Beste Philips airfryer model

Bijgewerkt: 20 december 2023

Op het gebied van airfryers is Philips een van de bekendste merken. Het biedt kwaliteit en veel functionaliteiten. Hieronder vind je een overzicht van de beste Philips airfryer modellen. Onder andere de airfryer Essential, de XXL én de XL Connected vergelijken we met elkaar.

Philips Airfryer XXL Connected HD9285/90

Met een ruime capaciteit en handige connectiviteit is dit dé beste Philips airfryer van dit moment. Beoordeel zelf of deze bij jouw behoeften aansluit.

Capaciteit en grootte

De Philips Airfryer XXL Connected is echt ruim van binnen. Ideaal voor het bereiden van maaltijden voor grotere gezinnen of bijeenkomsten. Hierdoor hoef je geen maaltijden in twee rondes klaar te maken. Let wel even op de royale afmetingen van dit apparaat. Bekijk of hij goed in jouw keuken past.

Het gebruiksgemak

Dit apparaat is voorzien van intuïtieve bedieningselementen. Hierdoor is hij zeer eenvoudig in gebruik. Je krijgt daar een gebruikshandleiding bij, maar eigenlijk wijzen de knopjes alles vanzelf. Mocht je er niet uitkomen dan vind je ook op het internet nog wat praktische aanwijzingen.

Technologie en functionaliteit

Met heteluchttechnologie biedt deze airfryer een gezondere manier om voedsel te frituren. Je gebruikt beduidend minder olie. De extra functionaliteiten zoals bakken, grillen en braden zorgen dat je in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet.

Je kunt op 30 minuten lang je gerechten warm houden. Hierdoor hoef je niet direct in actie te komen zodra je maaltijd klaar is. Met de 16 verschillende kookfuncties kun je niet alleen bakken maar ook braden, ontdooien en nog veel meer.

Connectiviteitsopties

Vind je het vreemd om via je smartphone je airfryer in de gaten te houden? Eigenlijk is dit heel praktisch. Je stopt wat in de Philips Airfryer XXL Connected en gaat lekker op de bank zitten. Via de app op je smartphone ontvang je een melding wanneer het gerecht klaar is.

Prijs en garantie

Deze airfryer heeft een nieuwprijs van ongeveer € 200. Controleer altijd de actuele prijs, deze kan door marktomstandigheden veranderen. Uiteraard zit er garantie op deze heteluchtfriteuse. Mocht er iets defect zijn dan maak je aanspraak op gratis reparatie (in de garantieperiode).

Beoordelingen en ervaringen van gebruikers

Hij wordt beoordeeld met 4,3 van de 5 sterren (eind 2023, moment opname). Verschillende gebruikers zijn erg tevreden over de royale capaciteit van deze airfryer. Grote hoeveelheden voedsel of een hele zak friet, het is allemaal geen probleem. Ben je geen airfryer gewend, dan is de bediening met het intuïtieve display heel eenvoudig.

Sommige gebruikers vinden het concept aspect niet noodzakelijk. Anderen vinden het makkelijk om het bakproces op afstand in te stellen.

Negatieve punten uit de reviews: er ontbreekt een ladesysteem, wat onhandig is. Vooral bij het uitnemen van het hete onderste gedeelte. Sommigen vinden het lastig om het mandje uit de airfryer te halen, anderen hebben moeite met de bediening van de tiptoetsen.

Philips Airfryer XL Essential HD9270/93

De Philips Airfryer XL Essential HD9270/93 belooft gezond koken voor het hele gezin. Knapperig voedsel aan de buitenkant en sappig van binnen, dankzij de Rapid Air-technologie. Deze heteluchtfriteuse is geschikt om te frituren, bakken, grillen, braden en opnieuw opwarmen. Hierdoor is het een veelzijdige aanvulling op je keukenapparaten.

Rapid Air-technologie

Het zeestervormige ontwerp zorgt voor hete lucht die rondraait. Hierdoor heb je minder olie nodig en wordt het voedsel toch lekker knapperig. Je proeft gelijk het verschil.

Energiezuinig

Koken met deze Airfryer is volgens Philips tot 70% goedkoper en energiezuiniger dan het gebruik van een standaard oven. Vind je duurzaamheid en een schoon milieu ook zo belangrijk? Dat is dit zeker de beste Philips airfryer.

Geschiktheid voor 5 personen

Met een capaciteit van 1,2 kg (ongeveer 250g friet/patat per persoon) is dit apparaat geschikt voor maaltijden voor meerdere personen. Of je nu voor jezelf of voor het hele gezin wat klaarmaakt, de airfryer biedt altijd voldoende ruimte voor meerdere snacks, vlees, groente of waar je ook zin in hebt.

Geheugenfunctie

Maak je vaker dezelfde gerechten klaar? Het apparaat onthoudt bereidingstijd en temperatuur. Hierdoor is het zeer geschikt voor herhaaldelijk gebruik.

7 snelkeuze programma’s

Even wat bevroren snacks klaarmaken, verse frietjes, kip, gegrilde groenten of misschien wel een heerlijke cake. Met de verschillende snelkeuze programma’s ben je de nieuwste chef-kok in je eigen woning.

Warmhoudfunctie

Voedsel kan tot 30 minuten warm worden gehouden in de warmhoudmodus. Handig wanneer je ook nog met iets anders bezig bent. Je hoeft dus niet direct op te springen wanneer de airfryer klaar is.

Voordelen

 • Gezonder frituren: De Rapid Air-technologie biedt knapperige gerechten met minder olie.
 • Veelzijdigheid: Het apparaat heeft verschillende kookmogelijkheden.
 • Geheugenfunctie: Handig voor de beste kookresultaten.
 • Geschiktheid voor meerdere personen
 • Eenvoudig schoon te maken: Afneembare onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig, met een QuickClean mand voor gemakkelijke reiniging.

Nadelen

 • Geen bediening via mobiele app

Positieve punten die gebruikers melden

 • Het apparaat is gemakkelijk in onderhoud en eenvoudig te gebruiken.
 • Sommige gebruikers zijn tevreden met de resultaten van het bakken en roosteren van voedsel.
 • Een koper vond het apparaat stil en waardeerde het feit dat er geen walm ontstaat tijdens het gebruik.

Negatieve punten van gebruikers

 • Het duurt veel langer dan verwacht om voedsel te bereiden, en soms worden de resultaten niet knapperig.
 • De bediening van het apparaat kan matig zijn, met problemen zoals slechte respons en het apparaat dat af en toe uitvalt.
 • Er zijn klachten over de kwaliteit van het product, vooral in vergelijking met oudere modellen van Philips Airfryers.
 • Een gebruiker was teleurgesteld omdat de airfryer niet meer voldoet aan de prestaties van vorige modellen van Philips.

Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90

Maak met hulp van slimme technologieën de lekkerste gerechten. De Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90 is het laatste model dat we bespreken. Maak hierna je keuze: wat is voor jou de beste airfryer van Philips?

Smart Sensing-technologie

De Philips airfryer XXL Premium is het enige model dat tijd en temperatuur tijdens het bereiden automatisch aanpast. Dit staat garant voor perfecte kookresultaten.

Grote capaciteit

De inhoud is verrassend groot, namelijk tot 1,4 kg. Dit staat gelijk aan maaltijden voor 4-6 personen (uitgaande van 250 gram friet per persoon).

Twin Turbostar-technologie

Bij aanschaf van een airfryer denk je niet direct aan de motor, terwijl deze heel belangrijk is. Dit model is voorzien van een krachtige motor van 2225W en een dubbele bodem om vet op te vangen. Hiermee kunnen jouw gezonde gerechten niet mislukken.

Automatische programma’s

Houd jij ook zo van een hoog gebruiksgemak? Dit apparaat is voorzien van automatische programma’s. Hiermee maak je diverse gerechten zoals frites, vlees, kip, vis, en zelfs complete maaltijden met één druk op de knop.

Warmhoudfunctie

Hij houdt voedsel tot 30 minuten op ideale temperatuur. Je kunt dus gerust je aandacht even aan iets anders besteden, bijvoorbeeld het maken van het na krijgt.

Snel en efficiënt

Wanneer je altijd gebruik maakt van een oven, dan is deze Philips airfryer een stuk sneller. Hij kookt 1,5 keer sneller dan een oven zonder voorverwarming. Een hele verbetering!

Voordelen

 • Automatische aanpassing: De Smart Sensing-technologie past tijd en temperatuur automatisch aan.
 • Grote capaciteit: Geschikt voor grotere gezinnen.
 • Gezondere bereiding: Dankzij de Twin Turbostar-technologie met minder vet en vetopvangsysteem.
 • Veelzijdigheid: Diverse programma’s voor verschillende gerechten met één druk op de knop.
 • Snel en efficiënt: Kookt sneller dan een standaard oven zonder voorverwarming.

Nadelen

 • Accessoires niet inbegrepen: Voor extra functionaliteit moet je accessoires apart aanschaffen.
 • Geen bediening via app: Voor sommigen is het ontbreken van app-bediening een nadeel.

Positieve punten van gebruikers

 • Snelle en veelzijdige bereiding van diverse gerechten.
 • Verwijdert overtollig vet en maakt gerechten krokant zonder olie.
 • Groot genoeg voor gezinnen, efficiënt voor meerdere porties.
 • Automatische instelling van tijd en temperatuur voor perfecte bereiding.
 • Sneller dan een traditionele oven, geen voorverwarming nodig.

Negatieve punten

Een aantal klanten meldt problemen met de Smart Sensing-technologie, waardoor het apparaat mogelijk voortijdig uitschakelt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Philips airfryer model
Schuiven naar boven