Beste telefoon oplader (2022) bekabeld/ draadloos

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Je smartphone opladen doe je met de beste telefoon oplader. Hierbij heb je de keuze uit een bekabelde of draadloze oplader. Sommige modellen werken op zonne-energie. In dit artikel 5 x beste smartphone opladers en tips hoe je het beste oplaadt.

Beste manier telefoon opladen

De accu in een moderne smartphone werkt anders dan bij oude gsm’s. De accu kalibreren? Leg deze nooit in de vriezer, iets dat ze vroeger wel met gsm accu’s deden.

Hieronder enkele tips voor het opladen van de smartphone:

  • Houd het batterijniveau bij voorkeur tussen de 50 en 90%
  • Nooit je smartphone tot 100% opladen
  • Laat het toestel niet de hele nacht aan de lader liggen
  • Gebruik de originele oplader of eentje van een goede kwaliteit
  • Liever meerdere keren per dag kort opladen dan 1x lang

Het is niet nodig om de batterij eerst volledig leeg te laten lopen voordat je hem oplaadt. Het is zelfs beter om de batterij capaciteit niet onder de 50% uit te laten komen. Laat een opgeladen toestel ook niet te lang op de oplader liggen. Er komt dan teveel spanning op de batterij waardoor deze opwarmt.

Beste telefoon oplader 2022

Je kunt je smartphone draadloos of bekabeld opladen. Kies je voor draadloos, dan is het wel belangrijk dat je toestel dit ondersteunt. De beste telefoon oplader 2022 is van een goede kwaliteit en past bij het merk smartphone dat je hebt. Bekijk 5 x beste smartphone opladers.

1. Samsung Wireless Duo Charger

Van het bekende merk Samsung een wireless Charger Duo Pad. Laad razendsnel je Samsung Galaxy-smartphone en Smartwatch tegelijkertijd op. Deze draadloze oplader wordt ondersteund door Samsung S10, S10 plus en S10e. Heb je een ander model, kijk dan of het toestel 10W+ draadloos opladen ondersteunt. Deze draadloze oplader is niet geschikt voor smartphones of smartwatches van andere merken.

Hoewel deze oplader alleen geschikt is voor nieuwere Samsung toestellen, is het wel één van de best verkochte producten. Hij ontvangt dan ook een topscore van 5 sterren. Een belangrijke tip: naast je toestel én smartwatch kan hij ook twee Samsung toestellen tegelijkertijd opladen.

Bekijk Samsung Wireless Duo Charger

2. Apple Lightning oplader

Voor verschillende iPhones is er deze witte lightning oplader. Het gaat hier om een originele Apple oplader, dus met de kwaliteit zit het wel goed.  Hij heeft een vermogen van 12 watt. Dit betekent dat het niet de snelste oplader is, maar wél een betrouwbare. Het is altijd handig om deze oplader als reserve in huis te hebben.

Let op: wordt geleverd zonder laadkabel, deze moet je dus apart aanschaffen.  Gebruikers zijn tevreden over de goede kwaliteit en de perfecte werking. Deze lader ontvangt dan ook een beoordeling van 4,5 van de 5 sterren. Top!

Naar Apple Lightning oplader

3. Hama Draadloze Lader

Een voordelig geprijsde draadloze lader inclusief adapter. Dankzij het 10 watt vermogen laadt het toestel supersnel en draadloos op. Zeer eenvoudig: je hoeft de smartphone alleen maar op het oplaadstation te leggen. Hij is beveiligd tegen overbelasting en kortsluiting, wel zo prettig. Deze draadloze oplader is geschikt voor alle smartphones die voorzien zijn van Qi technologie.

Ondersteunt je toestel fast charging, dan wordt hij extra snel opgeladen. Dit is echter geen vereiste: deze draadloze oplader werkt altijd goed. Gebruikers geven dit product een 4,4 van de 5 sterren. Vooral de lage prijs is erg interessant.

Bekijk Hama Draadloze oplader

4. Samsung USB-C thuislader

Een bekabelde smartphone oplader met micro usb. Geschikt voor Samsung, Huawei, Motorola, LG maar ook e-readers zoals Kobo en Kindle. Je kunt er zelfs veel modellen van TomTom of Garmin mee opladen. Het betreft een snellader die binnen een half uur van 0 naar 50% oplaadt.

Het gaat hier om een échte Samsung oplader met uitneembare bekabeling, waardoor je altijd kunt switchen. De kabel heeft een lengte van 1 meter. Pluspunten zijn de goede kwaliteit en lage prijs. Handig als reserve oplader of om mee te nemen op vakantie.

5. Samsung Wireless Fast Charging Qi oplader

Het is lastig kiezen uit het ruime aanbod, maar hier de laatste in het overzicht beste telefoonoplader. Samsung is een bekend en groot merk op het gebied van telecommunicatie. Deze draadloze oplader heeft een totale output van 10W. Hierdoor is hij in staat om snel smartphones, Apple airpods of smartwatches op te laden. Het maakt niet uit welk merk je hebt: zowel Apple, Samsung, Huawei als andere merken zijn compatible met deze oplader. Kijk wel even of je toestel Qi draadloos opladen ondersteunt.

De antislip zorgt ervoor dat de smartphone niet van het laadstation wegglijdt. Bij contact begint het basisstation direct met opladen. Een prima draadloze telefoon oplader tegen een mooie prijs. Een absolute aanrader.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste telefoon oplader (2022) bekabeld/ draadloos
Schuiven naar boven