Beste tuinverlichting op zonne-energie (solar)

Bijgewerkt: 18 april 2022

Steeds meer tuinen zijn uitgerust met verlichting op zonne-energie. Erg milieuvriendelijk en ook nog eens kostenbesparend. Overweeg je om de beste tuinverlichting op zonne-energie aan te schaffen, dan zijn er een aantal goede modellen verkrijgbaar. Ga voor een enkele tuinlamp of een set van meerdere lampen. Zeer geschikt voor de tuin, het terras of het erf.

De beste keuze: Homèlle Solar Tuinfakkels

  • Setje van 6 fakkels
  • Prijsindicatie: € 29,95

Zoek je de beste tuinverlichting op zonne-energie, dan moet je zeker eens bij de Homèlle Solar Tuinfakkels kijken. Voor een mooi bedrag koop je een set van maar liefst 6 tuinfakkels. Deze werken volledig op zonne-energie. Het voordeel van een fakkel is dat je hem heel makkelijk in de grond steekt, bijvoorbeeld in de aarde of op het gras.

In de zomermaanden vangen deze lampen meer zonlicht op. Dit betekent dat ze gedurende de avonduren ook langer blijven branden. Aanschouw de prachtige verlichting, waarbij het licht beweegt als echte vlammetjes. Dit zorgt voor een rustgevend effect. Ideaal voor plaatsing bij het terras of langs het looppad.

Bekijk Homèlle Solar Tuinfakkels

Lideka Solar tuinverlichting

  • Brandt tot 10 uur achter elkaar
  • Prijsindicatie: € 39,95

Een heel mooi alternatief is de Lideka Solar tuinverlichting. Mooie tuinverlichting op zonne-energie tegen een goede prijs. Het gaat hier om een set van twee lantaarns met krachtige warme led lampen. Elke lantaarn is voorzien van een 300 mAh batterij, die zich onder invloed van zonlicht oplaadt. Het duurt ongeveer 6-8 uur voordat de batterij volledig is opgeladen, hiermee kan hij tot wel 10 uur lang branden.

Het design ziet er heel sfeervol en bijzonder uit, waardoor er een mooi schaduweffect bereikt wordt. Het warme ledlicht is zeer energiezuinig en heeft een goede lichtopbrengst. De Lideka Solar tuinverlichting is IP44 gecertificeerd (spatwaterdicht).

Van dit merk is verschillende solar tuinverlichting verkrijgbaar, van de leuke lantaarns tot krachtige buitenverlichting als mozaïeklamp, en nog veel meer! Bekijk daarom het complete aanbod.

Naar Lideka Solar tuinverlichting

Overzicht beste tuinverlichting op zonne-energie

Bovenstaande merken zijn zeker aan te raden. Zoek je iets van een ander merk, model of misschien een andere prijsklasse? Hieronder het complete overzicht tuinverlichting op zonne-energie. Houd er rekening mee dat de meeste modellen van een goede tot hogere kwaliteit zijn. Wanneer je twijfelt is het altijd goed om even naar de reviews of beoordelingen van gebruikers te kijken (onder het product).

Bekijk overzicht Solar tuinverlichting

Wat is de beste solar buitenverlichting?

Er is een verschil tussen een buitenlamp op zonne-energie of sfeervolle tuinverlichting. De buitenlamp is eigenlijk alleen bedoeld voor het verlichten wanneer je door de tuin loopt of wanneer er bezoekers komen. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld iets in de buitencontainer moet weggooien. Tuinverlichting is sfeerverhogend en plaats je rondom het terras, de vijver of het looppad.

De beste solar buitenverlichting is in ieder geval voorzien van een krachtige accu. Hierbij is het belangrijk dat de accu, volledig opgeladen, minstens 6 uur achter elkaar brandt. De hele goedkope solar buitenverlichting kan dit niet bieden. Voorkom dus dat je een setje ter waarde van een tientje koopt, vaak is dit van een betrekkelijk lage kwaliteit. Dit geldt ook voor veel producten die je bij AliExpress of een andere Chinese webshop bestelt.

Hier moet je oplaten bij Solar tuinverlichting

Allereerst speelt de kwaliteit een belangrijke rol, dat heb je hierboven al kunnen lezen. Waar moet je nog meer op letten bij solar tuinverlichting? Bekijk de belangrijkste aandachtspunten.

Sfeervol: of je nu voor de goedkoopste of duurste tuinverlichting gaat, deze moet vooral sfeervol zijn. Daarom is het ook goed er aan gebruik wordt gemaakt van een warmwitte ledlamp. Een beetje richting het gele is ook goed, maar hij moet ook weer niet te donker zijn.

Sommige van deze modellen imiteren een wakkerende vlam. Bijvoorbeeld de tuinfakkel die je hierboven al voorbij hebt zien komen. Dit werk nog eens extra sfeerverhogend en is dan ook zeker aan te raden voor plaatsing rondom het terras.

Kwalitatieve zonnecellen: helaas zie je aan de buitenkant niet of solar tuinverlichting van een hoge kwaliteit is. Maar je ziet het wel aan het merk of de prijs terug. Verder zijn veel producten beoordeeld door consumenten, hier haal je ook veel informatie uit.

Plaatsing: het is belangrijk dat de zonnecellen voldoende licht kunnen vangen. Zet de beste tuinverlichting op zonne-energie daarom nooit in de schaduw maar ergens waar het zonlicht het grootste gedeelte van de dag valt. Zo kunnen de zonnecellen de batterij voldoende opladen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste tuinverlichting op zonne-energie (solar)
Schuiven naar boven