Beste copywriter van Nederland – en dat is…

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Op zoek naar de beste copywriter van Nederland? Aangezien ik alle teksten zelf schrijf hoef ik hier niet naar te zoeken. Maar mijn website zou natuurlijk niet in zijn recht staan wanneer ik dit lijstje niet plaats. Daarom voor eens en voor altijd: de top 5 beste copywriters van Nederland.

Een copywriter is een tekstschrijver

Je leert heel wat wanneer je op zoek gaat naar de beste copywriter van Nederland. Bijvoorbeeld het feit dat een copywriter hetzelfde is als een tekstschrijver. Tenminste wel in Nederland want in andere landen is een copywriter iemand die teksten voor advertenties schrijft.

Wanneer je dus zoekt naar de beste copywriter van Nederland ben je waarschijnlijk op zoek naar de beste tekstschrijver van Nederland.

Beste copywriter van Nederland (de echte top 5)

Ik heb natuurlijk flink onderzoek gedaan naar de beste copywriter van Nederland. Het onderzoek is gebaseerd op:

  • Copywriters die met bepaalde zoektermen bovenaan in Google staan
  • Bereikbaarheid
  • Tarieven

De beste copywriter van Nederland staat natuurlijk bovenaan in Google. Maar ik vind dat de tarieven ook wel acceptabel moeten zijn. Bereikbaarheid is ook wel handig want twee copywriters reageerden totaal niet op mijn e-mail.

Hier volgt vijfmaal de beste copywriter van Nederland.

1. Bianca Walraven

Een SEO tekstschrijver die met heel veel zoektermen bovenaan in Google staat. Volgens Semrush, dat is een tool waarmee je dat soort dingen kunt controleren, heeft deze tekstschrijver meer dan 340 zoektermen in de top drie in Google staan.

Een goede bereikbaarheid. Voordeel: de prijs ligt een stuk lager dan bij andere schrijvers. Je krijgt hier geen offerte maar een tarievenkaart. Eigenlijk is dat best wel praktisch, het ziet een beetje als een menukaart uit. Je kiest uit wat je wil en je weet wat het kost. Wat mij betreft is dit absoluut de beste copywriter van Nederland.

2. Lequal

Dit is niet echt een copywriter maar een online marketingbureau. Toch kun je hier ook teksten laten schrijven. Dit bedrijf scoort goed in zoekmachines en de naam is ook wel vrij bekend.

Volgens Semrush staan ze met tientallen zoektermen in de top drie in Google. Dat is een stuk minder dan de beste copywriter van Nederland maar ze hebben het geluk dat ze net op de goede zoektermen scoren. Bereikbaarheid is goed, prijzen zijn wel wat hoger.

Tip: hier vind je de beste marketingboeken

3. Machielsen

Alweer geen copywriter maar een SEO bureau. Ze bieden SEO-diensten en contentdiensten dus je kunt er ook teksten laten schrijven. Op de peildatum 7 december 2020 staan ze met 65 zoektermen in de top drie van de grootste zoekmachine.

Je moet hier een offerte aanvragen waarbij je binnen 24 uur antwoord krijgt. Het is mij niet gelukt om een offerte aan te vragen want je krijgt dan alleen maar een pagina te zien voor het laten vertalen van je teksten.

Ik heb het idee dat dit meer een vertaalbureau dan een copywriter is. Toch laat ik ze in de top vijf staan omdat de website aardig scoort. Wie weet staat de optie teksten laten schrijven wel ergens verborgen.

4. Freelancer en Textbroker

De gedeelde vierde plaats voor de beste copywriter van Nederland is voor Freelancer én Textbroker. Alleen maar omdat hun websites goed scoren want ze werken beide op een andere manier.

Freelancer is een platform voor freelancers. Zo, dat was niet moeilijk om te verzinnen. Wanneer je een copywriter nodig hebt dan kun je hier een opdracht plaatsen waarna je offertes ontvangt. Ik heb hier geen offerte aan kunnen vragen want je moet dan met je telefoonnummer verplicht registreren (sms verificatiecode). Ik weiger om mijn telefoonnummer verplicht online ergens te registreren.

Textbroker werkt met honderden tekstschrijvers. Ik heb mij daar zelf eens aangemeld als tekstschrijver. Het betaalt hartstikke slecht en de kwaliteit van de tekstschrijvers is niet om van te gaan juichen. Sta je aan de opdrachtgeverskant dan kun je wel goedkoop teksten krijgen. Helaas zijn dat niet de teksten die je hoog in Google gaan helpen, maar dat is mijn mening.

Naar de beste SEO boeken

5. Weet ik niet

Weet je, als je de beste copywriter van Nederland hebt gezien dan is het heel lastig om nog iemand anders te vinden. Sommigen staan wel heel goed in Google maar uiteindelijk met maar 5 tot 20 zoektermen waarmee ze écht opvallen.

Veel tekstschrijvers hebben 5 tot 90 zoektermen in de top drie van Google staan. De tarieven liggen vrijwel overal boven de € 100 per tekst, wat in vergelijking met de nummer één wel pittig is. Twee tekstschrijvers hebben geen telefoonnummer op hun website staan en van nog twee tekstschrijvers ontving ik geen reactie via de e-mail.

Conclusie de beste copywriter van Nederland

Wat is nu de beste copywriter van Nederland? Je kunt makkelijk een conclusie trekken aan de hand van goed scorende website, de tarieven en de bereikbaarheid. Ik denk dat bovenstaand lijstje aardig in de buurt komt.

Ik kwam ook nog een artikel in Google tegen over de beste copywriter/beste tekstschrijver. Dat was iemand die tekstschrijvers uit zijn netwerk als beste naar voren schoof. In dat lijstje staan wat bekende namen maar ook een hele hoop onbekende namen van schrijvers die je helemaal niet in Google tegenkomt. Ik weet dus niet of dat lijstje wel zo objectief is.

Wat heb ik aan dit lijstje?

Misschien heb je iets aan het overzicht beste copywriter van Nederland. Het is in ieder geval handig wanneer je iemand zoekt voor het laten schrijven van teksten. Heb je al eens van SEO gehoord? Dat is overgewaaid uit Amerika en ook in Europa wordt er veel aan SEO gedaan. Het zijn allemaal dingen om een website te optimaliseren voor de zoekmachines. Om er dus voor te zorgen dat je beter scoort.

Wist je dat ze in Amerika makkelijk $ 250 voor een SEO tekst vragen? De prijzen liggen daar echt veel hoger dan in Nederland. Wij Nederlanders letten heel erg op de prijs, daarom vind je hier ook zoveel prijzenoorlogen. Toch is het best wel handig wanneer je de beste copywriter van Nederland vindt en ook nog eens goedkoper uit bent. Daar zullen die Amerikanen jaloers op zijn.

Zelf je teksten schrijven

Zelfs de beste copywriter van Nederland was vroeger iemand die totaal niet kon schrijven. Copywriting of teksten schrijven is een specialisme dat iemand door de jaren leert. SEO schrijven is nog moeilijker want je moet met teksten bovenaan in Google proberen te scoren. Daarom kies je voor de beste copywriter van Nederland.

Heb je daar geen geld voor? Dan kun je ook zelf teksten schrijven. Er zijn best veel websites die hun eigen teksten schrijven. Wanneer je hier flink in oefent word je steeds beter. Maar dan nog zal je waarschijnlijk nooit het niveau van de beste tekstschrijver ooit halen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste copywriter van Nederland – en dat is…
Schuiven naar boven