Samsung S22 test: prestaties en scores

Bijgewerkt: 15 maart 2023

De Samsung Galaxy S21 was zeer succesvol. Nu is het tijd voor de S22 die voorzien is van een prachtig ontwerp. Met zijn 6,1 inch scherm mag hij gezien worden, en ook de processor is erg krachtig. In de Samsung S22 test komen de belangrijkste highlights voorbij.

Technische specificaties

Hieronder de technische eigenschappen van de Samsung Galaxy S22:

  • Systeem – Android 12
  • Gebruikersomgeving: interface 4.1
  • Bescherming: IP68 (volledig stof- en waterdicht)
  • Processor: Exynos 2200
  • Werkgeheugen: 8 GB
  • Grafische chip: Samsung Xclipse 920
  • Opslagcapaciteit: vanaf 128 GB

Tip: bekijk de Samsung S22 Ultra (het grootste model)

Beschrijving van deze smartphone

In de Samsung S22 test wordt niet alleen naar de prestaties maar ook naar de specificaties gekeken. Dit model heeft een 6,1 inch amoled scherm met een heldere kleurweergave. De schermresolutie bedraagt 2340 x 1080 pixels. Met een dpi van 422 kun je zeker rekenen op een heldere weergave, zelfs wanneer het zonlicht op het scherm schijnt.

Het scherm heeft een verversingsfrequentie van 120 Hz. Dit is meer dan bij veel andere toestellen uit hetzelfde jaar. In dat opzicht komt de Samsung S22 goed uit de test. Maar let op, want ten opzichte van het vorige model (de S21) is de verversingssnelheid gelijk gebleven.

De processor en prestaties

De vraag is natuurlijk of de processor van dit toestel goed uit de test komt. Ja, de Exynos 2200 is een krachtpatser. Zonder problemen voert hij verschillende taken uit. Natuurlijk moet je het toestel niet met opzet aan de meest moeilijke taken onderwerpen, maar dan nog zal hij niet onderdoen voor zijn concurrenten.

Het werkgeheugen van 8 GB is niet zo bijster groot, maar meer dan voldoende om goed te presteren. Het zorgt in ieder geval voor een goede ondersteuning van de processor. In de Samsung S22 test is gebleken dat de processor naar verhouding goed tot uitmuntend presteert.

Praktisch: koop een Samsung S22 hoesje

Accu is iets minder groot

De Galaxy S22-serie is in drie verschillende modellen uitgebracht. De Samsung S22 heeft van deze drie de kleinste accu. Omdat de processor goed met de accu samenwerkt heeft deze een lange levensduur. Opladen kan draadloos, bekabeld of middels snelladen. Draadloos snelladen is natuurlijk ook mogelijk. Wel is het zo dat het draadloos snel opladen wat slechter voor de accu is, dit moet je dan ook zeker niet te vaak doen.

Tijdelijke aanbieding op de Samsung site

Ter gelegenheid van de lancering van de Samsung S22 was er een speciale aanbieding. Wanneer je via de officiële website van Samsung bestelde, kreeg je er gratis Galaxy Buds ter waarde van meer dan € 100 bij. Overigens was deze actie ook van toepassing wanneer je de Samsung S22 ergens anders kocht, bijvoorbeeld bij bol.com of Mediamarkt.

Wel zat er een verschil tussen deze twee. Op de officiële website van Samsung kreeg je de Galaxy Buds thuisgestuurd zonder dat je nog iets hoefde te doen. Maar wanneer je bij een externe verkoper de S22 kocht, moest je de Bud via een speciale actiepagina apart aanvragen. Deze actie loopt/liep tot en met eind april 2022.

Samsung S22 kopen

Ook zonder actie is de Samsung Galaxy S22 een interessante keuze. Met een aanschafprijs van ongeveer € 879 is dit het goedkoopste model van de drie. Voor de S22+ betaal je al snel € 300 meer en de S22 Ultra is nog duurder.

Bekijk Samsung S22 (+ prijs)

Je koopt dit toestel online en krijgt hem dan netjes thuisgestuurd. Vaak al binnen 1-2 werkdagen, dus lang hoef je niet te wachten. Uiteraard heb je een zichttermijn van 30 dagen en heb je ook recht op de wettelijke garantieperiode.

Samsung S22 review: wat gebruikers ervan vinden

In de Samsung S22 review is niet met een professioneel oog naar de toestel gekeken, maar puur wat gebruikers ervan vinden.

Consumenten die over zijn gestapt van de S10 naar de S22 zijn zeer tevreden. Ook van de S20 naar de S22 is een prima keuze. Maar wanneer je van de S21 overstapt naar het nieuwere model, dan kan dit misschien wat tegenvallen. De batterij van de S22 is niet de allerbeste maar zeker ook niet slecht, zo ervaren consumenten.

Ook met betrekking tot het beeldscherm is er niet veel verschil met de voorganger. Je moet wel hele goede ogen hebben om hier wat op aan te merken. De camera is wel wat minder dan bijvoorbeeld de A52, waarbij vooral de lagere resolutie een belangrijke rol speelt. Toch is de kwaliteit van de foto’s en video’s zeer goed, maar dat heeft weer met de krachtige processor te maken. Conclusie: de Samsung S22 review is aardig positief, dat is goed nieuws.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Samsung S22 test: prestaties en scores
Schuiven naar boven