Beste nieuwe iPhone – smartphone

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Ga je voor de beste nieuwe iPhone? Dan heb je een toestel dat gloednieuw tot 1-2 jaar oud is. Dan spreek je van de nieuwste smartphone. Apple brengt jaarlijks een aantal nieuwe modellen op de markt. Ontdek de beste nieuwe iPhone, belangrijke specificaties en wat het toestel ongeveer kost.

Over Apple iPhone

iPhone’s zijn smartphones, geproduceerd door het Amerikaanse elektronicabedrijf Apple Inc. de allereerste iPhone werd op 29 juni 2007 uitgebracht. De verkoop werd een jaar later stopgezet.

Elk jaar brengt Apple 2 tot 3 nieuwe modellen uit. Echte Apple liefhebbers leven hier het hele jaar naartoe. Voordeel van een iPhone is het iOS mobiele besturingssysteem. Dit besturingssysteem is ontzettend stabiel en betrouwbaar. Dit maakt een iPhone tot een uitstekende keuze.

IPhones zijn over het algemeen ook van een zeer goede kwaliteit. Het enig minpuntje is dat de cameraspecificaties altijd wat minder zijn dan bij de vlaggenschepen van Samsung of Huawei. Plus het feit dat het geheugen niet uitbreidbaar is.

Beste nieuwe iPhone

Dat je voor de nieuwste iPhone gaat wil niet zeggen dat het ook de beste is. Het komt regelmatig voor dat nieuwere modellen echt niet verbeterd zijn. Of dat ze nagenoeg hetzelfde zijn als de versie van een jaar daarvoor.

Benieuwd wat de beste nieuwe iPhone is? Hieronder enkele modellen uit de periode 2019- 2021. Zo weet je zeker dat je voor de beste nieuwe iPhone gaat.

IPhone uit 2019

Laten we eerst eens gaan kijken naar oudere iPhones die in 2019 zijn uitgebracht. Dit is de iPhone 11 serie:

  • IPhone 11
  • IPhone 11 Pro
  • IPhone 11 Pro Max

Deze drie toestellen hebben een aantal overeenkomsten. Zo zijn ze allemaal IP-68 gecertificeerd. Ze kunnen gedurende 30 minuten tot 2 meter onder water. Daarnaast zijn deze iPhones voorzien van een Apple A13 processor. Ook draaien ze oorspronkelijk op besturingssysteem iOS 13. Dit is wel up te graden naar een nieuwere versie.

De Apple iPhone 11 heeft een 6,1 inch scherm. De hoofdcamera heeft twee lenzen, de selfiecamera ook.

Bij de iPhone 11 Pro vind je een 5,8 inch scherm. Deze is dus kleiner. De hoofdcamera beschikt over drie lenzen, de selfiecamera over twee lenzen.

De iPhone 11 Pro Max is voorzien van een 6,5 inch scherm. Dit model heeft een triple hoofdcamera (2 lenzen) en een dual selfiecamera.

Dit kost de iPhone 11 serie

Behoort de iPhone 11 serie tot de beste nieuwe iPhone? In 2019 zeker wel. Echter zijn de modellen uit 2020 voorzien van een nieuwere processor. Overige verschillen zijn minimaal. Door de lagere prijs behoort de iPhone 11 zeker tot de beste iPhone. Je betaalt tussen de € 589 (iPhone 11) en € 1200 (iPhone 11 Pro Max). De opslagcapaciteit is medebepalend voor de prijs.

Bekijk iPhone 11 modellen

Beste nieuwe iPhone: de 12- serie

Ben je in 2021 of 2022 op zoek naar de beste nieuwe iPhone? Dan moet je zeker eens naar de iPhone 12 kijken. Apple heeft de 12-serie in vier verschillende modellen uitgebracht:

  • IPhone 12
  • IPhone 12 Pro
  • IPhone 12 Pro Max
  • IPhone 12 Mini

De iPhone 12 mini is een compact model met een 5,4 inch scherm. Hij heeft een dubbele hoofdcamera en een dubbele selfiecamera.

Bij de iPhone 12 vind je een 6,1 inch scherm, een dubbele hoofdcamera én een dubbele selfiecamera.

Net zo groot is de iPhone 12 Pro (6,1 inch scherm). Deze heeft een triple hoofdcamera (3 lenzen) en een dual selfiecamara.

De iPhone 12 Pro Max is met zijn 6,71 scherm de grootste. Deze heeft een quad hoofdcamera (4 lenzen) en een dubbele selfiecamera.

Alle vier deze toestellen hebben een waterdichte behuizing (IP 68). Ze kunnen gedurende 30 minuten tot 6 m onder water. Een absoluut pluspunt is de Apple A14 processor. Deze processor is ontzettend snel en werkt effectief.

Prijs iPhone 12-serie

Wat moet de beste nieuwe iPhone kosten? De iPhone 12 is in 2022 niet zo heel veel duurder dan de iPhone 11. Zo betaal je voor de iPhone 12 (128 GB) rond de € 700. De iPhone 12 mini moet ongeveer € 850 kosten. Interessant is dat de iPhone 12 serie voorzien is van 5G ondersteuning. Dit maakt hem tot de beste nieuwere iPhone.

Naar iPhone 12- serie

IPhone 13 serie

Sinds het najaar van 2021 is de iPhone 13 serie verkrijgbaar. Behoort deze tot de beste nieuwe iPhone? De inkeping (notch), dat is dat gedeelte aan de voorzijde waar de camera in verwerkt zit, is kleiner worden. Dat maakt hem echter nog niet tot de beste nieuwe iPhone.

Met betrekking tot camera’s zijn er wel wat verbeteringen doorgevoerd. Zoals een uitstekende ultragroothoeklens. Ook het scherm is verbeterd, waardoor alles zich sneller ververst.

Je kunt de iPhone 13 draadloos opladen, maar ook via de bekabelde oplader. De accu heeft een lagere levensduur da voorgaande modellen. Wel is de i{Phone duurder geprijsd dan zijn voorgangers, zo rond de € 900. Vanwege de nieuwste functies behoort de iPhone 13 absoluut tot de beste iPhone van dit moment.

Bekijk de iPhone 13

Conclusie: wat is de beste nieuwe iPhone?

Tja, wat is nu de beste nieuwere iPhone? Je ziet dat er wel een verschil is tussen de iPhone 11 en de iPhone 13. Maar alleen wanneer het op de processor aankomt. De verschillen tussen overige specificaties zijn minimaal. Behalve wanneer je met je toestel vaker in het water springt. Want de iPhone 13 kan veel dieper onder water (tot 6 m).

Kijk je naar de prijs dan is de iPhone 12 serie niet veel duurder dan de 11 serie. Terwijl de nieuwste 13-serie wel weer duurder is. Toch is de iPhone 13 echt de beste nieuwste iPhone. Dit geldt dus ook voor de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste nieuwe iPhone – smartphone
Schuiven naar boven