Ontdek de mogelijkheden van 5G-ready Sim Only abonnementen

Bijgewerkt: 21 juli 2023

De ontwikkeling van mobiele telecommunicatie heeft de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt. Waar we vroeger alleen konden bellen en sms’en met onze mobiele telefoon, maken we nu gebruik van internet op hoge snelheid. Dit wordt mogelijk gemaakt door de introductie van 4G-netwerken, maar binnenkort is 5G de nieuwe standaard. Om gebruik te maken van deze nieuwe technologie, is een 5G-ready Sim Only abonnement nodig. In dit artikel bespreken we wat Sim Only met dataplafond inhoudt en hoe je een goedkoop Sim Only abonnement afsluit.

Wat is Sim Only met dataplafond?

Een Sim Only abonnement is een telefoonabonnement waarbij je alleen betaalt voor belminuten, sms’jes en data. Dit in tegenstelling tot een abonnement waarbij je ook een telefoon aanschaft. Sim Only abonnementen zijn vaak goedkoper dan abonnementen met telefoon, omdat je geen maandelijkse afbetaling voor de telefoon hoeft te doen.

Een Sim Only dataplafond is een abonnement waarbij je een maximum hebt aan de hoeveelheid data die je kunt gebruiken. Dit wordt het dataplafond genoemd. Dit is handig als je wilt voorkomen dat je onverwacht hoge kosten maakt omdat je teveel data hebt gebruikt. Een dataplafond is ook nuttig als je kinderen hebt met een mobiele telefoon. Op deze manier kun je voorkomen dat ze ongelimiteerd data gebruiken en daardoor hoge kosten maken.

Wat zijn de voordelen van een Sim Only abonnement?

Er zijn verschillende voordelen aan het afsluiten van een Sim Only abonnement. Het grootste voordeel is dat een Sim Only abonnement goedkoop is, in verhouding met een telefoon bij je abonnement. Je betaalt immers alleen voor belminuten, sms’jes en data. Een ander voordeel is dat je vaak meer keuze hebt in het type abonnement dat je wilt afsluiten. Zo kun je kiezen voor een abonnement met een hoog aantal belminuten, terwijl je bij een abonnement met telefoon vaak vastzit aan een bepaald model telefoon.

Omdat je bij een Sim Only abonnement geen telefoon aanschaft, kun je ook sneller overstappen naar een ander abonnement. Dit kan handig zijn als je merkt dat je bijvoorbeeld veel meer data nodig hebt dan je huidige abonnement biedt.

Wat zijn de mogelijkheden van 5G-ready Sim Only abonnementen?

5G is de nieuwste technologie op het gebied van mobiele communicatie. Het biedt een nog snellere verbinding, waardoor je nog sneller kunt internetten en filmpjes kunt streamen. 5G zorgt ook voor een betere dekking, waardoor je op meer plekken gebruik kunt maken van mobiel internet.

Om gebruik te kunnen maken van 5G, is een 5G-ready Sim Only abonnement nodig. Dit betekent dat het abonnement geschikt is voor het gebruik van 5G-netwerken. Niet alle Sim Only abonnementen zijn al 5G-ready, dus het is belangrijk om hierop te letten bij het afsluiten van een nieuw abonnement.

Is mijn smartphone geschikt voor 5G?

Niet elke smartphone is klaar voor het 5G netwerk. Benieuwd of jouw smartphone dit aankan? Dit controleer je heel makkelijk, zonder naar de instellingen te gaan. Je hoeft alleen maar wifi uit te zetten en je smartphone op mobiele data over te laten schakelen. Je ziet een 4G- of een 5G icoontje.

Voor iPhone gebruikers werkt dit net wat anders. Open de instellingen-app op je telefoon en ga naar ‘Mobiel netwerk’. Bezoek vervolgens het gedeelte ‘Mobiele data’. Je ziet nu of jouw iPhone 5G ondersteuning biedt.

Wisselen tussen 5G en 4G

Wanneer je een moderne smartphone hebt, dan heeft deze in veel gevallen 5G ondersteuning. Dit betekent razendsnel mobiel internet. Dat is fijn, maar soms is het beter om even over te schakelen naar 4G. Bijvoorbeeld omdat de batterij van je telefoon bijna leeg is. Wanneer je voor een lagere internetsnelheid kiest, loopt de batterij minder snel leeg.

Hoe je wisselt van 5G naar 4G, hangt een beetje van het merk af. Hieronder een algemene handleiding:

  • Open de instellingen app
  • Ga naar het gedeelte ‘Verbindingen’
  • Tik op ‘Mobiele netwerken’
  • Tik op ‘Netwerkmodus’
  • Schakel over van 5G naar 4G (of andersom)

Het kan natuurlijk dat je bij de instellingen ‘Wifi en netwerk’ ziet staan. Dit is vergelijkbaar met ‘Verbindingen’.

Je ziet dat het vrij makkelijk is om te wisselen tussen 5G en 4G. Is je batterij weer vol? Schakel dan weer over op het snelle mobiele internet. Met je 5G-ready Sim Only abonnement geniet je van een snelle verbinding, waar je ook bent.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Ontdek de mogelijkheden van 5G-ready Sim Only abonnementen
Schuiven naar boven