Beste kinderstoel 2022 – kinderstoeltjes getest

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Vanuit de beste kinderstoel eet jouw baby of kind gezellig mee aan tafel. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar zoals de meegroeistoel. De Consumentenbond test producten en let op veiligheid hiervan. Ook de mening van de consument is belangrijk. Ontdek de beste kinderstoel.

Vanaf en tot wanneer kinderstoel (aan tafel)

In een kinderstoeltje gebruik je meestal tot het kind een jaar of 3 is. De meegroeistoel kun je zelfs langer gebruiken, tot ergens in de puberteit. De meeste ouders zullen een kinderstoel niet zo lang bewaren.

Vanaf welke leeftijd gebruik je een kinderstoel? Dit kan wanneer baby zelfstandig rechtop blijft zitten. De meeste baby’s zijn dan tussen de 5 en 7 maanden oud. Met behulp van een stoelverkleiner kan baby soms al eerder in de stoel zitten. Het is dan belangrijk om dit niet te lang achter elkaar te doen.

Veilig gebruik is belangrijk. De gordels mogen niet te strak zitten, maar zeker niet te los. Het kindje moet er niet uit kunnen glijden of eruit kunnen klimmen. De voetjes moeten de voetensteun kunnen raken. Deze voetensteun mag niet zo hoog staan dat baby zich hiertegen af kan zetten. Plaats de kinderstoel nooit langs gevaarlijke voorwerpen of situaties. Dus niet naast het gasfornuis, aan het aanrechtblad of bij een (en dichtslaande) deur.

Kinderstoel kopen – onze kooptips

Hieronder enkele kooptips die je helpen bij het maken van een keuze:

Meegroeistoel: de beste kinderstoel is de meegroeistoel, die jarenlang meegaat. Zowel het zitvlak als de voetensteun zijn in hoogte verstelbaar.

Tafelblad: Dit kun je eraf halen of aanpassen. Zo groeit het tafelblad met je kindje mee. Het is belangrijk dat het tafelblad gemakkelijk schoon te maken is en geen randjes heeft waar eten in achterblijft.

Tuigje of gordel: een veilig kinderstoeltje is voorzien van een tuigje zoals een vijfpuntsgordel of schouderbanden die je tussen de beentjes vastmaakt. Het tuigje is verstelbaar.

Bekleding en stoelverkleiner: kies voor een zachte bekleding met weinig naden. Dit voorkomt dat er eten in achterblijft. De bekleding is bij voorkeur uitwasbaar. Kies bij jonge kinderen voor een (uitwasbare) stoelverkleiner.

Beste kinderstoel 2022

Moeilijk om een keuze te maken uit alle kinderstoelen? Met bovenstaande kooktips kun je zelf aan de slag. Hieronder vind je een overzicht van de beste kinderstoelen. Deze zijn het best beoordeeld door de consument.

1. Safety 1st Timba Luxe Kinderstoel

Een praktische en lichtgewicht meegroeistoel van hout. Geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden totdat het kind ongeveer 10 jaar oud is. De Timba kinderstoel van Safety 1st is in hoogte verstelbaar. Dit geldt voor zowel de zitting als de voetensteun. Het eetblad en het veilige driepuntstuigje zijn eenvoudig verwijderbaar.

Een mooie stoel met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Consumenten beoordelen dit model met 4,5 van de 5 sterren. Hiermee behoort het zeker tot de beste kinderstoel.

Bekijk de Safety 1st Timba

2. Hauck Sit’n Relax – Kinderstoel

Een multifunctionele kinderstoel, geschikt vanaf de geboorte. Het zitje en de rugleuning zijn namelijk kantelbaar, waardoor baby in een comfortabele houding ligt. De Hauck Sit’n Relax – kinderstoel lijkt nog het meest op een combinatie van kinderstoel en Maxi-Cosi ineen. Wanneer baby toe is aan een zithouding dan is het eet- en speelblad in diepte verstelbaar. Het eetblad heeft een uitsparing voor bekers, zodat het drinken niet van de rand valt.

Dit kinderstoeltje is geschikt voor kinderen vanaf 0 maanden tot 15 kilo lichaamsgewicht. Inclusief muziekmobiel, een grote opbergmand onder de stoel en wielen. Zeer goed beoordeeld en ontvangt 4,5 van de 5 sterren.

Naar de Hauck Sit’n Relax (in meerdere kleuren)

3. Childwood Evolu 2 Kinderstoel

Van het merk Childwood deze Evolu 2 kinderstoel. Geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden tot ongeveer 3 jaar. Dit stoeltje heeft geen verstelbare rugleuning of voetensteun, maar is wel in hoogte verstelbaar. Inclusief afneembaar eetblad en driepunts veiligheidstuigje.

Hij hoort zeker tot de aller beste kinderstoelen (4,5 van de 5 sterren), is vooral erg compact en praktisch. Ideaal wanneer je niet zoveel ruimte hebt. Pluspunt is dat dit model gemakkelijker schoon te maken is dan andere kinderstoelen. Dat vinden we wel zo hygiënisch.

Bekijk de Childwood Evolu 2  (in wit of grijs)

4. Topmark Jess kinderstoel

Verreweg een van de beste kinderstoelen. De kinderstoel van Topmark heeft een vijfpunts veiligheidsgordel met gordelbeschermers. Het merk levert er een stoelverkleiner bij, waardoor dit product geschikt is voor baby’s van ongeveer 5 – 7 maanden oud. Door de handige constructie neem je dit stoeltje ook eenvoudig mee op vakantie. Het afneembaar eetblad is uiteraard ook verstelbaar en afneembaar.

Deze meegroeistoel is te gebruiken tot het kind ongeveer 15 kilo weegt. Het voordeel van dit kinderstoeltje is dat je hem heel eenvoudig in kan klappen. Hierdoor is hij compact opbergbaar maar natuurlijk ook mee te nemen. Het stoeltje weegt in totaal 4,5 kg. Deze Topmark Jess kinderstoel wordt beoordeeld met 4,7 van de 5 sterren. Een uitstekende koop wat ons betreft.

Naar de Topmark Jess kinderstoel

We zijn aan het einde van beste kinderstoel. Heb je al een keuze kunnen maken? Er zijn nog veel meer modellen verkrijgbaar, van zeer goedkoop (€ 25) tot zeer prijzig (€ 289). Het is maar net wat je eraan uit wil geven.

Hoe hoog is een kinderstoel?

Kinderstoelen zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Meestal kun je de zitting in hoogte verstellen. Wanneer de tafel een hoogte heeft van 45 cm dan moet de zithoogte van het stoeltje rond de 25 cm zijn. Is de tafel 52 cm hoog, kies dan voor een zitting van ongeveer 30 cm.

Het praktische aan een moderne kinderstoel is dat hij vrij lang mee gaat. Door het tafelblad weg te nemen ontstaat er een zogenaamde triptrapstoel. Deze is geschikt voor kinderen tot ongeveer acht jaar oud. Maar er zijn ook nog kleine volwassenen die er dankbaar gebruik van maken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste kinderstoel 2022 – kinderstoeltjes getest
Schuiven naar boven