Stoomreiniger bank kopen? Dit zijn de beste reinigers

Bijgewerkt: 25 mei 2022

Kan ik mijn bank reinigen met een stoomreiniger? Ja, zelfs hardnekkige vlekken krijg je eruit. Het is hierbij belangrijk dat je voor de beste stoomreiniger bank gaat. Je hebt namelijk ook modellen die niets anders doen dan verhitten/stomen zonder dat vlekken verdwijnen. Wil je een stoomreiniger voor de bank kopen, dan weet je straks waar je op moet letten.

Hoe werkt een stoomreiniger?

Een stoomreiniger werkt, en de naam zegt het al, met stoom. Dit ontstaat door verhitting van water. De stoomreiniger doodt micro-organismen zoals schimmels, bacteriën en virussen. Hiermee verdwijnen nare luchtjes uit stoffen bekleding.

Kun je een bank reinigen met een stoomreiniger? Ook dat klopt, de stoom weekt namelijk vuil los. Het vuil verdwijnt door gebruik te maken van droge stoom. Dat is dus iets anders dan natte stoom, iets waar sommige stoomreinigers mee werken.

Droge stoomreiniger

Voor het schoonmaken van de bank heb je dus een droge stoomreiniger nodig. Het is belangrijk dat de stoomreiniger een goede kwaliteit droge stoom produceert. Ongeveer 95% van de geproduceerde stoom moet droog zijn.

Beste stoomreiniger bank

Wanneer je een stoffen bank wil reinigen moet je zeker geen kledingstomer gebruiken. Je hebt de beste stoomreiniger bank nodig. Feitelijk gaat het om een reiniger waarmee je tapijt of harde vloeren schoonmaakt. Vaak zit er een hand stoomreiniger bijgeleverd, ideaal voor gestoffeerd meubilair.

Benieuwd naar de beste stoomreiniger voor je bank? Hieronder enkele tips en producten. Lees dit goed door, zo weet je zeker dat je het beste product koopt.

Kärcher stoomreiniger

Het merk Kärcher is vooral bekend van de hogedrukreinigers. Ook hebben ze een aantal stoomreinigers op de markt gebracht. Je hebt de keuze uit verschillende modellen die geschikt zijn voor het reinigen van meubels waaronder bankstellen. Bijvoorbeeld de SV7 Premium waarmee je kunt stofzuigen, stomen en drogen. Dit apparaat heeft een reservoir van 1,3 l en een stoomdruk van 4 bar.

Dan is er ook nog de SC3 Premium, dit is een slede. Deze heeft een stoomregulatie in twee levels en geeft continu stoom af. Het gaat hier om een wat ouder model die mogelijk niet meer verkrijgbaar is, maar van hetzelfde merk zijn ook nieuwere modellen uitgebracht.

Voordeel van het merk Kärcher is dat je voor een uitstekende kwaliteit gaat. Ze weten zich al jarenlang te bewijzen. Dit merk is wel wat duurder geprijsd maar dan heb je ook wat.

Bekijk Kärcher stoomreiniger

Camry stoomreiniger

Ga je voor een goedkope stoomreiniger voor de bank dan kom je op het merk Camry uit. Met dit merk heb je niet zo heel veel keuze want het assortiment is beperkt. Het is in ieder geval belangrijk dat je de stoomreiniger voor vloeren en meubels kiest. Ook de hand stoomreiniger voor textiel is een optie maar maakt minder goed schoon.

Voor minder dan € 25 heb je de vloer stoomreiniger. Houd er echter rekening mee dat dit merk minder goed is dan voorgaand merk, maar met een laag budget is dit een prima alternatief.

Naar Camry stoomreiniger

Black+Decker 12-in-1 Steam

Een absolute aanrader is de Black & Decker 12-in 1, dit is zeker de beste stoomreiniger bank. Het apparaat maakt namelijk alle oppervlakken in huis schoon. Geschikt voor vloeren, textiel, het bankstel, ruiten en spiegels. Maar ook voor de keuken, badkamer en toilet.

Deze handstoomreiniger heeft een reservoir van 0,5 l. Dit is misschien niet zo heel veel maar het is wel een van de betere apparaten in zijn soort. Helaas kost hij ook wat meer, in ieder geval duurder dan € 100. Je haalt dan wel een multifunctioneel apparaat in huis, dat is natuurlijk ook wat waard.

Bekijk Black & Decker 12 in 1

Bank stomen: enkele tips

Hoe moet je de bank schoonmaken met een stoomreiniger? Allereerst is het belangrijk dat je de bank goed stofzuigt. Denk hierbij aan de kussens maar ook de ruimte onder de kussens. Kun je de kussens van de bank halen, doe dit dan zeker. Zo kom je overal goed bij.

Besteed extra aandacht aan huisdierharen. In sommige stoffen blijven deze haren lang zitten of zijn zeer moeilijk te verwijderen. Soms moet je ze zelfs met de hand eruit plukken. Toch is het belangrijk dat je huisdierharen verwijdert voordat je met de stoomreiniger aan de slag gaat.

Bij hardnekkige vlekken is het beter om dit vooraf te behandelen. Dit doe je met een vlekkenverwijderaar. Wrijf de vlek met het spul in en laat het enige tijd intrekken. Daarna goed uitborstelen met een schone en harde borstel.

De stoomreiniger gebruiken

Nu kun je aan de slag met de stoomreiniger voor de bank. Zorg dat de stoomreiniger gevuld is met water. Gebruik de kleine stofzuigermond (indien deze erbij zit). Mocht dit niet het geval zijn, kijk dan of er een kleine of ronde borstel bijgeleverd is.

Wrijf met de borstel in één richting over de stof. Houd er rekening mee dat je elk stukje stof slechts eenmaal behandelt, anders trekt er teveel vocht in de bank.

Na het reinigen de bank laten drogen

Het is zo dat een stoomreiniger grotendeels droge stoom produceert. Toch zit hier een beetje vocht bij. Dit betekent dat het bankstel na het reinigen ook wat vochtig aanvoelt. Het is belangrijk om de eerste uren de bank goed te laten drogen.

Het is natuurlijk vervelend dat je tijdelijk geen zitplaats hebt. Daarom is het praktischer om, wanneer je twee bankstellen hebt, slechts één tegelijk te behandelen. De volgende dag ga je voor het ander bankstel. Bij een hoekbankstel kies je voor het ene gedeelte en de volgende dag voor het andere gedeelte.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Stoomreiniger bank kopen? Dit zijn de beste reinigers
Schuiven naar boven