Beste shampoo vet haar – test aankoop

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De beste shampoo tegen vet haar, welke is dat dan? Je moet eerst weten hoe vet haar ontstaat en hoe je ervan afkomt. De verkeerde shampoo gebruiken heeft namelijk een averechts effect. Daarom eerst alles over vettig haar, daarna de beste shampoo tegen vet haar.

Oorzaak van vettig haar

Je hoofdhuid maakt continu talg aan. Dit is een vetachtige substantie, ook wel huidsmeer genoemd. Talg beschermt de hoofdhuid tegen uitdroging. Bovendien houdt deze vetachtige substantie je haar gezond en glanzend.

Hoe vaker je over de hoofdhuid wrijft, hoe meer je de talgproductie stimuleert. Maar ook je haar vaak wassen zorgt ervoor dat je vettig haar krijgt. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van vettig haar:

  • Minimaal vier keer per week het haar wassen
  • Dagelijks over de hoofdhuid krabben of wrijven
  • Shampoos en conditioners met vochtinbrengende ingrediënten
  • Bepaalde stylingsproducten

Zo herken je vet haar

Hoe weet je of je vet haar hebt? Dit merk je al wanneer je met een vingernagel over de hoofdhuid gaat. Wanneer er onder je nagel een vettige substantie blijft zitten dan wil dit zeggen dat je veel talg aanmaakt. Bovendien ziet je haar er vet uit. Het hangt bijvoorbeeld in slierten langs je gezicht.

Lees ook: kussensloop tegen vet haar

Ook is het lastiger om je haar te stylen. Bovendien heb je het gevoel dat je het haar meerdere keren moet wassen voordat het echt schoon is. Iedereen kan last krijgen van vet haar: man of vrouw, jong of oud.

Beste shampoo vet haar

Het is heel belangrijk dat je geen shampoo of conditioner met vochtinbrengende ingrediënten gebruikt. Vermijd dus producten waar kokosolie of arganolie in zit. Deze producten maakt je haar alleen maar vetter.

Gelukkig zijn er ook producten speciaal voor mensen met vet haar verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de beste shampoo bij vet haar. Hieronder vind je een hoop tips om voor de beste shampoo te gaan. Weg met vet haar!

L’Oréal Paris normaal tot vet haar

Wanneer je kijkt naar de beste shampoo vet haar dan kom je vaak het merk L’Oréal Paris tegen. Is dit ook aan te raden? Dat hangt er een beetje vanaf hoe groot de problemen zijn. De L’Oréal Paris shampoo voor normaal tot vet haar is geschikt voor:

  • Normaal haar dat snel vet wordt
  • Haar zonder kracht of glans

Deze shampoo wordt wel heel veel verkocht, er zijn dus veel tevreden gebruikers. Vaak koop je deze shampoo in een voordeelverpakking (6 stuks), dat is een stuk goedkoper. Was je haar niet vaker dan 2-3 keer per week.

Bekijk L’Oréal Paris normaal tot vet haar

Antiroos shampoo bij vet haar

Mensen met vet haar hebben ook vaker last van roos, dit zijn huidschilfers. Dit komt omdat de hoofdhuid sneller geïrriteerd raakt. Als gevolg van overproductie van talg raken de poriën namelijk verstopt. Hierdoor ontstaan er allerlei hoofdhuidproblemen waaronder dus ook roos. Heel vervelend want roos zie je: er liggen altijd een hoop huidschilfers op de schouders en de rug.

Heb je last van vet haar én roos dan is het belangrijk dat je een antiroos shampoo tegen vet haar gebruikt. Gebruik dus geen normale antiroos shampoo, hier maak je de problemen alleen maar erger mee.

Naar antiroos shampoo tegen vet haar

Dit is zeker de beste shampoo tegen vet haar én roos, maar wel wat duurder geprijsd dan andere shampoos.

Vegan shampoo

De beste shampoo bij vet haar bevat natuurlijke ingrediënten. In ieder geval geen kokosolie of arganolie en al helemaal geen parabenen of sulfaten. Die laatste kunnen namelijk schadelijk zijn voor de hoofdhuid. Een vegan shampoo is dan ook aan te raden bij mensen met droog haar, een gevoelige hoofdhuid, vet haar of roos.

Vegan shampoo is in verschillende varianten verkrijgbaar. Het merk Juuls is hier een bekende in maar ook By Vicky verkoopt vegan shampoo. Je moet zelf even uitproberen wat het beste bij je past.

Bekijk vegan shampoo

Tips tegen vet haar

Wanneer je last hebt van vettig haar is het belangrijk dat je voor een shampoo tegen vet haar kiest. Maar er zijn natuurlijk nog meer dingen die je kunt doen. Daarom hieronder enkele tips tegen vet haar.

Tip 1: minder vaak wassen

Wanneer je vet haar hebt dan wil je dit zo vaak mogelijk wassen. Eigenlijk word je haar hier steeds vetter van. Je hoofdhuid gaat vreselijk jeuken, je krabt en er wordt steeds meer talg geproduceerd. Was je haar daarom niet vaker dan 2-3 keer per week. Het is in het begin even wennen maar uiteindelijk helpt het echt.

Tip 2: op lagere temperatuur wassen

Onder een hete douche staan is heerlijk, vooral in de winter. Je hebt vast wel gemerkt dat door het hete water je huid uitdroogt. Maar wist je dat de hoge temperatuur er ook voor zorgt dat je hoofdhuid meer talg aanmaakt? Was je haar daarom op een lagere temperatuur. Bij de laatste spoeling gebruik je bij voorkeur koud water.

Tip 3: minder vaak borstelen

Borstel jij je haar meerdere keren per dag? Bij vet haar kun je dit beter niet doen. Door het borstelen stimuleer je de talgproductie. Wil je toch meerdere keren per dag je haar borstelen, doe dit dan alleen in de lengte en de punten. Dus niet vanaf de hoofdhuid.

Tip 4: shampoo en conditioner goed uitspoelen

Je gebruikt de beste shampoo tegen vet haar. Toch is het belangrijk om dit heel goed uit te spoelen. Dit geldt ook voor conditioner. Niet dat achtergebleven restjes voor overproductie van talg zorgt, je huid en haar zien er hierdoor wel vettiger uit. Mogelijk gaat het ook irriteren waardoor je gaat krabben, en dat stimuleert de talgproductie juist wel weer.

Tip 5: zo min mogelijk stylingsproducten

Wil je vet haar tegengaan, gebruik dan zo min mogelijk haarlak, haargel, wax of haarcrème. Door deze producten moet je het haar vaker wassen waardoor het alleen maar vettiger wordt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste shampoo vet haar – test aankoop
Schuiven naar boven