Beste 10 cm speakers – autospeakers (2022)

Bijgewerkt: 15 augustus 2022

Met 10 cm speakers worden ook wel autospeakers bedoeld. Deze passen in de originele speaker ruimtes van de auto. Hier heb je verschillende modellen en merken in zoals JBL, Pioneer maar ook de goedkopere merken. De beste 10 cm speakers zijn natuurlijk van een perfecte kwaliteit. Kijk maar eens wat we gevonden hebben.

Uitleg over 10 cm speakers

Voordat je gaat kijken naar de beste 10 cm speakers moet je natuurlijk wel weten wat je koopt. 10 cm speakers zijn speciaal ontwikkeld als autospeakers. Ze passen altijd in de standaard speakerruimte van de auto.

Er zijn verschillende merken verkrijgbaar waaronder Pioneer, een van de best verkochte en kwalitatieve merken. Er is natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar. Bijvoorbeeld JBL, een kwalitatief merk waar je qua geluid niet omheen kan.

Lees ook: beste autoshampoo

Beste 10 cm speakers

Hieronder een overzicht van de beste 10 cm speakers. Bekijk het overzicht goed, dan weet je ook wat je moet kopen. Het betreft hier allemaal 10 cm speakers, dus geen andere maten. Hierna volgen nog een aantal tips over installatie van de speakers. En welke problemen zich eventueel voor kunnen doen.

Pioneer autospeakers

Je hebt het hierboven al stiekem kunnen lezen, de beste 10 cm speakers zijn van het merk Pioneer. Dat is natuurlijk niet zomaar. Dit merk bestaat al sinds 1938 en produceert verschillende consumentenelektronica waaronder ook luidsprekers en autoradio’s.

Een populair model is de Pioneer TS-G1030F autospeakers. Deze heeft een zeer krachtig geluid met een drieweg coaxiale luidspreker. Ook de Pioneer TS-G1020F is een aanrader, het betreft hier een tweeweg speaker met een goede geluidskwaliteit.

Voor een setje van twee Pioneer 10 cm speakers betaal je tussen de € 20 en € 30. Dat valt reuze mee, ook omdat deze speakers makkelijk in te bouwen zijn en een goede geluidskwaliteit hebben.

Bekijk Pioneer autospeakers

JBL 10 cm speakers

JBL is al jarenlang koploper op het gebied van speakers. Of het nu om autospeakers of draadloze speakers gaat, de geluidskwaliteit is altijd perfect. JBL is wel duurder dan Pioneer, maar je ontvangt er ook een uitstekende kwaliteit voor. Beter kun je het niet hebben.

Een aantal populaire JBL modellen onder de beste 10 cm speakers zijn de JBL Stage3 427 en de JBL Stage3 627. Ook de JBL Club 4020 wordt goed verkocht. JBL brengt regelmatig nieuwe 10 cm speakers op de markt.

Voor JBL 10 cm speakers (setje van twee) betaal je tussen de € 50 en € 70. Je ziet, iets duurder maar je weet wat je koopt. Ook weer makkelijk in te bouwen. Een absolute aanrader voor mensen die van een goede bas en helder geluid houden.

Naar JBL 10 cm speakers

JVC autospeakers 10 cm

Een iets minder bekende merk op het gebied van autospeakers is JVC. Het zijn misschien niet de allerbeste 10 cm speakers maar wel de moeite waard om te bespreken. De meeste modellen van het merk betreffen tweeweg speakers met een geluidsdrukniveau van maximaal 90 dB.

De 10 cm speakers van JVC zijn niet optimaal verkrijgbaar. Ze hebben wel veel andere autospeakers in hun assortiment maar van andere afmetingen, bijvoorbeeld 13 cm. Gemiddeld betaal je tussen de € 25 en € 35 voor een setje van twee 10 cm speakers.

Bekijk 10 cm JVC speakers

Sony autospeakers

Hetzelfde een beetje met de Sony 10 cm speakers. Qua merk behoren ze zeker tot de beste 10 cm speakers. Ze zijn klein maar krachtig. In veel gevallen gaat het om drieweg coaxiale speakers met een geluidskwaliteit waar je van gaat stuiteren.

Helaas heeft ook Sony de 10 cm speakers niet royaal in het assortiment zitten. Hierdoor is het lastig zoeken. De prijs bedraagt tussen de € 30 en € 40.

Naar Sony 10 cm speakers

Goedkope 10 cm speakers

Wil je niet teveel betalen? Dan kom je bij de goedkope 10 cm speakers uit. Zijn dit ook de beste 10 cm speakers? In veel gevallen niet, de kwaliteit en het geluidsniveau is toch minder. Maar met een beperkt budget wil je niet teveel uitgeven.

Goedkope 10 cm speakers zijn verkrijgbaar vanaf € 20 voor een setje van twee. Je komt dan bij het merk Peiying of de oudere versie van Pioneer uit. Ook JVC heeft goedkope 10 cm speakers in het assortiment. Daarnaast het merk Excalibur, ook deze kosten onder de € 25.

Ga je voor de allerbeste kwaliteit, kies dan voor goede Pioneer speakers. Of JBL, hiermee zit je helemaal aan de top. Het kost een paar tientjes meer maar dan heb je ook wat.

Hoe autospeakers inbouwen?

Voordat je de beste 10 cm speakers koopt moet je eerst weten of deze wel geschikt zijn voor je auto. Bekijk daarom of de gaten de juiste maat hebben. Wil je ook speakers achterin? Bekijk de mogelijkheden of dit achterin de deuren of de hoedenplank te realiseren is. Het kan ook dat de gaten al aanwezig zijn (er zitten al speakers). Check in dit geval de maat.

Een radio heeft vaak een laag RMS uitgangsvermogen. Hierdoor is het aan te raden om een versterker voor de speakers te gebruiken. Het geluid klinkt niet alleen harder maar ook veel zuiverder. Bedenk vooraf welke versterker je gaat gebruiken. Bijvoorbeeld tweekanaals, zeskanaals of het wat oudere eenkanaals.

Stappenplan autospeakers inbouwen

Je hebt de beste 10 cm speakers in huis gehaald. Mooi, volg dan nu het stappenplan autospeakers inbouwen.

  1. De oude speakers zitten verborgen achter een kapje: haal dit los
  2. Verwijder de schroeven van de speakers met het juiste materiaal
  3. Haal de speaker uit de behuizing en verwijder de bedrading
  4. Sluit de nieuwe speaker op de bedrading aan
  5. Plaats de speaker in de behuizing
  6. Controleer de werking van de 10 cm speakers
  7. Draai de schroeven van de speakers vast
  8. Plaats het kapje weer terug

Autospeakers laten inbouwen

Wil je extra speakers, dan moet je hier ruimte voor vrijmaken. Dit betekent in veel gevallen autospeakers laten inbouwen. Dit is geen gemakkelijke klus, met name wanneer het om 10 cm speakers met instelbare filters gaat. Het laten inbouwen van autospeakers is mogelijk vanaf € 10 en loopt op tot ongeveer € 50.

Vraag vooraf altijd wat het gaat kosten, hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan. Je zal namelijk niet de eerste zijn die denkt dat het twee tientjes kost en uiteindelijk krijg je een hoge rekening.

Kan ik zelf de beste 10 cm speakers kopen?

Wanneer je autospeakers laat inbouwen zal het bedrijf je ook vaak de eigen autospeakers willen verkopen. Kun je zelf de beste 10 cm speakers kopen en deze vervolgens in laten bouwen? Natuurlijk is dat mogelijk. Gewoon een afspraak maken en zeggen dat je zelf al speakers hebt gekocht.

Aankooptips

Je hebt hierboven de beste 10 cm speakers kunnen zien. Hieronder wat aankooptips.

10 cm speakers bol.com

De meeste mensen kopen 10 cm speakers bij bol.com. In het overzicht hierboven word je ook doorgeleid naar de 10 cm speakers van bol.com. Dit komt omdat je hier een hele ruime keuze hebt. Bovendien is verzending gratis. Als laatste profiteer je ook nog eens van een lange zichttermijn. Dit betekent dat je ook flink de tijd hebt om over je aankoop na te denken, bijvoorbeeld door eerst te kijken of het wel iets voor je is. Je mag het altijd weer terugsturen.

10 cm speakers Mediamarkt

Je kunt ook voor de 10 cm speakers van Media Markt gaan. Houd er rekening mee dat het aanbod hier vrij beperkt is. Bovendien ben je ook nog eens afhankelijk van de winkelvoorraad. Daarnaast zijn de 10 cm speakers bij Mediamarkt niet altijd de allergoedkoopste. Het blijft toch even vergelijken. Overigens heb je wel gewoon garantie op je speakers, of je ze nu bij Media Markt, bol.com of ergens anders koopt.

Autospeakers op kenteken, kan dat?

Geen idee welke van de twee dingen je met autospeakers op kenteken bedoelt. Je kunt autospeakers in ieder geval niet op je kenteken registreren. Maar misschien bedoel je dat je aan de hand van je kenteken wil bekijken welke autospeakers bij de auto passen.

Zoiets is helaas niet mogelijk. Er bestaat geen online tool om de autospeakers op kenteken te checken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste 10 cm speakers – autospeakers (2022)
Schuiven naar boven