Wat is de sterkste iPhone? Smartphones getest

Bijgewerkt: 15 augustus 2022

Naast het overzicht beste iPhone nu aandacht voor iets anders: wat is de sterkste iPhone? Apple heeft eerder gezegd dat de iPhone 11 Pro het sterkste glas ooit had. Inmiddels zijn er wel wat nieuwe modellen uitgebracht. Is er een nóg sterkere Apple iPhone? We gaan het zien.

Apple iPhone 13

Gorilla glass

Wanneer je kijkt naar de sterkste iPhone dan speelt het glas aan de voor- en achterkant een hele grote rol. Oude iPhones hadden een glazen scherm dat heel makkelijk kapot viel. Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van Gorilla glass. Dat klinkt heel sterk en dat is het ook.

Gorilla Glass is een merk versterkt glas dat ontwikkeld wordt door het bedrijf Corning. Apple gebruikt dit soort glas voor de iPhones. Maar ook Samsung en Huawei gebruiken deze glazen.

In 2020 zijn er al 9 verschillende versies van deze glazen. Gorilla Glass Victus uit 2020 is het sterkste glas ooit voor mobiele smartphones. Het glas overleeft een val tot 2 meter op een hard of ruw oppervlak.

Wat is de sterkste iPhone?

De vraag luidt: wat is de sterkste iPhone? Hiervoor kijk je dus voornamelijk naar het glas. Maar ook de behuizing speelt een rol. Een kunststof behuizing is namelijk nooit zo sterk als eentje van aluminium. Gelukkig beschikken de nieuwste iPhones altijd over een aluminium behuizing, daar zit het dus wel mee goed.

Hieronder wat meer uitleg over de sterkste iPhone van dit moment.

IPhone 12 serie

De gehele iPhone 12 serie is in het jaar 2020 uitgebracht. Niets anders dan lof over deze modellen. Apple bracht deze smartphones op de markt:

 • iPhone 12
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 12 Mini

Deze drie toestellen zijn voorzien van een Gorilla Glass Victus voorkant en achterkant. In laboratorium tests overleeft dit glas een val van maximaal 2 meter op harde en/of ruwe oppervlakten. Ook beschermt het glas in vergelijking met concurrenten 4 keer beter op het gebied van krassen.

In dat opzicht is de iPhone 12 en aanverwanten modellen een hele goede keus. Het behoort zeker tot de sterkste iPhone.

Bekijk iPhone 12 serie

IPhone SE 2022

Apple heeft in 2022 de iPhone 14 serie maar ook de iPhone SE 2022 uitgebracht. Behoort dit model tot de sterkste iPhone? Dit model heeft hetzelfde Gorilla Glass als de oudere iPhone 8 uit 2017. Het gaat hier om Gorilla Glass 5.

Dit glas overleeft tijdens laboratorium tests een val tot maximaal 1,2 m. Wat is de sterkste iPhone? Dat is de iPhone SE uit 2022 zeker niet.

Ontdek iPhone SE 2022

IPhone 13 serie

Dan heb je nog de iPhone 13 serie uit 2021. Apple heeft veel aandacht aan deze toestellen besteed. Deze modellen komen er binnen de iPhone 12 serie uit:

 • IPhone 13
 • IPhone 13 Pro
 • IPhone 13 Pro Max

Drie toestellen dus. Zijn dit de sterkste iPhones? Alle toestellen uit de iPhone 13 serie hebben een voorkant van Gorilla Glass Victus. Dit is sterker dan voorgaande modellen.

Het Victus glas is 4 keer beter dan concurrerende glazen. Het is twee keer krasbestendiger dan Gorilla Glass 6. Dit glas kan een val tot 2 m hoogte overleven, waarbij de iPhone dus op een hard of ruw oppervlak valt.

Op zich is dit bijzonder want bijna niemand laat zijn telefoon van deze hoogte vallen. Wanneer je de telefoon in de hand hebt en laat vallen dan zal dit vaak vanaf een hoogte van 1 m tot maximaal 1,50 m zijn.

Naar iPhone 13 modellen

Conclusie: wat is de sterkste iPhone?

Voor nu is de iPhone 13 de sterkste van dat moment. Het maakt hierbij niet uit welk model iPhone 12 je neemt, ze hebben allemaal hetzelfde glas. Deze smartphones overleven een val tot maximaal 2 m, wat natuurlijk een zeer goede prestatie is.

De iPhone 11 serie is overigens ook een goede keuze. Deze toestellen kunnen een val tot maximaal 1,80 m overleven. Hartstikke goed, daarom behoort dit ook tot de sterkste iPhone.

Bedenk echter dat eind 2022 weer nieuwe iPhones op de markt komen. Deze zullen voorzien zijn van een nog betere glazen voorkant (en achterkant).

Welke iPhone beste prijs-kwaliteit?

Misschien ben je op zoek naar de beste iPhone prijs-kwaliteit. Dit noem je ook wel prijs kwaliteit verhouding. Eigenlijk hebben alle iPhones een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De oudere modellen zijn goedkoper waarbij de kwaliteit ook wat lager is. Terwijl je voor de nieuwste modellen meer betaalt maar de kwaliteit ontzettend hoog is.

De beste iPhone ooit

Ben je ook zo benieuwd naar de beste iPhone ooit? Helaas is niet te zeggen wat de beste iPhone ooit was. Het is namelijk zo dat elke nieuwe iPhone weer wat verbeteringen laat zien. Het is nog nooit voorgekomen dat een nieuwe iPhone juist slechter was dan voorgaande model.

Dit leidt ertoe dat jaarlijks weer de beste iPhone ooit wordt uitgebracht. Met een nog betere processor, nog betere smartphonecamera’s en veel beter bestand tegen valpartijen. Kijk over vijf jaar maar eens wat de beste iPhone van dat moment is.

Wat is beter een Samsung of een iPhone?

Het kan best dat je twijfelt tussen een Samsung of een iPhone. Natuurlijk ga je voor de sterkste iPhone maar heeft Samsung ook zulke sterke smartphones? Ja, ook Samsung maakt gebruik van het Gorilla Glass. Sterker nog, Samsung was het eerste merk dat gebruik maakte van het Gorilla Glass Victus. Hiermee was Samsung koploper en had op dat moment een betere smartphone dan Apple.

Wat kost de sterkste iPhone?

De sterkste iPhone kopen, dan moet natuurlijk wat kosten. Helaas zijn iPhones geen goedkope smartphones. Ditzelfde probleem heb je met Samsung en Huawei, twee merken die ook steeds duurder worden.

Hieronder een overzicht van een aantal prijzen met betrekking tot iPhones. Het gaat hier om de best verkochte modellen in december 2020, inclusief de prijzen die dan gelden.

 • iPhone 8 met 64 GB opslag: € 410
 • iPhone SE 2020 met 64 GB opslag: € 450
 • iPhone XR met 128 GB opslag: € 645
 • iPhone 11 met 64 GB opslag: € 670
 • iPhone 12 met 128 GB opslag: € 950
 • iPhone 12 met 128 GB op: € 950
 • iPhone 12 Pro Max met 256 GB op: € 1450

Je ziet dat de nieuwste modellen ook het duurst zijn. De oudere modellen zoals de iPhone 8 zijn het goedkoopst. Uitgezonderd de iPhone SE uit 2020, die is ook redelijk goedkoop. Maar dit komt omdat het toestel niet zo heel stevig is en ook overige specificaties niet optimaal zijn. De SE uit 2020 is vooral een budgettoestel.

Een iPhone online bestellen

Tegenwoordig hoef je voor aankoop van een iPhone niet meer naar de winkel. Je regelt het allemaal online. Hierbij heb je de keuze uit een iPhone inclusief abonnement of alleen een los toestel. Dit laatste is aan te raden wanneer je al een mobiel abonnement hebt. Op deze manier ben je met je abonnement goedkoper uit.

Gemiddeld bedraagt de levertijd van een iPhone 24 uur, je hebt het toestel dus de volgende dag in huis. In een aantal gevallen is je iPhone er zelfs nog sneller, bijvoorbeeld wanneer je voor 18:00 uur of voor 23:59 uur besteld. Dan heb je hem de volgende dag in huis.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Wat is de sterkste iPhone? Smartphones getest
Schuiven naar boven