Beste poetsmiddel auto (2022) – test en review

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Moeite om de wagen schoon te krijgen of op zoek naar een middel om een zwarte auto te reinigen? In dit overzicht 5x beste poetsmiddel auto. De poestmiddelen in dit overzicht zijn divers, van autoshampoo tot velgenreiniger.

Tips auto poetsen

De auto wassen of poetsen is een tijdrovende maar nuttige klus. Als het werk af is, straalt de auto weer. Zorg dat de lak goed glimt en dat de velgen er oogverblindend schoon uitzien.  Maar eh…hoe poets je een auto nu precies? Hier volgen wat handige tips.

  • Was de auto grondig met water, autoshampoo en een spons
  • Begin bovenop het dak en werk zo langzaam naar de wielen toe
  • Spoel na het wassen de auto met koud water af
  • Droog de auto met een vochtige zeem: tussendoor uitspoelen
  • Verwijder eventueel ingetrokken vuil in de lak met een speciale cleaner
  • Zet de auto in de was: gebruik hier twee schone doeken voor
  • Breng de autowax met ronddraaiende bewegingen aan
  • Laat de wax even intrekken en wrijf het weer uit
  • Gebruik velgenpoets/ velgenreiniger om zwarte puntjes van de velgen te verwijderen

Beste poetsmiddel auto 2022

Autoshampoo is onmisbaar, cleaner gebruik je liever zo min mogelijk. Autowax of autowas mag niet in je voorraad auto poetsmiddelen ontbreken. Bekijk hier 5 keer het beste auto poetsmiddel.

1. Turtle Wax 51768 GL Headlight Restorer Kit

Niets zo bekend als de Turtle Wax. De headlight restorer kit is geschikt voor het aanpakken van vergeelde koplampen. Na behandeling zien de koplampen er weer als nieuw uit. Dit product is eenvoudig in gebruik maar kost wel even wat tijd. Gemiddeld ben je een half uur tot 1 uur bezig om doffe plekken weg te werken. Het polijsten laat wel resultaat zien, en daar gaat het tenslotte om.

De instructies zijn duidelijk, je vindt op het internet nog meer instructiefilmpjes. Consumenten zijn tevreden over de goede prijs-kwaliteitverhouding en het resultaat. Houd er wel rekening mee dat het schoonmaken/ polijsten van de koplampen langer duurt dan staat aangegeven.

Bekijk Turtle Wax 51768 GL

2. Turtle Wax 52708 Color Magic Jet Zwart

Dit is het beste poetsmiddel voor de zwarte auto. Turtle Wax Color Magic (zwart) reinigt de autolak op milde wijze. Het camoufleert en herstelt doffe plekken en krasjes en voegt weer glans toe.  Het ideale product om een zwarte auto weer te laten stralen.

Draag handschoenen tijdens het gebruik van deze autoreiniger: voordat je het weet zijn je handen ook zwart. Dit product is zeer goed beoordeeld en ontvangt een score van 4,8 van de 5 sterren. Vooral het resultaat mag positieve reacties ontvangen. Ook de prijs valt mee, vooral voor een top product. Kortom: dit is een absolute aanrader voor het reinigen van zwarte auto’s.

Naar Turtle Wax 52708

3. Valma Harsverwijderaar

Parkeer je de auto vaker onder een boom? Grote kans dat je last hebt van hars op de auto: een hardnekkige en plakkerige vervuiling. Het is vaak erg moeilijk om hars van de lak te verwijderen. Daarom is er de Valma harsverwijderaar, dat afrekent met de meest sterke hars en boomsappen. Geschikt voor alle oppervlakken waaronder de autolak, velgen, glas en kunststof. Breng deze harsverwijderaar met een droge poetsdoek aan en blijf wrijven totdat de hars weg is.

Consumenten vinden dit product perfect werken. De hars laat zich gemakkelijk verwijderen zonder te hoeven schuren. Het is wel belangrijk om hars zo snel mogelijk te verwijderen: dit maakt het schoonmaken een stuk makkelijker.

Bekijk Valma Harsverwijderaar

4. Turtle Wax 52871 GL Original Wax

Daar is hij dan: de originele autoshampoo/ wax van Turtle Wax. Maakt grondig schoon en beschermt tegen weersinvloeden, uv-straling en roest. Dit product is sinds jaar en dag een van de beste autopoetsmiddelen. Wrijf een beetje van deze wax in, even in laten trekken en weer uitwrijven.

Zelfs hardnekkig vuil verdwijnt als sneeuw voor de zon. Niet alleen geschikt voor de autolak maar ook voor ventilatieroosters, fietsen, deurposten en nog veel meer. Producten blijven veel langer schoon dankzij de Turtle Wax.

Niets anders dan lovende reacties, maar dat kan ook niet anders. Dit autopoetsmiddel ontvangt dan ook een beoordeling van 4,8 van de 5 sterren. Conclusie: iedere autobezitter zou deze Turtle Wax in huis moeten hebben.

Naar Turtle Wax 52871 GL

5. Alu-Teufel Spezial Velgenreiniger

Laat velgen oogverblindend stralen met de Alu-Teufel velgenreiniger. Dit product doorstaat met glans alle tests. Hij reinigt en beschermt aluminium velgen, verchroomde bumpers en sierlijsten. Hierbij tast dit product geen lak, rubber of kunststof aan. Geschikt voor matige tot sterke vervuiling.

Gebruik deze velgenreiniger bij de wekelijkse wasbeurt van het voertuig. Spuit de velgen in en laten 2 tot 4 minuten inwerken. Het is belangrijk om het product daarna met de hogedruk weg te spuiten. De Alu-Teufel Spezial velgenreiniger werkt zo goed dat hij een beoordeling van 4,9 van de 5 sterren ontvangt. Met recht het beste poetsmiddel auto.

Bekijk Alu-Teufel Spezial Velgenreiniger

Wat is het beste autopoetsmiddel?

Er zijn altijd verschillende poetsmiddelen voor de auto verkrijgbaar. Op dit moment doet Turtle Wax het ontzettend goed.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste poetsmiddel auto (2022) – test en review
Schuiven naar boven