Beste 3 in 1 kinderwagen (2022) – kinderwagens getest

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Hoe makkelijk is dat, de beste 3 in 1 kinderwagen? Geschikt vanaf de geboorte maar ook wanneer je kindje ook al lopen. Dit soort kinderwagens zijn razend populair en er wordt regelmatig een test op los gelaten, bijvoorbeeld door de consumentenbond. Snel over naar het overzicht beste 3 in 1 kinderwagen.

Dit is een 3 in 1 kinderwagen

Wat is dat eigenlijk, een 3 in 1 kinderwagen? Dit noem je ook wel een combi kinderwagen. Deze bestaat uit een frame waarop je op het onderstel een reiswieg of een autostoeltje plaatst. Wanneer het kindje wat ouder is kun je  de reiswieg of het autostoeltje verwijderen en een wandelwagen inzet op plaatsen. Je krijgt dan eigenlijk een buggy.

Waarom zou je voor een 3 in 1 kinderwagen kiezen? Omdat dat vooral heel erg praktisch is. Je hoeft namelijk niet een heuse kinderwagen en een buggy apart te kopen. De drie in een kinderwagen gaat dan ook heel lang mee. Het enige nadeel is dat de buggy wel wat groter en zwaarder is dan wanneer je een compactere reisbuggy koopt. Belangrijk om rekening mee te houden want deze buggy neem je niet zomaar mee op de fiets.

Overigens kopen veel ouders voor op de fiets een lichtgewicht buggy. Makkelijk mee te nemen maar het nadeel hiervan is weer dat deze niet zo stabiel is.

Beste 3 in 1 kinderwagen 2022

Wanneer je op zoek gaat naar de beste 3 in 1 kinderwagens dan kom je veel bekende maar ook merkloze modellen tegen. De ene is voordelig geprijsd terwijl de ander een hoge aanschafprijs heeft. Natuurlijk is het belangrijk om goed naar de kwaliteit ook naar de mogelijkheden te kijken. Om je te helpen vind je hieronder 5x de beste 3 in 1 kinderwagen.

1. Little World Kinderwagen City Walker

Laten we starten met de eerste in het overzicht beste 3 in 1 kinderwagen, namelijk van het merk Little World. Dit model heeft een modern design en is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot ongeveer drie jaar oud. Hij heeft een voorwaartse en achterwaartse zitting waardoor je deze aanpast aan de leeftijd en behoeften van het kind.

Deze kinderwagen wordt geleverd inclusief een autostoel. Deze bevestig je eenvoudig op het frame maar is natuurlijk ook te gebruiken als veilige autostoel in de auto. De duwbeugel en de rugleuning zijn verstelbaar, wel zo praktisch. Een zeer degelijk model dat geschikt is voor vlakke terreinen (geen boswandeling). Hij is ook nog eens voordelig geprijsd.

Bekijk Little World Kinderwagen City Walker

2. Ding Joyce Kinderwagen

Iets steviger geprijsd maar wel een complete 3 in 1 kinderwagen met alles erop en eraan. Bevat een wandelwagen, reiswieg en autostoeltje. Deze all-in-one kinderwagen is geschikt voor verschillende terreinen zoals de stad maar ook voor landwegen en bospaden. Dit betekent dat je er overal mee kan komen. Uiteraard is de  duwstang in hoogte verstelbaar.

De massieve banden zorgen voor voldoende functionaliteit. Maak gebruik van de slaapstand of zitstand, net waar je kindje aan toe is. Deze kinderwagen beschikt over voldoende opslagruimte zodat je ook de verzorgingstas of de boodschappen meeneemt. In totaal weegt het model 15 kg. De zitting is omkeerbaar en de kap kun je verwijderen. Je hebt de keuze uit twee moderne kleuren.

Naar Ding Joyce Kinderwagen

3. Kinderkraft Prime

Van het merk Kinderkraft deze beste 3 in 1 kinderwagen van een zeer goede kwaliteit. Goed, hij is wat duurder geprijst maar zo een uitgebreide kinderwagen zie je weinig. Natuurlijk wordt hij geleverd inclusief reiswieg en autostoeltje. Je kunt het autostoeltje zowel op het frame klikken als in de auto gebruiken. De reiswieg ligt zeer comfortabel. Wanneer je kindje ouder is dan bouw je dit model tot een buggy om.

Je ontvangt er ook een verzorgingstas met verschoningsmatje, adapters, regenkap en nog veel meer bij. Dit model is geschikt voor wandelingen door de stad maar ook voor gebruik off road. Dit is allemaal te danken aan de goede wielen met luchtbanden en uitstekende vering. Opgevouwen is deze kinderwagen redelijk compact en kan gemakkelijk in de auto. Uitgerust met slaapstand, verstelbare voetensteun, verstelbare handgrepen en omkeerbare zitting. Zowel de kap als de wielen zijn verwijderbaar.

Bekijk Kinderkraft Prime

4. Baninni Kinderwagen Otto

Voor wandelingen door de stad of op vlakke ondergrond is dit de beste 3 in 1 kinderwagen van dit moment. Het model Otto heeft vooral een modern design. Het frame is licht van gewicht maar toch biedt deze kinderwagen veel stabiliteit en comfort. Je ontvangt er een reiswieg en autostoeltje bij. Zo pas je de kinderwagen naar de leeftijd van je kindje aan.

 De wandelwageninzet kun je zowel naar voren als naar achteren wijzend op het onderstel plaatsen. Deze kinderwagen is helemaal compleet en voorzien van regenhoes, voetenzak en boodschappenmand. De bumperstang is verwijderbaar en de duwstang kun je in drie posities verstellen. Ook de voetensteun en rugleuning zijn in drie posities verstelbaar. Dit model heeft dan ook een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Naar Baninni Kinderwagen Otto

5. Magic® Luxe Baby Buggy 3 in 1

Het is jammer maar dit is toch echt de laatste in het overzicht beste 3 in 1 kinderwagen. Dit keer gaan we voor een model in een zeer luxe uitvoering. Deze kinderwagen heeft mooie accenten en doorlopende duwbeugel . Hier mag je dus mee gezien worden! Natuurlijk is dit model helemaal compleet voorzien van reiswieg, autostoeltje, kap en alles wat je verder nodig hebt. Geschikt voor kinderen tot 20 kg en bedoeld voor wandelingen door de stad of off road.

Het aluminium frame is licht van gewicht. Combineer dit met de zwenk wielen en deze kinderwagen rijdt heel erg soepel. Dit wordt nog eens ondersteund door de uitstekende vering. De duwstang is in hoogte verstelbaar en omkeerbaar. Voorzien van slaapstand, verstelbare voetensteun en verwijderbare wielen. Een absoluut toppertje onder de beste 3 in 1 kinderwagens van dit moment.

Bekijk Magic® Luxe Baby Buggy 3 in 1

Heb je al een keuze kunnen maken uit het overzicht beste 3 in 1 kinderwagen? Neem hier de tijd voor, het is een item waar je de komende drie jaar mee vooruit moet.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste 3 in 1 kinderwagen (2022) – kinderwagens getest
Schuiven naar boven