Beste haarborstel – mooi & glanzend haar

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De beste haarborstel vinden is niet zo eenvoudig. Het is namelijk belangrijk dat een borstel perfect is afgestemd op jouw type haar. Je hebt namelijk borstels van varkenshaar, stylingborstels of de anti klit borstel. Met onderstaande tips weet je zeker dat je de beste haarborstel koopt.

Borstel of kam gebruiken?

Voor elke situatie is er de juiste borstel of kam. Ga je voor een perfecte styling dan kom je al snel bij een haarkam uit. Om te ontklitten gebruik je liever een borstel, dit zorgt ervoor dat je haar niet snel beschadigt.

Gebruik een grote borstel om je haar voorafgaande aan het wassen te ontwarren of ontklitten. Hierdoor verlies je minder haar tijdens het wassen. Bovendien verwijder je met een grote borstel makkelijk restjes van haarlak of haargel. Een grote borstel is geschikt voor mensen met lang en steil haar.

De ronde borstel is voor elk haartype en voor het creëren van meer volume, golven of krullen. De stylingborstel gebruik je bij steil maar ook bij licht golvend haar. Mensen met krullen gebruiken liever een grove kam.

Beste haarborstel

Je gaat toch ook voor de beste haarborstel? Mooi, want hiermee houd je je haar gezond en glanzend. Bovendien haal je er klitten uit en verspreidt je belangrijke oliën over de haarlengten.

Wanneer je kijkt naar de beste haarborstel zijn er altijd een aantal producten die ontzettend goed verkopen. Dit zijn onder andere de stylingborstel met nylon pennen, de antiklit haarborstel met gebogen kop en de haarborstel met varkenshaar oftewel zwijnenhaar. Kijk maar eens de beste haarborstel voor jouw haartype.

Stylingborstel voor alle haartype

Allereerst is er de stylingborstel. Deze is bedoeld om het haar te ontwarren en in model te brengen. Veel stylingborstels hebben een smalle borstelkop. Dit stelt je in staat om volume of een slag in het haar te creëren, maar ook om je haar juist steiler te maken. Een aantal borstels heeft juist een brede kop, bedoeld voor mensen met lang en klittend haar.

Een stylingborstel heeft vaak nylon pennen. Dit zorgt ervoor dat je haar niet te veel beschadigt en dat je het toch goed kunt ontwarren en in model brengen. Bij veel klitten is het belangrijk om vanaf de punten naar boven te borstelen en bij elke veeg weer iets hoger.

Dit soort borstels is geschikt voor alle haartypen, zowel voor kort tot lang haar. Bedoeld voor het ontklitten, volume creëren, glad maken en stylen.

Bekijk stylingborstels

Haarborstel met varkenshaar/ zwijnenhaar

Heb je snel last van dof, futloos of slap haar? Raakt je haar snel beschadigt? De beste haarborstel is er een met varkenshaar oftewel zwijnenhaar. De haartjes polijsten en onderhouden de haren. Met de zachte haren masseer je de hoofdhuid waarna je de vrijgekomen talgolie over de harenlengten verspreidt. Hierdoor krijg je haar een natuurlijke glans.

Voordeel van een haarborstel met varkenshaar is dat het je haar zeker niet beschadigt. Deze borstel is bedoeld voor de dagelijkse verzorging van je haren, klitten verwijderen en ook geschikt voor styling. Houd er wel rekening mee dat je het haar misschien minder goed in model krijgt. Maar met beschadigd of boos haar is dit zeker een aanrader.

Naar haarborstel met varkenshaar

Haarborstel antiklit

In kapsalons maken ze heel veel gebruik van de antiklit haarborstel. Deze heeft een brede en licht gebogen borstelkop. De antiklit haarborstel is een aanrader voor mensen met dik of lang haar waarbij veel klitten ontstaan. Maar ook met dun of weinig haar kun je snel last krijgen van klitten of knopen.

Dit los je gedeeltelijk op door na het wassen een conditioner in de haarlengten aan te brengen. Hierdoor ontstaan er minder snel klitten en je haar ziet er glanzend uit. De speciale haarborstel antiklit beschikt over siliconen pennen dat de hoofdhuid helpt beschermen. Je ontwart het haar op een milde manier en zorgt voor een mooie glans.

Een antiklit haarborstel is vaak geventileerd, hierdoor is het een handig hulpmiddel bij het snel drogen van het haar middels een haarföhn.

Bekijk haarborstels antiklit

Beste haarborstel van bamboe

Het milieu speelt bij velen een belangrijke rol. Denk maar aan energie besparen en verstandig omgaan met plastic, papier en andere materialen. De beste haarborstel is van bamboe. Dit is duurzaam en ecologisch en hiermee een goede investering.

Er zijn ook complete sets van bamboe verkrijgbaar, bestaande uit een haarborstel, doucheborstel, badborstel en nog veel meer. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor een losse haarborstel van bamboe gaan.

Het materiaal is biologisch afbreekbaar. Bovendien bevatten de bamboe haarborstels afgeronde bamboe haren. Hiermee masseer je de hoofdhuid en stimuleer je de bloedsomloop. Dit zorgt weer voor een betere harengroei. Ga je ook voor een plasticvrije wereld en gezond en glanzend haar? De beste haarborstel voor jou is dan van bamboe gemaakt.

Naar bamboe haarborstels

Haarborstel schoonmaken

Een nieuwe haarborstel ruikt lekker fris en er zit geen vuiligheid in. Vroeg of laat blijven er haren inzitten en er verzamelt zich stof. Het vervelende is dat je dit stof niet zo makkelijk weg krijgt, het zit vaak helemaal om de pennen heen. Bovendien ruikt de haarborstel erg muf. Het is belangrijk om je haarborstel regelmatig schoon te maken.

Zo maak je een haarborstel schoon:

  1. Verwijder met de hand het haar uit de borstel
  2. Gebruik een kam om het overtollig haar tussen de pennen uit te halen
  3. Maak een bakje met lauw water en wat soda of shampoo
  4. Laat de haarborstel hier enkele uren in liggen

Voorkom dat haren heel strak om de pinnetjes gaan zitten door ze na elke borstelbeurt gelijk uit de borstel te halen. Dit scheelt je achteraf een hoop werk.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste haarborstel – mooi & glanzend haar
Schuiven naar boven