Beste ventilator slaapkamer – ventilatoren

Bijgewerkt: 29 mei 2022

Met de beste ventilator voor de slaapkamer kom je tenminste goed in slaap. Want teveel warmte verstoort je slaappatroon. Heb je geen zin om zwetend in bed te liggen? Ga dan voor de beste ventilator slaapkamer. Hieronder vind je de best verkochte modellen.

Het gebruik van een ventilator op de slaapkamer

Een ventilator koelt de lucht in de slaapkamer niet af maar verkoelt wel. Dit komt omdat een ventilator de lucht in beweging brengt. Hoe sneller de lucht stroomt, hoe koeler deze aanvoelt. Doordat de lucht over je huid blaast heb je het gelijk een stuk koeler en slaap je beter in.

Een ventilator op de slaapkamer heeft nog een voordeel: muggen kunnen door de luchtstroom niet bij je komen. Je wordt dus zonder muggenbulten wakker. Het beste kun je een ventilator op minimaal 1,5 m afstand van het bed zetten. Kies bij voorkeur voor een model dat kan draaien, zodat je hele lichaam koel blijft. Hang je er een aan het plafond dan moet deze op minimaal 2,30 m hoogte hangen.

Beste ventilator slaapkamer

Het is bij een ventilator voor de slaapkamer heel belangrijk dat deze stil is, zodat je niet wakker wordt van de motor. Een tafelventilator is heel compact maar misschien niet zo praktisch op de slaapkamer. Een staande ventilator heb je in verschillende modellen zoals de torenventilator of de kolomventilator. En dan heb je natuurlijk nog de plafondventilator.

Welke modellen verkopen momenteel goed? Dat zie je in het overzicht beste ventilator slaapkamer.

1. Duux Whisper Statief Ventilator – fluisterstil

Deze behoort absoluut tot de beste ventilator slaapkamer. Dit komt omdat dit model voorzien is van oscillatie. Dit betekent dat hij de koele lucht continu door de ruimte verplaatst. Hiermee voorkom je stijve spieren. Voordeel van deze ventilator voor de slaapkamer is dat hij fluisterstil is. Je wordt er dus echt niet van wakker.

Je hebt de keuze uit maar liefst 26 verschillende standen. Deze ventilator heeft een snoerlengte van 2,35 m. Je bestuurt hem via de afstandsbediening dus je blijft gewoon in bed liggen. Dit product is meer dan 90 keer beoordeeld en ontvangt een perfecte score van 4,6 van de 5 sterren. Gebruikers zijn zeer tevreden over de stille werking en het feit dat deze ook nog eens omhoog kan blazen.

Bekijk Duux Whisper Statief Ventilator

2. Excellent Electrics – Staande ventilator

Deze ventilator is vooral heel voordelig geprijsd en hierdoor geschikt voor elk budget. Dit model staat op een statief en is in hoogte verstelbaar. Het ruime ventilatorblad heeft een doorsnede van 40 cm. Je hebt de keuze uit  drie snelheden waarbij het ventilatorblad kan stilstaan of draaien.

Dit model heeft een vermogen van 45 W en is hiermee energiezuinig. Voorzien van gaasrooster en  dus veilig in gebruik. Absoluut pluspunt is de lage prijs. De kwaliteit is wel wat minder dan bij dure staande ventilatoren. Dit is toch wel iets om rekening mee te houden. Ondanks dat wordt deze ventilator toch nog goed beoordeeld met 3,9 sterren.

Naar Excellent Electrics

3. Bestron ASV45ZR – Statiefventilator

Een complete ventilator voor de slaapkamer op statief en inclusief afstandsbediening. Het statief is in hoogte verstelbaar van 102 tot 122 cm. Deze ventilator is voorzien van drie snelheden en een zwenkfunctie. Dit betekent dat hij zowel stilstaand als bewegend de lucht blaast. Dit is zeker aan te raden als beste ventilator in de slaapkamer.

Je bedient de ventilator heel eenvoudig met de bijgeleverde afstandsbediening. Ook beschikt dit model over een timer, zodat je hem automatisch uit laat schakelen. Zo hoeft de ventilator niet de hele nacht aan te blijven. Deze ventilator is meer dan 150 keer beoordeeld. Gebruikers geven hem een score van 4,3 van de 5 sterren.

Bekijk Bestron ASV45ZR

4. Alpina orenventilator – Wit

Heb je weinig ruimte in de slaapkamer dan kom je bij de torenventilator uit. Deze is namelijk heel compact maar koelt wel perfect. Hij heeft een hoogte van 80 cm en een snoerlengte van 140 cm. Dit model heeft een vermogen van 45 W en is net als veel andere ventilatoren zeer energiezuinig. Je hebt de keuze uit drie luchtstroomsnelheden. Aan de bovenkant vind je een draaiknop waarmee je de snelheid instelt. Met zijn 23 dB ook nog eens redelijk stil.

Een prettig geprijsde ventilator voor de slaapkamer, daar is niets over te zeggen. Gebruikers zijn ook tevreden over dit model en geven het een score van 4,1 sterren. Houd er wel rekening mee dat je voor een dergelijke lage prijs natuurlijk niet de allerhoogste kwaliteit krijgt. Het is een keuze die je moet maken.

Naar de torenventilator

5. Aigostar Eiffel 33JTT – Torenventilator

Ga je voor de beste ventilator slaapkamer dan moet je zeker eens naar dit model kijken. Het betreft hier een torenventilator met timer en afstandsbediening. Dat is erg praktisch want je kunt de ventilator gedurende 1, 2, 4 of wel 8 uur laten draaien. Hierna schakelt deze automatisch uit. Voor gebruik in de slaapkamer is dit erg praktisch, want tijdens de nacht kan het toch nog behoorlijk afkoelen.

Deze ventilator is erg krachtig en beschikt over drie snelheden. Vanuit je bed bedien je de ventilator middels de afstandsbediening. Dit kan tot een afstand van 5 m. dit model heeft een hoogte van 92 cm en een snoerlengte van 1,8 m. Het geluidsniveau is wel iets hoger dan bij de fluisterstille ventilatoren. Deze ventilator ontvangt een zeer goede score van 4,6 sterren. Gebruikers zijn heel tevreden over de goede kwaliteit en natuurlijk de handige timerfunctie.

Bekijk Aigostar Eiffel 33JTT

Dit was echter laatst in het overzicht beste ventilator slaapkamer. Hopelijk kun je hier een mooi model tussen vinden, maar dat moet vast wel lukken. Kijk ook eens bij de beste mobiele airco.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste ventilator slaapkamer – ventilatoren
Schuiven naar boven