Beste sfeerverlichting voor buiten

Bijgewerkt: 18 april 2022

Zwoele zomeravonden, een BBQ met vrienden of misschien wel in het voor- en najaar van de buitenlucht geniet. Met de beste sfeerverlichting voor buiten blijf je tot in de late avonduurtjes ‘plakken’. Dit soort sfeerverlichting moet niet alleen gezelligheid uitstralen maar ook energiezuinig zijn. Bovendien is de verlichting goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Led prikkabel

  • Energiezuinig
  • Sfeervol
  • Prijsindicatie: € 23 tot € 59

De beste sfeerverlichting voor buiten betreft de led prikkabel. Modern maar toch met een nostalgische uitstraling. Een prikkabel bestaat uit meerdere bollampjes, met het design van vroeger. Het betreft led lampen en die zijn ontzettend energiezuinig. Hiermee breng je op een kostenbesparende manier sfeer aan in de tuin of op het terras.

De led prikkabel is in verschillende afmetingen en modellen verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor een waterdicht lichtsnoer met een afmeting van 5,5 meter. Of eentje met gekleurde lampjes, en er zijn zelfs exemplaren die op zonne-energie werken. Voldoende keuze, en ook nog eens betaalbaar.

Bekijk led prikkabels

Led strip als buitenverlichting

Een praktische en mooie oplossing is de led strip, uiteraard geschikt voor buiten (IP65 gecertificeerd). Kies een led strip met witte lampjes of gekleurde verlichting. Ledstrips zijn zeer compact en eenvoudig weg te werken. Bijvoorbeeld langs de gevel, onder de overkapping of onder of langs een rand.

Het model met wifi is de beste sfeerverlichting voor buiten, omdat je de verlichting vanaf je smartphone bedient. Afhankelijk van het model is deze ook compatibel met Google Home of Amazon Alexa, of Apple Home Kit.

Een ledstrip is verkrijgbaar in een afmeting van 2 tot 10 meter, dit varieert. De strip kan gewoon op maat geknipt worden. Ook is het mogelijk om meerdere strips aan elkaar te koppelen, maar hier is wel een koppelstuk voor nodig. Wil je een erg lange lichtband maken, dan heb je extra controlers en adapters nodig.

Breng je sfeer op het terras aan met deze mooie en subtiele sfeerverlichting? Bekijk het assortiment en de prijzen.

Naar led strips voor buiten

Beste sfeerverlichting voor buiten op een rij

Wellicht twijfel je nog over het type sfeerverlichting. Bijvoorbeeld het model, de lichtkleur en de mogelijkheden. Moet de verlichting bijvoorbeeld te bedienen zijn vanaf een smartphone of een afstandsbediening? Moet er een de functie opzitten en weet je nog niet welke lengte je nodig hebt?

Hieronder het overzicht sfeerverlichting voor buiten. Alle soorten verlichting is IP gecertificeerd en hiermee volledig waterdicht of spatwaterdicht.

Bekijk overzicht sfeerverlichting (voor buiten)

Uitleg over de prikkabel

Vaak wordt als sfeerverlichting voor buiten voor de prikkabel gekozen. Wat is een prikkabel? Dit is een lichtsnoer met hieraan fittingen gemonteerd. In elke fitting gaat een bollampje. Dit ziet zeer leuk en sfeervol uit. Vroeger betrof het gloeilampjes, maar tegenwoordig gaat het om led bollampjes. Hiermee bespaar je tot wel 80% aan energie.

De ruimte tussen de fittingen bedraagt tussen de 10 cm en 30 cm. Sommige modellen hebben een ruimere tussenafstand, maar dan zijn de fittingen en de lampen ook groter.

Zo moet je de sfeerverlichting voor buiten bevestigen

Heb je een prikkabel op het oog? Hieronder vind je informatie over het ophangen van de prikkabel.

Bepaal eerst de totale lengte van het lichtsnoer. De sfeerverlichting moet niet te los hangen, hierdoor gaat hij teveel wiegen in de wind. Hang hem ook niet superstrak op, er moet een beetje speling overblijven. Meet de afstand waar het lichtsnoer moet komen te hangen, tel hier ongeveer 5% tot 10% bij op. Dit is de totale lengte die je nodig hebt.

Vouw het uiteinde van het lichtsnoer dubbel en maak dit met een tirep vast. Zo creëer je een praktische ophanglus.

Waar moet je op letten bij tuinverlichting?

Er is een verschil tussen sfeerverlichting en tuinverlichting. Je zult merken dat tuinverlichting over helder en wit licht beschikt. Terwijl sfeerverlichting juist een lamp met een warme kleur heeft. Dit kan wit maar ook richting het geel zijn.

Sfeerverlichting breng je rondom het terras aan, maar ook onder de overkapping of de veranda. Terwijl tuinverlichting voornamelijk rondom het looppad geplaatst wordt. Tuinverlichting dient dan ook twee doelen: je weg in het donker vinden en als mogelijke sfeerverlichting.

Bedenk dus van tevoren of je voor tuinverlichting gaat of toch voor specifieke sfeerverlichting voor buiten. Beide combineren kan natuurlijk ook, dit maakt het er alleen maar leuker op.

Een laatste tip: zowel sfeerverlichting als tuinverlichting moet altijd waterbestendig zijn. De modellen hierboven zijn dan ook zeer geschikt voor buiten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste sfeerverlichting voor buiten
Schuiven naar boven