Zwaartekracht slaapmasker – tips & de beste maskers

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Slecht slapen zorgt ervoor dat je overdag minder geconcentreerd bent, prikkelbaar en in gewicht aankomt. Een zwaartekracht slaapmasker kan je hierbij helpen. Dit slaapmasker is zwaarder dan andere modellen. Hierdoor geeft het wat meer druk op je gezicht. Het effect: je lichaam maakt belangrijke slaaphormonen aan.  Lees meer over de werking van dit product en bekijk het beste zwaartekracht slaapmasker.

Slaapmasker versus zwaartekracht masker

Steeds meer mensen slapen met een slaapmasker. Hiermee sluit je de ogen volledig van het licht af. Je kunt het vreemd vinden maar met een slaapmasker slaap je écht veel beter. Hoe werkt dit?

In de nachtelijke uren maakt de pijnappelklier melatonine aan. Dit is een slaaphormoon dat ervoor zorgt dat je dag- en nachtritme goed verloopt. Dankzij melatonine val je in slaap en herstelt je lichaam gedurende de nacht.

Een zwaartekracht slaapmasker is zwaarder dan een normaal model. Hierdoor ontstaat er de zogenaamde diepe druk stimulatie. Je kunt dit vergelijken met een verzwaringsdeken. Door de druk op het gezicht maakt je lichaam serotonine en melatonine aan. Dit heeft een kalmerend en rustgevend effect. Je slaapt veel beter en dieper!

Waarom je een zwaartekracht slaapmasker moet kiezen

Je wil een slaapmasker gebruiken, dat is altijd een goede keus. Waarom zou je voor een zwaartekracht slaapmasker moeten gaan? Omdat dit voor veel mensen beter werkt. Ze slapen sneller en worden minder vaak wakker. Ze merken dat ze overdag uitgerust zijn.

Nadeel van dit oogmasker

Natuurlijk zit er ook een keerzijde aan. Het beste zwaartekracht slaapmasker is een stuk prijziger dan normale slaapmaskers. Reken op een aanschafprijs van € 15 tot € 20. Dit kan in sommige gevallen zelfs oplopen tot € 30. Sommige mensen ervaren dat een zwaartekracht slaapmasker niet prettig zit. Wanneer je op de buik of op de zij slaapt dan kan het masker door het extra gewicht verschuiven.

Slaapmasker versus verzwaringsdeken

Slaap je al enige tijd slecht? Slapeloze nachten leiden tot verschillende lichamelijke en geestelijke klachten. Verzwaringsdekens worden steeds populairder. Deze deken is namelijk effectief bij slaapproblemen, hoofdpijn, ADHD, autisme, stress en andere klachten of aandoeningen.

Een zwaartekracht slaapmasker heeft minder effect dan een verzwaringsdeken. Je lichaam maakt wel extra slaaphormonen aan maar niet zoveel als wanneer je onder een verzwaringsdeken ligt. Ga er dus niet vanuit dat een zwaartekracht slaapmasker net zo effectief is. Sterker nog: voor sommigen kan de extra druk op het gezicht juist voor slapeloze nachten zorgen.

Wat is beter? Dat is een beetje moeilijk te zeggen. Het beste zwaartekracht slaapmasker wordt door het merk Hana verkocht en heeft tevreden gebruikers. Maar er zijn ook mensen die er totaal niet mee kunnen slapen. In dat geval zou je beter voor een verzwaringsdeken kunnen kiezen, al helemaal wanneer de klachten ernstiger zijn.

Beste zwaartekracht slaapmasker

Wil je het zwaartekracht oogmasker ook proberen? Het is dan belangrijk dat je goed op de kwaliteit let. Het materiaal moet niet alleen zacht aanvoelen maar ook goed verduisteren. Er mogen geen kieren/naden aanwezig zijn waardoor het licht naar binnen kan komen. Verder moet het elastiek van een goede kwaliteit zijn, anders kan je het oogmasker zo weer weggooien.

Lastig om een keuze te maken? Hieronder nog enkele tips en modellen zodat je tot het beste zwaartekracht slaapmasker komt.

Elastiek of klittenband

Wanneer je voor het beste zwaartekracht slaapmasker gaat moet je eerst een keuze maken uit elastiek of klittenband. Je moet het oogmasker namelijk achter je hoofd vastmaken. Elastiek heeft als voordeel dat het rekbaar is en hierdoor bijna altijd past. Nadeel is dat het elastiek aan de achterkant kan gaan irriteren. Bovendien verliest elastiek vroeg of laat zijn rekbaarheid.

Een klittenbandsluiting geeft geen extra druk op je achterhoofd. Dit kan een stuk prettiger aanvoelen. Nadeel van klittenband is dat het slaapmasker misschien niet stevig genoeg zit. Bovendien kan je haar in het klittenband verstrikt raken.

100% verduisterend

Je hebt niks aan een zwaartekracht oogmasker wanneer het niet 100% verduistert. Het is dus heel belangrijk dat je hier op let. Op zich zul je denken: slaapmaskers zijn toch altijd verduisterend? Dat klopt, maar sommigen laten stiekem toch wat licht door.

Je hebt zowel zwaartekracht slaapmaskers als normale oogmaskers die voor 100% verduisteren.

Bekijk 100% verduisterende oogmaskers

De vorm van het gezicht

Voor sommige mensen is het heel vervelend om het zwaartekracht slaapmasker op het gezicht en met name de ogen te voelen drukken. Vooral wanneer je een smalle of teruggedrongen neusbrug hebt voel je het masker veel beter zitten.

Heb je hier veel last van en irriteert het oogmasker alleen maar? Neem dan een slaapmasker dat de vorm van het gezicht aanneemt. We noemen dit ook wel een 3D slaapmasker. Geloof het of niet maar dit voelt veel comfortabeler aan.

Naar 3D slaapmasker

Waar koop ik een zwaartekracht slaapmasker?

Je hebt vast wel gemerkt dat zwaartekracht slaapmaskers niet overal verkrijgbaar zijn. Dit komt omdat het om een vrij uniek product gaat. Bovendien verkopen deze oogmasker wat minder goed. Dit heeft veel te maken met het feit dat niet iedereen tevreden is over de zwaardere druk op het gezicht.

Een zwaartekracht slaapmasker kopen? Momenteel vind je deze alleen van bepaalde merken. Het vervelende is dat deze oogmaskers nauwelijks verkrijgbaar zijn.

Het oogmasker ruilen of geld terug

Wanneer je online een aankoop doet heb je recht op een zichttermijn van 14 dagen. Binnen deze termijn mag je het oogmasker ruilen of terugsturen. In het laatste geval krijg je je geld terug. Wanneer je een product terugstuurt is het belangrijk dat het schoon is en in de originele verpakking zit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Zwaartekracht slaapmasker – tips & de beste maskers
Schuiven naar boven