Beste baby ledikant (2021): ledikantjes getest

Het beste baby ledikant ligt comfortabel, is stabiel en veilig. Baby slaapt het grootste gedeelte van de dag en moet dan ook comfortabel kunnen liggen. In dit artikel verschillende ledikantjes getest. Hierbij let je op veiligheid (houtwerk, afwerking, ruimte tussen de spijlen) en design van een babyledikant. Bekijk de beste ledikantjes en ontvang tips over het gebruik van dit babybedje.

Veilig gebruik ledikant baby

Een ledikant is al direct vanaf de geboorte bruikbaar. Baby’s kunnen hierin blijven liggen totdat ze ongeveer 2 – 3 jaar oud zijn. Sommige ledikantjes zijn eenvoudig om te bouwen tot peuterbed. Hiermee is het bedje nog langer te gebruiken.

De afstand tussen de spijlen is het belangrijkst. De spijlen mogen niet te ver uit elkaar staan: hierdoor kan baby eruit glijden. Bij een dichte wand heeft baby geen vrij uitzicht en kan mogelijk ook niet goed ademhalen. De spijlen hebben een afstand tussen de 4,5 en 6,5 cm. De zijwanden zijn minimaal 60 cm hoog.

Gebruik altijd een goed en passend babymatras. Deze mag niet te klein of te groot zijn.

Beste baby ledikant baby 2021

Hieronder vijf maal het beste baby ledikant 2021. Deze modellen zijn zeer goed beoordeeld door ouders of verkopen zeer goed. Daarnaast is gelet op veiligheid en stabiliteit.

1. Cabino Memphis Combi Ledikant

Een opvallend modern baby ledikantje met een afmeting van 164 X 78 cm. Je eerste reactie is vast: wat is hij groot! Maar het gaat hier om een ledikant, commode en kledingkast ineen. Het beste baby ledikant met meerdere functies en toch in een compact formaat. Dit is dan ook een zeer goede aankoop voor kleine babykamers of wanneer je voor een ruimtebesparende inrichting gaat.

De bedbodem is in twee hoogtes verstelbaar. De materialen zijn slijtvast en stevig, wat zeker een pluspunt is. Dit ledikant voldoet aan de veiligheidsnorm EN716-1. Een mooi bedje van het merk Cabino in de kleur wit. Past binnen elk interieur. Wordt zeer goed beoordeeld door gebruikers en is dan ook zeker een aanrader.

Bekijk Cambino Memphis combiledikant

2. Bopita – My First House – Bed

Een stijlvol en bijzonder ledikant baby met een dakframe. Eenvoudig om te bouwen tot peuterbed of bedbank. De lattenbodem is in twee hoogtes verstelbaar. Voldoet uiteraard aan alle veiligheidseisen, voorzien van een veilige afwerking en splintert niet. In dit beste ledikant voor baby kunnen kinderen tot een gewicht van 50 kg.

Een echt pronkstuk voor de babykamer, vooral omdat je er een losse lade, wieltjes of dakje bij kan bestellen. Gebruikers zijn zeer tevreden over het fraaie design, het hoge comfort en het feit dat dit ledikantje verschillende meegroeiopties heeft

Naar de Bopita – My First House – Bed

3. Europe Baby Harold II Babybed

Een mooi en modern ledikant baby van massief beukenhout en een afwerking met kindvriendelijke lak. De lattenbodem is in hoogte verstelbaar, hiermee is het ook nog eens een praktisch ledikantje. Heeft een standaard afmeting van 60 X 120 cm. Het mooie design past goed bij de moderne of klassieke babykamer.

Goedgekeurd volgens Europese veiligheidseisen en is dan ook vervaardigd van stevig materiaal. De montage is zeer eenvoudig maar hangt natuurlijk ook van je eigen vaardigheden af. Gezien de voordelige prijs is dit zeker een aanrader als stijlvol ledikantje voor de babykamer. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren.

Bekijk het Europe Baby Harold II Babybed

4. Cabino Ledikant Noel

Alweer een beste ledikant baby, van het bekende merk Cabino. De spijlen zijn mooi afgewerkt en hebben een strak design. De bodem is net als bij andere ledikantjes in twee hoogtes verstelbaar. Dit gaat zeer gemakkelijk, aldus andere ouders. Het hoofd- en voeteneinde zijn volledig dicht. Hiermee heeft het ledikantje een modern design. Pluspunt is de brede bovenrand, comfortabel wanneer je veel over het bedje leunt.

Een kwalitatief goed, stevig en veilig ledikantje waar niks op aan te merken is. Dit zie je ook in de beoordelingen door gebruikers terug (4,7 van de 5 sterren). Met de prijs zit het wel goed, je hebt ook nog eens keuze uit verschillende uitvoeringen (wit of bruin).

Naar Cabino Ledikant Noel

5. Bopita Belle Bed

Het was even lastig kiezen om de nummer 5 beste ledikant baby te bepalen. Het is het Bopita Belle Bed geworden. Het design valt op dankzij de Koninklijke afwerking met sierlijke randen en ronde sier bood hem. De ronde spijlen staan voldoende van elkaar af, waardoor dit ledikant veilig in gebruik is. Het materiaal bestaat uit stevig MDF maar een fabrieksgarantie van vijf jaar op zit.

Dit materiaal is van een stevige kwaliteit en zeer eenvoudig schoon te maken. Dit doe je met lauwwarm water en een mild schoonmaakmiddel. Het ledikantje is dankzij de duidelijke instructies zeer gemakkelijk in elkaar te zetten. Uiteraard is de bodem in hoogte verstelbaar. Een zeer mooi babybedje voor de moderne babykamer.

Bekijk het Bopita Belle Bed

Dit waren ze: 5x beste ledikant baby bent een mooie overzicht van veilige en stijlvolle babybedjes. Let op: van bovenstaande modellen is alleen nummer 2 om te bouwen tot peuterbed. De andere ledikantjes zijn geschikt zodat het kind 2 tot 3 jaar oud is. Een en ander is ook afhankelijk van de ontwikkeling van het kind.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.