De beste kinderschoenen van dit moment

Bijgewerkt: 21 juli 2023

De keuze in kinderschoenen is ontzettend groot. Van modern tot sportief en van stevig tot matig, elk budget komt voorbij. Als ouder(s) weet je hoe belangrijk het is om schoenen te kopen die de voeten van je kind goed ondersteunen. Wat zijn de beste kinderschoenen van dit moment? Stevigheid hoeft niet gelijk een dure aankoop te zijn. Zo zijn er betaalbare stevige kindersneakers met een flexibele zool. Of misschien zoek je een ander type schoen. In dit artikel vind je tips om de beste kinderschoenen te vinden.

De voeten van je kind opmeten

Voordat je op zoek gaat naar kinderschoenen, is het praktisch om eerst de voeten van je kind op te meten. Ga niet uit van de huidige schoenmaat: deze kan al snel te klein zijn. Houd er rekening mee dat kinderen snel groeien. Juist daarom is het belangrijk om regelmatig de voeten op te meten, al helemaal wanneer je nieuwe kinderschoenen koopt.

In veel schoenenzaken kun je de voetjes op laten meten. Maar wanneer je via een webshop bestelt, moet je dit zelf doen.

Zo meet je de voeten op

Het advies is om beide kinderenvoeten op te meten. Er kan namelijk een klein verschil tussen de twee voetjes zijn.

Meet de voeten altijd aan het einde van de dag. Voeten zwellen gedurende de dag een beetje op. Je koopt liever schoenen die een heel klein beetje ruimer zitten, dan dat ze te klein zijn.

Het volgende heb je nodig voor het opmeten van de voeten:

 • Een meetlint
 • Een stuk papier dat groter is dan de voet van het kind
 • Een pen of potlood
 • Een vlakke ondergrond

Laat je kind met blote voeten op het papier staan. Door het papier tegen een muur of rand te plaatsen, weet je zeker dat het niet verschuift. Meet de lengte van de voeten op het papier. Markeer de langste tenen van elke voet en de hiel. Markeer ook de breedte van de voeten.

Je hebt nu op papier de markeringen staan. Gebruik het meetlint (of een liniaal) om de lengte en breedte van de voeten te achterhalen.

Nederlandse maat (EU)Voetlengte in cm (ongeveer)Leeftijd (ongeveer)
1810.5 cm9-12 maanden
1911.1 cm12-15 maanden
2011.8 cm15-18 maanden
2112.5 cm18-24 maanden
2213.1 cm2 jaar
2313.8 cm2-2,5 jaar
2414.5 cm2,5-3 jaar
2515.1 cm3 jaar
2615.8 cm3-3,5 jaar
2716.4 cm3,5-4 jaar
2817.1 cm4 jaar
2917.8 cm4-4,5 jaar
3018.4 cm4,5-5 jaar
3119.1 cm5 jaar
3219.8 cm5-5,5 jaar
3320.4 cm5,5-6 jaar
3421.1 cm6 jaar
3521.8 cm6-7 jaar
3622.4 cm7-9 jaar

Dit zijn de beste kinderschoenen

Nu je de maat weet, ga je op zoek naar de beste kinderschoenen van dit moment. Hieronder wat richtlijnen om kwalitatieve schoenen te kiezen:

 • Pas schoenen met sokken: laat je kind de schoenen passen met de sokken die het vaak draagt, om een betere pasvorm te garanderen. Doe dit ook wanneer je online kinderschoenen bestelt, want je hebt ruim voldoende de tijd om deze schoenen te passen en te beoordelen.
 • Kies voor kwaliteit: koop schoenen van goede kwaliteit, gemaakt van duurzame materialen zoals leer of ademende stoffen. Deze ondersteunen de voeten van je kind beter en gaan langer mee.
 • Flexibele zolen: kies schoenen met flexibele zolen die de natuurlijke beweging van de voeten bevorderen. Stijve zolen belemmeren de voeten belemmeren en veroorzaken Nu.
 • Controleer de binnenzool: Een goed gevoerde binnenzool biedt extra comfort en demping voor de voeten van je kind.
 • Sluitingstype: denk over het sluitingstype van de schoen na, zoals klittenband, veters of ritsen. Kies wat het meest handig is voor je kind om zelf aan en uit te doen.
 • Laat je kind meebeslissen: betrek je kind bij het kiezen van schoenen. Laat ze de stijl en kleur kiezen die ze leuk vinden, zodat ze enthousiaster zijn om de schoenen te dragen.

Sneakers voor kinderen: een goede of slechte keuze?

Vroeger verkochten winkels sneakers voor kinderen, die van een lage kwaliteit waren. Ze boden te weinig ondersteuning. Dit soort kinderschoenen kom je hier en daar nog wel tegen, maar gelukkig zijn er steeds meer webshops die goede kwaliteit kinder sneakers verkopen.

Deze sneakers zijn gemaakt van duurzame materialen waaronder leer, suède of ademende stoffen. Dit is altijd een goede keuze voor kinderschoenen.

Een verstevigde neus bescherm de tenen. Bovendien zorgt het ervoor dat schoenen langer meegaan. Vooral bij kinderen is dit ontzettend belangrijk.

Kwalitatieve kindersneakers hebben een goede pasvorm. Ze bieden voldoende ruimte aan de tenen en hiel, zonder strak te zitten.

Natuurlijk zijn sneakers voor kinderen trendy, in vrolijke kleuren en passend bij de wensen van je kind. Groot of klein, je vindt altijd sneakers in de juiste maat.

De beste kinderschoenen nog eens op een rij

Benieuwd wat de meest populaire kinderschoenen van dit moment zijn? Hieronder vind je verschillende soorten schoenen. De meest populaire staan bovenaan.

 • Sneakers
 • Sandalen
 • Sportschoenen
 • Klittenbandschoenen
 • Instappers
 • Laarzen
 • Ballerina’s

Bedenk dat de populariteit mede afhankelijk is van de huidige mode en seizoenen.

Dit artikel is gesponsord door shoesme.nl, met een ruime collectie baby- en kinderschoenen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste kinderschoenen van dit moment
Schuiven naar boven