Beste droogmolen Consumentenbond

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Op zoek naar de beste droogmolen volgens de Consumentenbond? Altijd goed dat je naar kwaliteit kijkt. Er is namelijk heel wat verkrijgbaar en niet alle droogmolens zijn even goed. De consumentenbond heeft helaas geen droogmolens getest. Maar er zijn wel andere dingen waaraan je de beste droogmolen herkent.

Droogmolen vergelijken en kopen

Een droogmolen vergelijken betekent dat je meerdere modellen naast elkaar plaatst. Vervolgens bekijk je wat de beste droogmolen is. Dit doe je aan de hand van verschillende criteria. Er wordt heel veel gezocht op beste droogmolen Consumentenbond. Wil je een eerlijk antwoord? Er is geen beste droogmolen volgens de Consumentenbond. Toch zijn er veel websites die dit ‘beloven’.

Ben je lid van de Consumentenbond? Dan kun je zelf bekijken of er een droogmolen test beschikbaar is. Het probleem is dat droogmolens niet zo snel getest worden. Daarom kijk je naar kwaliteit, prijs maar vooral naar gebruikersbeoordelingen.

Beste droogmolen Consumentenbond – zelf vergelijken

Omdat er geen test met betrekking tot beste droogmolen Consumentenbond is, ga je dit zelf vergelijken. Droogmolens vergelijken is helemaal niet moeilijk. Om je hiermee te helpen vind je hieronder enkele praktische tips en wat advies. Zo vind je zeker de beste droogmolen.

Tip 1: bepaal de droogtelengte

Je staat er eigenlijk niet bij stil maar het is belangrijk dat de beste droogmolen ook de juiste drooglengte heeft. Met een groot gezin heb je namelijk meer drooglengte te nodig. Terwijl een tweepersoons huishouden heel goed wegkomt met een kleine droogmolen. Hoe weet je nu hoeveel drooglengte je nodig hebt?

  • Éénpersoonshuishouden: 20 m tot 30 m
  • Tweepersoons huishouden: 30 m tot 40 m
  • Driepersoons huishouden: 40 m tot 50 m
  • Vierpersoonshuishouden: 50 m tot 60 m

Naar droogmolen 40 meter

Bekijk droogmolen 60 meter

Tip 2: bevestiging op de grond

Bedenk van tevoren hoe je de droogmolen in of op de grond de grond wil plaatsen. Ten eerste heb je het betonnen anker. Dit staat stevig op zijn plaats en is goedkoper dan een grondanker. In de winterperiode dek je de bodemhuls of het betonnen anker met een dop af.

Met een grondanker zet je de droogmolen in het gras of tussen de stenen vast. Een grondanker is verplaatsbaar. Handig, grondankers zijn gewoon los verkrijgbaar.

Bekijk droogmolen grondankers

Tip 3: Brabantia droogmolen

Ga je voor de beste droogmolen dan kom je al snel op het merk Brabantia uit. Dit is niet het allergoedkoopste merk maar wel een van de beste. Ze produceren diverse huishoudelijke producten waaronder dus ook droogmolens, wasrekken, schoonmaakproducten en nog veel meer.

De Brabantia droogmolen kost tussen de € 70 en € 100. Hierbij heb je een model met een drooglengte van 40 m of 50 m.

Naar Brabantia droogmolen

Het is overigens geen moeten om voor dit merk te gaan. Er zijn ook goedkopere merken verkrijgbaar, alleen de kwaliteit is dan wat minder.

Tip 4: droogmolen beschermhoes

De meeste droogmolens kunnen goed tegen een stootje, vooral wanneer je voor een kwalitatief merk gaat. De goedkopere kunnen wat minder goed tegen ruwe weersomstandigheden. In dat geval is het beter om in de winterperiode of bij slecht weer een beschermhoes te gebruiken.

Overigens worden Brabantia droogmolens vaak met beschermhoes geleverd. Niet dat ze het direct nodig hebben maar dit laat wel zien dat het merk veel aandacht aan duurzaamheid besteedt.

Bekijk droogmolen met beschermhoes

Tip 5: droogmolen voor kleine tuin

Heb je een kleine tuin of alleen een balkon, dan is zelfs de beste droogmolen vaak nog te groot. Gelukkig zijn hier andere oplossingen voor. Zo heb je de wanddroger, een soort droogmolen die je aan de wand bevestigt.

Maar je kunt ook voor een droogrek kiezen. Dit is vooral praktisch wanneer je alleen een balkon hebt. Voordeel van een droogrek is dat je dit met slecht weer snel binnenhaalt. Zonder dat je gelijk de hele was af moet halen.

Onderhoud van een droogmolen

Of je nu de beste droogmolen Consumentenbond hebt of een goedkoop modelletje, het onderhoud is net zo belangrijk. De goedkopere versies kunnen slecht tegen de herfst- en winterperiode. Berg de droogmolen bij voorkeur binnen op.

Laat je de droogmolen in de winterperiode buiten staan? Kies dan zeker voor een beschermhoes. Waar moet je nog meer aan denken bij het onderhoud van een droogmolen?

Regelmatig in- en uitklappen voorkomt dat het systeem vastloopt. Bovendien kun je zo controleren of alles nog wel soepel werkt. Soms moet je alles even goed schoonmaken of van olie voorzien.

De waslijn gaat vroeg of laat slaphangen. Gelukkig kun je dit heel eenvoudig weer aantrekken. Doe dit altijd wanneer de droogmolen is uitgeklapt.

Ziet de waslijn er verweerd uit? Deze kan dan scheurtjes gaan vertonen. Dit is slecht voor je wasgoed omdat het achter deze scheurtjes blijft hangen en gaat rafelen. Vervang de beschadigde drooglijn tijdig.

Waslijn droogmolen vervangen

Moet je de waslijn van de droogmolen vervangen? Kies dan altijd voor een waslijndraad met verbinders. Dit is eenvoudig vast te maken en weer los te halen. Koop altijd voldoende waslijndraad., beter iets te veel dan te weinig. Heb je bijvoorbeeld een droogmolen met een lengte van 60 m dan ga je voor waslijndraad van 65 m.

Je hebt ook waslijndraad met een stalen kern. Dit is weerbestendig en gaat hierdoor lang mee. Bedenk van tevoren of dit ook praktisch is voor de droogmolen. In veel gevallen kun je beter voor een polyester waslijn gaan. De waslijn met stalen kern is meer geschikt om los door de tuin of op zolder te hangen, niet voor de droogmolen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste droogmolen Consumentenbond
Schuiven naar boven