Tandenfee cadeautje

Het is al decennialang een bijzonder ritueel: de tandenfee. Wanneer je kind een tand of kies verliest (wisselen) dan mag het dit onder het kussen leggen. De tandenfee komt dit halen en wisselt de tand of kies in voor een cadeautje. Op zoek naar een tandenfee cadeautje? Ontdek de leukste ideeën.

Tandenfee ideeën

Ben je op zoek naar tandenfee ideeën? Veel ouders wisselen de melktand om voor wat geld. Maar ja, hoeveel geld geeft de tandenfee normaal? Het gemiddelde bedrag ligt op € 0,50. Dit is een beetje afhankelijk van het budget maar ook de leeftijd van het kind. Hoe ouder het kind, hoe hoger het bedrag. Misschien wil je geen geld geven maar een tandenfee cadeautje.

Een tandenfee cadeautje is er in verschillende vormen, maten en prijzen. Leuke ideeën zijn een toverstaf (vooral meisjes vinden dit te gek) of de fidget cube. Dit laatste is betrekkelijk nieuw en een mix van fidget spinner en de rubiks kubus. Andere tandenfee ideeën zijn speelgeld, toverstiften, glitters, toverballen (snoepgoed), een toverdoos maar het kan ook om elk ander stukje speelgoed of hebbedingetje gaan. Hieronder nog enkele tradities rondom de tandenfee.

Tandenfee briefje en deurtje

De tandenfee komt de melktand halen. Veel kinderen maken zich hier druk om: kan de tandenfee wel naar binnen? Maak daarom een tandenfee deurtje. Teken op karton een deurtje, knip dit uit en plak dit vervolgens onder tegen de muur. Zo kan de tandenfee via het deurtje naar binnen.

Dan heb je nog het tandenfee briefje. Maak een heel klein briefje voor het kind. Strooi er wat glitters overheen en leg het als dank achter. Het kind zal denken dat de tandenfee een briefje heeft achtergelaten. Natuurlijk gaat het briefje vergezeld van het tandenfee cadeautje. Wat een verrassing wanneer het kind wakker wordt.

Tandenfee, tot welke leeftijd?

Een tandenfee cadeautje is hartstikke leuk. Laat je gerust inspireren door de tandenfee ideeën. Bedenk dat geen enkel tandenfee cadeautje fout is: het is altijd spannend voor het kind. Nog iets over de tandenfee, tot welke leeftijd geloven kinderen hierin? De meeste kinderen zijn tussen de 8 en 10 jaar oud wanneer ze niet meer in de tandenfee geloven.

Overigens hoeft een tandenfee cadeautje niet samen te hangen met er in geloven. Je gelooft zelf ook niet in de kerstman of de paashaas en toch geef je elkaar een presentje. Ga dus gerust met deze traditie door totdat je kind zelf aangeeft het niet meer te willen.

Schuiven naar boven