Zonnebrillen trends van 2023

Bijgewerkt: 1 januari 2023

Jaarlijks komen er nieuwe zonnebrillen op de markt. We kunnen geen genoeg krijgen van nieuwe kleding en mooie accessoires. Zoek je een zonnebril dat goed bij je past en ook nog eens hip is? Ontdek de zonnebrillen trends 2023.

De cat eye zonnebril

Hij is een tijdje heel populair geweest en weer terug in de mode: de cat eye zonnebril. Met dit item op je neus creëer je mysterieuze kattenogen. De hoeken zijn namelijk puntig, hoewel hier onderling veel verschil in is. Zo heb je vlijmscherpe maar ook afgevlakte hoeken.

De cat eye zonnebril is in verschillende kleuren en designs verkrijgbaar. Het model met panterprint of luipaardprint is het natuurlijk helemaal. Liever wat minder opgevallen? Kies dan voor een mat modelletje. Het is in ieder geval goed om naar de UV-bescherming te kijken. Kies een bril met UV400, dan weet je zeker dat de ogen optimaal beschermd zijn tegen schadelijk UV-zonlicht.

Populaire merken: Dzukou French Seduction (€ 65) en KJG (€ 10).

Bekijk cat eye modellen

Retro zonnebrillen

Een bijzondere zonnebrillen trend is het retro model. Deze zonnebrillen zijn geïnspireerd op de jaren ‘60 en ‘70 van de vorige eeuw. Enkele modellen komen uit de jaren ’80, gewoon omdat ze zo leuk zijn.

De retro modellen kenmerken zich door oversized glazen, maar ook opvallende monturen. Hierbij is gebruik gemaakt van vrolijke kleuren en printjes. Ook de vintage bril met de ronde glazen is erg populair.

Veel verkochte merken of aanbieders: WiseGoods (€ 25) en KIMU (€ 20). Er is echter nog veel meer verkrijgbaar en het aanbod wisselt regelmatig.

Naar retro zonnebrillen

Het transparante montuur

Opvallend binnen de trends van 2023 is het transparante montuur. Verkrijgbaar in een vrolijke kleur maar ook kleurloos. Je kijkt dwars door het montuur heen, en dat geeft juist dat speciale effect. Deze zonnebrillen zijn niet algemeen verkrijgbaar, dus je valt er ook nog eens extra mee op. Stijlvol, opvallend en goed passend bij je outfit.

Veel verkochte modellen: IKKI DONNA of BIBI (€ 69) en het merkloze model (vanaf € 6). Uiteraard is de eerste een veel betere keuze, kwalitatief staat deze hoog op de lijst. Ook nu weer kijk je goed naar de UV-bescherming voor de ogen.

Bekijk transparante monturen

Gekleurde glazen

Al enige tijd zijn gekleurde glazen de trend, en dat zal zich ook in 2023 voortzetten. Vaak kom je dan bij de retro modellen uit, die zijn voorzien van verschillende kleuren glazen. Bijvoorbeeld blauw, groen, geel of rood. Houd wel rekening met de kleur van de glazen en het effect op het zicht. Hieronder een overzicht van de verschillende effecten:

Bruin: geschikt tijdens autorijden, sporten of wandelen. Bruine glazen vergroten het verschil tussen objecten en een groene achtergrond. Een zonnebril met bruine glazen is dus geschikt voor algemeen en dagelijks gebruik.

Grijs: ook weer bedoeld voor autorijden, wandelen, fietsen of sporten. Grijze brilglazen zorgen ervoor dat verblindende lichtschitteringen minder zichtbaar zijn. De kleuren in de omgeving komen beter naar voren.

Groen: helemaal de trend en het remt lichtschitteringen. Ook zien schaduwen er minder donker uit. Met groene brilglazen voorkom je vermoeidheid van de ogen. Kleuren zien er heel realistisch uit.

Geel: populair bij jong en oud. Dankzij gele glazen zie je scherpte en contrast veel beter. Hierdoor zeer geschikt tijdens autorijden, wandelen, wintersport maar ook achter de computer of laptop.

Rood: ideaal tijdens de wintersport, maar natuurlijk ook op een zomerse dag. Het contrast en de helderheid is veel beter. Let op want rode brilglazen zijn niet geschikt tijdens het autorijden.

Roze: deze kleur behoort tot de zonnebriltrends van dit jaar. Roze wordt vooral gekozen door (jonge) vrouwen en is ook op festivals een populair item. Niet bedoeld om auto mee te rijden.

Blauw: ben je erg gevoelig voor fel licht, dan moet je zeker voor een zonnebril met blauw glas kiezen. Het verlaagt het contrast en is hierdoor ook geschikt voor op het strand of wintersport.

Wat is een hippe zonnebril?

Wanneer je op zoek bent naar een trendy of hippe zonnebril, kun je het beste voor een van bovenstaande modellen gaan. Overige hippe zonnebrillen zijn de opvallende modellen met extra smal of breed montuur, een printje of in een felle kleur.

Ook de bekende merken doen het goed, niet alleen dit jaar maar ook de komende 20 jaar. Denk hierbij aan merken als Rayban, Gucci en Hugo Boss. Maar ook Tommy Hilfiger en Michael Kors. Niet de allergoedkoopste merken maar wel van een topkwaliteit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Zonnebrillen trends van 2023
Schuiven naar boven