4 tips om je oude meubels opnieuw te gebruiken 

Bijgewerkt: 22 december 2023


Ben je toe aan een nieuwe inrichting, maar wil je je oude meubels niet zomaar weggooien? Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je oude meubels hergebruikt, zonder dat je nieuwe koopt. Met een beetje creativiteit en wat hulp blaas je ze een nieuw leven in. In dit artikel delen we vier handige tips om je meubels om te toveren naar iets nieuws, zonder er veel geld aan uit te geven. 

Verander de functie

Een van de beste manieren om je oude meubels een nieuw leven te geven, is door de functie ervan te veranderen. Heb je bijvoorbeeld een oude eettafel die je niet meer gebruikt? Transformeer deze dan tot een bureau of een speeltafel voor de kinderen.

Met een beetje creativiteit en enkele aanpassingen geef je je meubels een nieuwe functie die beter bij je huidige behoeften past. Met een zaag en een likje verf komen je oude meubels binnen een dag opnieuw tot leven. Op deze manier voelt het alsof je nieuwe meubels hebt, terwijl je eigenlijk gewoon je oude meubels hergebruikt. Nog duurzaam ook!


Geef ze een make-over

Een andere manier om je oude meubels nieuw leven in te blazen, is door een make-over. Dit kan zo simpel zijn als het verven van een tafel in een andere kleur, of het opnieuw bekleden van een stoel. Bijvoorbeeld met een opvallende of frisse stof. Meubelstoffering is een budgetproof manier om je oude stoel of bank een nieuwe uitstraling te geven.

Kies voor nieuwe stoffen en patronen die bij je nieuwe interieur passen. Hierdoor zien je meubels er weer als nieuw. Door je oude meubels te updaten met een nieuwe look, passen ze ook beter bij je veranderende smaak.

Combineer oud en nieuw

Wil je oude meubels hergebruiken/ Combineer ze dan met nieuwe meubels. Mix en match stijlen en materialen en creeër een uniek en persoonlijk interieur. Voeg bijvoorbeeld een moderne stoel aan je oude bankstel toe. Of plaats een vintage salontafel naast de kast.

Door oude en nieuwe meubels te combineren, voeg je karakter aan je interieur toe. Tegelijkertijd behoud je de sentimentele waarde van je oude meubels. Je hoeft er dus geen afscheid van te nemen.

Geef ze een andere plek

Als je je oude meubels zat begint te worden, helpt het om ze ergens anders in huis neer te zetten. Verplaats bijvoorbeeld de stoel naar een andere kamer of plaats de boekenkast op een andere muur. Dit verandert de hele dynamiek van de ruimte.

Soms zijn het niet de meubels zelf waar je op uitgekeken raakt, maar de manier waarop ze staan. Door je meubels op een nieuwe manier neer te zetten, creëer je een frisse en vernieuwende uitstraling. Ook hiermee bespaar je veel geld. Je ziet, met wat eenvoudige aanpassingen lijkt je (woon)kamer weer als nieuw.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

4 tips om je oude meubels opnieuw te gebruiken 
Schuiven naar boven