunnen (jongeren) kinderen gezellig meedoen. Oud op nieuw wordt dit jaar heel gezellig.

noodradio bij ramp in Nederland

Waarschuwing NCTV

Nederlanders slecht voorbereid op een ramp

Er is een run op noodradio's

Gezelschapsspellen voor de hele familie

Vier je oudjaarsavond met het gezin of de hele familie, dan zitten hier vast ook kinderen bij. Daarom ben je op zoek naar familie spellen voor oudejaarsavond. Hieronder vind je een aantal leuke ideeën (klik op de blauwe tekst om het spel bekijken):

 • QWixx dobbelspel: genomineerd en winnaar van verschillende spellenprijzen. Een spannend dobbelspel vanaf 8 jaar oud. Geschikt voor twee tot vijf spelers.
 • Monopoly valsspeler editie: het beroemde vastgoed spel voor valsspelers. Probeer andere spelers op vals spel te betrappen. Genomineerd voor speelgoed van het jaar 2018. Geschikt voor twee tot zes spelers van alle leeftijden.
 • 30 seconds bordspel: ideaal spel voor grote gezelschappen van drie of meer spelers.
 • Ticket to Ride Europe: met dit bordspel moeten spelers treinroutes volbrengen. Spanning voor het hele gezin. Geschikt voor twee tot vijf spelers.
 • Twister: wie kent Twister niet? De draaiwijzer bepaalt op welke gekleurde stip het lichaamsdeel komt te staan. Een beetje lenigheid is wel handig. Dit spel is voor iedereen vanaf 6 jaar en geschikt voor 1 tot 24 spelers.

Spelletjes met oudjaarsavond voor kinderen

Heb je kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar? Tot 12 uur opblijven houden ze vaak nog niet vol. Toch is het leuk om na het eten een spelletje te doen. Deze 3 populaire spellen voor oudejaarsavond zijn geschikt voor kinderen van 1 tot 4 jaar:

Spelletjes voor volwassenen

Oudjaarsavond met alleen volwassenen kan erg leuk worden. De oliebollen staan klaar, je hebt voldoende drank in huis. Nu alleen nog spelletjes voor volwassenen. Hieronder vind je de 3 best verkochte gezelschapsspellen voor volwassenen vanaf 14 jaar en ouder. Pubers mogen dus ook meedoen!

 • Party en Co original: een succesnummer op elk feest. Voor twee of meer teams. Voer de opdrachten binnen 30 seconden uit. Geschikt voor 3 tot 20 spelers.
 • Pimpampet original: oud-Hollands spel waarvan de hersenscan kraken. Het meest gespeelde vraag – en antwoordspel voor volwassenen (en kinderen). Geschikt voor 2 tot 10 spelers.
 • Escape room the game: beleef het mysterie van een escape room. Een uitdagend bordspel vol raadsels en verborgen aanwijzingen. Jullie hebben 60 minuten de tijd om te ontsnappen. Geschikt voor drie tot vijf spelers.

Drankspel: met kaarten, als bordspel of app

Heb je voldoende drank in huis hebben dan is een drankspel echt iets voor oudjaarsavond. Speel dit spel alleen met volwassenen (vanwege de alcohol). Er zijn heel wat drankspellen en bierspellen verkrijgbaar. Hieronder vind je de 3 aller leukste drankspellen:

 • Roulette drankspel: met 16 gekleurde shotglaasjes
 • King Eddy/ Koning At: dit spel staat garant voor een hilarische avond
 • Beerpong: ook wel bekend als bierpong. Het spel dat veel in (studenten)kroegen wordt gespeeld. Inclusief 20 bekers en 5 ballen.

Zoek je een drankspel app? Kijk dan eens naar Picolo voor iOs of Android. Een leuke drankspel app voor een gezellige avond met vrienden.

Wat te doen met oudejaarsavond?

Wil je niet de hele avond een van de populairste spelletjes voor volwassenen spelen? Misschien zoek je heel wat anders dan een gezelschapsspel. Je kunt natuurlijk ook een leuke film kopen, huren of downloaden. Er zijn genoeg leuke oudejaarsavond films. Onderstaande films staan helemaal in het teken van oud op nieuw:

 • New years Eve: met Michelle Pfeiffer, Zac Efron and Ashton Kutcher.
 • About time: met Rachel McAdams en Domhnall Gleeson.
 • When Harry met Sally: met Meg Ryan en Billy Crystal
 • Bridget Jones Diary: met Renee Zellweger, Hugh Grant en Colin Firth.
 • 2000 cigarettes: met Ben Affleck, Elvis Costello en Kate Hudson.

Oud en nieuw liedjes: de beste songs

Ben je muzikaal aangelegd of maak je er graag een feestje van: draai met oudjaarsavond bekende kerstplaten. Er zijn ook een aantal nummers die specifiek over oud-en-nieuw gaan. Dit zijn natuurlijk Happy New Year van ABBA en New Years Day van U2. Daarnaast is het nummer Happy New Year van Eagles en Happy New Year van Nat King Cole.

We mogen natuurlijk ook niet het nummer Eenzame Kerst van Andre Hazes vergeten. Daarnaast is er elk jaar de top 2000. Deze hoor je van 25 tot en met 31 december op Radio 2. Heb je niks doen of zin in een uitstapje, bezoek dan zeker het Top 2000 Café in Hilversum. Een tipje van de sluier: Bohemian Rhapsody van Queen staat al jarenlang op nummer 1 (soms op nummer 2).

Wat is er op oudjaarsavond op tv?

Verwacht geen avondvullende tv-programma’s: oudjaarsavond moet je zelf zien door te komen. Hou je van muziek, dan zit je op 31 december altijd goed. Op verschillende televisiezenders kijk je de leukste concerten. Ook komen er altijd wel wat cabaretiers voorbij. Vrijwel iedere zender zorgt voor een muzikale afsluiting van het jaar. Dit gaat door tot een uur of 2-3. Daarna valt er niet veel meer in televisieland te beleven. Tijd om naar bed te gaan en energie op te doen voor de nieuwjaarsborrel of nieuwjaarsparty. Op het werk, bij familie of in de kroeg: het feest gaat verder waar het gestopt was. Happy New Year!

Tip: vraag jij je af tot wanneer je nieuwjaar mag wensen: volgens officieel gebruik doe je dit voor 6 januari (drie koningen).

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial