5 items die je moet hebben als je als bedrijf op een beurs staat

Bijgewerkt: 20 december 2023

Deel als bedrijf mee aan een beurs en presenteer je producten of diensten aan een groot publiek. Het is wél belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg dat je alle benodigde materialen bij je hebt, zodat je een goede indruk op potentiële klanten maakt. In dit artikel bespreken we de top 5 items die je moet hebben als je als bedrijf op een beurs staat.

Brochures drukken

Een van de belangrijkste items die je moet hebben als je op een beurs staat, zijn professioneel gedrukte brochures. Met brochures deel je gedetailleerde informatie over je producten of diensten met potentiële klanten. Ze fungeren als een visitekaartje voor je bedrijf. Het is heel makkelijk om brochures aan geïnteresseerde bezoekers uit te delen.

Bij brochures drukken is het belangrijk om te investeren in kwaliteit. Zorg dat de brochures er professioneel uitzien en gedrukt zijn op hoogwaardig papier. Daarnaast is het belangrijk om de inhoud van de brochures goed te verzorgen. Let erop dat alle belangrijke informatie over je bedrijf, producten en contactgegevens duidelijk in de brochures staat.

Roll-up banner drukken

Een andere onmisbare tool voor een succesvolle beursdeelname is een roll-up banner. Een roll-up banner is een draagbaar display waarmee je de aandacht van beursbezoekers trekt. Het dient als een visuele weergave van je merk. Het grootste voordeel is dat je het makkelijk opzet en weer afbreekt.

Bij een roll-up banner drukken kies je vooral voor een aantrekkelijk ontwerp dat de boodschap van je bedrijf goed weergeeft. Zorg dat de banner groot genoeg is om op te vallen, maar niet te groot dat het de ruimte overweldigt. Een goed geplaatste roll-up banner helpt om de aandacht te trekken en wekt nieuwsgierigheid bij potentiële klanten.

Visitekaartjes

Visitekaartjes zijn misschien wel het meest traditionele, maar toch belangrijke item dat je moet hebben als je op een beurs staat. Visitekaartjes zijn compact en gemakkelijk mee te nemen. Dit is ideaal om contactgegevens met potentiële klanten uit te wisselen.

Bij het ontwerpen van visitekaartjes kijk je goed naar het design. Kies voor een professioneel ontwerp dat bij de huisstijl en uitstraling van je bedrijf past. Op het visitekaartjes staan de belangrijkste contactgegevens, zoals naam, functie, telefoonnummer en e-mailadres

Versterk je merk en voeg het logo en slogan van je bedrijf aan het visitekaartje toe.  Het is een goed idee om alle bezoekers van de stand een kaartje te geven. Op deze manier heeft de bezoeker wanneer hij thuis is, rustig de tijd om na te denken en eventueel contact op te nemen. 

Promotiemateriaal

Naast brochures en visitekaartjes heb je ook promotiemateriaal nodig. Denk hierbij aan pennen, notitieblokken, sleutelhangers, USB-sticks, enzovoort. Deze items deel je uit als giveaways aan potentiële klanten. Dit houdt je bedrijf top-of-mind.

Bij het kiezen van promotiemateriaal overwegen items die relevant zijn voor je bedrijf en doelgroep. Zorg ervoor dat het promotiemateriaal van goede kwaliteit is. Ook moeten je bedrijfsnaam en logo er duidelijk op staan. Het doel is het achterlaten van een positieve indruk en ervoor zorgen dat mensen je bedrijf herinneren.

Demonstratiemateriaal

Last but not least, als je op een beurs staat, is het belangrijk om voldoende demonstratiemateriaal bij je te hebben. Afhankelijk van je producten of diensten varieert dit van samples, prototypes, presentatieschermen, tot brochures die inzichten brengen in je product of dienst. Op deze manier bied je een bepaalde visualisatie aan de bezoekers.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

5 items die je moet hebben als je als bedrijf op een beurs staat
Schuiven naar boven