Het beste Textbroker alternatief

Bijgewerkt: 30 december 2023

Ben je als opdrachtgever klaar met de hoge tarieven van Textbroker, of wil je als auteur meer verdienen? Het Textbroker alternatief staat voor jou klaar. Met scherpere tarieven voor klanten en betere voorwaarden voor tekstschrijvers, zijn deze alternatieven een goede keuze.

Waarom voor Textbroker alternatieven kiezen?

Ondanks dat Textbroker al vele jaren bestaat en veel klanten en auteurs bedient, krijgt het ook steeds meer klachten. Veel auteurs vinden dat ze weinig betaald krijgen. Bovendien zijn ontzettend veel accounts van auteurs onterecht gesloten. Ze werden beschuldigd van het gebruik van AI (kunstmatige intelligentie). Zeker zijn er auteurs die zich hier schuldig aan hebben gemaakt, maar er zijn ook veel onschuldiger auteurs die door Textbroker keihard geraakt zijn.

Klanten klagen vooral over het gedateerde platform. Maar ook dat er geen mogelijkheid is om met een schrijver te communiceren, voordat je een bestelling begint.

Textbroker.de scoort op Trustpilot 2,5 sterren (poor/slecht). Hun platforms in andere talen doen het niet veel beter.

5x beste Textbroker alternatief

Op BesteTop5.nl vind je een top vijf van de best geselecteerde producten of diensten binnen een bepaalde categorie. Vandaag besteden we aandacht aan schrijversplatform. Waar kun je als opdrachtgever goedkoop aan kwalitatieve teksten komen? Waar verdien je als copywriter een geheel inkomen, zonder dat je als minderwaardig wordt behandeld?

Hieronder vind je vijf keer het beste Textbroker alternatief.

1. Het (nu nog) geheime platform

Het eerste Textbroker alternatief is het geheime platform, dat vanaf 2024 beschikbaar is. Op het moment van schrijven is het nog volop in ontwikkeling. De naamgeving blijft nog even geheim, daarom kunnen we hier nog niks over zeggen. Wel is het volgende overbekend:

  • Opdrachtgevers betalen slechts 2,8 cent per woord (minder dan bij Textbroker)
  • Tekstschrijvers krijgen 1,8 cent per woord (bij Textbroker slechts 1,5 cent)
  • Tekstschrijvers ontvangen persoonlijke begeleiding en eventueel een interne opleiding
  • Alle teksten worden handmatig gecontroleerd (geen kunstmatige intelligentie)

Aanmelden voor dit platform kan door een mail te sturen naar info@bestetop5.nl. We sturen jouw gegevens door, zodat je straks de eerste bent die gebruik maakt van dit nieuwe platform.

2. Schrijversplaza

Tekstbureau Schrijversplaza bestaat uit een netwerk van tekstschrijvers, met één redactie. Van hieruit wordt alles aangestuurd. Het is een goed Textbroker alternatief, maar wel met wat nadelen tegenover andere platforms.

  • Hogere tarieven voor opdrachtgevers
  • Tekstschrijvers krijgen matig betaald
  • Voor tekstschrijvers moeilijk om zich aan te melden, je wordt bijna niet toegelaten
  • Fake profielen (in 2022 hadden we contact met Schrijversplaza en ze gaven toe dat ze fake profielen gebruiken, om hun tekstschrijvers te beschermen. De vraag is of al die tekstschrijvers daadwerkelijk bestaan. In 2024 is er nog steeds sprake van fake profielen)

Afbeelding: ‘Sander’ van Schrijversplaza (links). Deze foto betreft een stockfoto en wordt op ruim 100 verschillende websites gebruikt. Sander is niet echt.

3. Sitedeals

Wil je kunnen onderhandelen over de prijs? Dan is Sitedeals een goed Textbroker alternatief. Het zijn voornamelijk startende tekstschrijvers die hier actief zijn, maar je vindt hier ook copywriters met enkele jaren ervaring. De meesten gaan vanaf 2 cent per woord aan de slag, hoewel sommigen ook 6 cent per woord vragen. Onderhandeling is vaak wel mogelijk.

Enig nadeel is dat hier ook veel oplichting plaatsvindt. Betaal een Sitedeals tekstschrijver nooit vooraf, maar laat eerst de tekst schrijven. Wees ook duidelijk over deadlines want hier ontstaan vaak problemen over. Sitedeals is niet geschikt wanneer je op regelmatige basis veel teksten nodig hebt, want ze zijn niet allemaal betrouwbaar. Met wat geluk kom je wel de juiste copywriter tegen.

4. Freelancer (NL en BE)

Freelancer is een platform waar freelancers hun diensten aanbieden, en waar opdrachtgevers op zoek gaan naar freelance personeel. Van tekstschrijvers tot ICT-ers en van loodgieters tot hoveniers, je komt het hier makkelijk tegen. Voor de freelancer is het een makkelijk platform om met potentiële opdrachtgevers in contact te komen.

Een groot nadeel is de prijs. Je hebt vaak met professionals te maken die met hogere tarieven werken. Soms kom je ook goedkope aanbieders tegen, of klanten die bereid zijn om meer te betalen.

Een ander nadeel is de tarieven die het platform vraagt. Een oproep plaatsen is in beginsel gratis. Zodra je in contact wil komen met een opdrachtgever of aanbieder, moet je betalen. Het platform werkt met dure maandabonnementen. Hierdoor is Freelancer een duur Textbroker alternatief, of je nu opdrachtgever of tekstschrijver bent.

5. ChatGPT

Textbroker verbiedt auteurs om gebruik te maken van ChatGPT. Aan de andere kant beschuldigen ze sommige auteurs van het gebruik van AI, zonder dat hier daadwerkelijk sprake van is.

AI-teksten worden steeds beter. Met betrekking tot kwaliteitsniveau liggen ChatGPT teksten gelijkwaardig met het niveau van beginnende tekstschrijvers. Omdat veel tekstschrijvers hun carrière bij Textbroker starten, is het helemaal niet gek om ChatGPT als Textbroker alternatief te nemen.

Wees wel voorzichtig met het gebruik van door AI gegenereerde teksten. Zorg dat je er een menselijk karakter aan geeft. Moeten de teksten iets verkopen zoals een product of dienst? Dan is het belangrijk dat je de teksten nog beter en persoonlijker maakt.

ChatGPT is gratis en hiermee het goedkoopste Textbroker alternatief. Heb je toch liever teksten die door echte mensen geschreven zijn? Kijk dan zeker even bij een van de alternatieven in het rijtje hierboven.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Het beste Textbroker alternatief
Schuiven naar boven