Beste prullenbak (2021) – afvalbak

Het lijkt misschien vreemd om op zoek te gaan naar de beste prullenbak, maar je wil een mooie afvalbak in de keuken of bijkeuken. Hierbij is er keuze uit pedaalemmers, automatische prullenbakken of de standaardmodellen.

Prullenbak/ afvalemmer kopen

Waarop letten bij aankoop van een prullenbak? Kijk vooral naar de afmeting: een te kleine of grote prullenbak zorgt voor ergernis. Voor de keuken zijn prullenbakken met een inhoud van 30 – 60 liter zeer geschikt. Er zijn ook grotere modellen, geschikt voor grote gezinnen of het scheiden van afval.

Kwaliteit is net zo belangrijk. Een goedkope afvalemmer is misschien aantrekkelijk, maar gaat niet lang mee. Vooral bij intensief gebruikt speelt het materiaal een belangrijke rol. Merken als Curver en Brabantia staan bovenaan als het gaat om goede prullenbakken. Toch zijn er ook een aantal andere merken die met goede kwaliteit komen.

Beste prullenbak 2021

Weet je te kiezen tussen de verschillende afvalemmers/ pedaalemmers? Ga je voor extra opties zoals sensor, softclose of fingerprintproof? Bekijk hieronder 5 x beste prullenbak van nu.

1. EKO Rejoice prullenbak – Voor afvalscheiding

Inhoud: 2 x 30 liter

Helemaal de trend én milieuvriendelijk: afval scheiden. Daarom is er deze prullenbak met 2 x 30 liter inhoud. Zeer geschikt voor plaatsing in de keuken of bijkeuken. Het gaat hier om een pedaalemmer, waardoor je de handen altijd vrij hebt. De EKO pedaalemmer is van mat RVS met een moderne look. Het model roest en deukt hij niet en is eenvoudig te reinigen. Het anti vacuümsysteem zorgt ervoor dat je de vuilniszak gemakkelijk kunt verwijderen. De soft close is een prettig deksel.

Het deksel sluit nare luchtjes prima af, zodat je hier geen last van hebt. Deze prullenbak is meer dan 100 keer beoordeeld en ontvangt 4,6 van de 5 sterren. Consumenten zijn vooral tevreden over de goede kwaliteit, het mooie design en natuurlijk de voordelige prijs.

Bekijk EKO Rejoice prullenbak

2. Brabantia Bo Touch Bin Prullenbak

Inhoud: 60 liter

Een grote prullenbak met een inhoud van 60 liter: geschikt voor gezinnen van 4 – 6 personen. Voorzien van soft touch systeem, waardoor deze bij de lichtste aanraking opent en sluit. De grote opening maakt het weggooien van afval nog gemakkelijker. De ruime binnenemmer is uitneembaar, waardoor je deze eenvoudig schoonmaakt.

Deze moderne Brabantia prullenbak heeft een hoekig design en past perfect in een hoekje of langs een wand. Het design past ook binnen een moderne inrichting. Houd er wel rekening mee dat dit model met zijn inhoud van 60 liter te groot is voor een eenpersoonshuishouden: kies in dit geval voor een kleinere variant. Deze afvalemmer is goed beoordeeld en zeker een aanrader, ondanks dat de prijs aan de stevige kant is.

Naar Brabantia Bo Touch Bin Prullenbak

3. Kis Chic Bin Pedaalemmer

Inhoud: 50 liter

Een moderne en ruime pedaalemmer tegen een zeer voordelige prijs. Het merk Kis brengt verschillende opbergmogelijkheden op de markt. Dit model werkt op twee manieren: via het pedaal of het lipje op het deksel. Hierdoor bepaal je zelf hoe je de prullenbak opent.

Deze pedaalemmer is meer dan 250 keer beoordeeld. Consumenten geven dit model 4,3 van de 5 sterren. Pluspunten zijn de goede kwaliteit en het gebruiksgemak. Ondanks zijn ruime inhoud neemt de Kis Chic pedaalemmer weinig ruimte in beslag, wat echt fijn is. Je hebt trouwens ook nog de keuze uit een model met een inhoud van 30 liter. In meerdere kleuren leverbaar.

Bekijk Kis Chic Bin Pedaalemmer

4. Brabantia newIcon Prullenbak

Inhoud: 30 liter

Een prullenbak met een klassieke uitstraling: rond en hoog. De 30 liter inhoud is geschikt voor gezinnen van 2 – 4 personen. Het ontwerp is luchtdicht, zodat nare luchtjes niet ontsnappen. Aan de onderzijde zit het pedaal, waardoor je deze gemakkelijk met de voet opent. De antislip bodem zorgt ervoor dat de prullenbak stabiel staat en ook nog eens de vloer tegen krassen beschermt.

Brabantia geeft maar liefst 10 jaar garantie en service op dit product. Meer van 250 consumenten hebben deze prullenbak beoordeeld en geven het 4,7 van de 5 sterren. Wat zeggen gebruikers hierover? Dat het handig in gebruik is, een mooi ontwerp heeft en ook nog eens geluidloos dichtgaat. Voor sommigen is dit model wat prijzig, maar een Brabantia emmer is nooit goedkoop. Kwaliteit kost tenslotte geld. Kies uit verschillende kleuren.

Naar Brabantia newIcon Prullenbak

5. Homra Nexo Prullenbak – met sensor

Inhoud: 72 liter

Een absolute topper die in het overzicht beste prullenbak thuishoort. De Homra prullenbak is voorzien van sensor: dit betekent dat hij automatisch opent en sluit. Uiteraard is er ook handbediening aanwezig. Met een totale inhoud van 72 liter is dit model geschikt voor de keuken of op kantoor. Het is bij dit model mogelijk om afval te scheiden. De drie vakken hebben een inhoud van 1 x 48 liter en 2x 12 liter. Er is zelfs een lekbakje aanwezig, geschikt voor groente- en fruitafval (gft).

Consumenten zijn zeer tevreden over deze prullenbak, vooral vanwege het gebruiksgemak. Afval scheiden was nog nooit zo gemakkelijk geweest. Dit functionele model krijgt dan ook een beoordeling van 4,5 van de 5 sterren, wat zeer goed is.

Bekijk Homra Nexo Prullenbak

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.