Compressor voor autobanden – beste compressors voor deze klus

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Zelf de autobanden oppompen zonder dat je hiervoor naar een tankstation of garage hoeft te rijden. Deze klus is zo geklaard met de best compressor voor autobanden. Een (draagbare) luchtcompressor is niet alleen geschikt voor autobanden maar ook voor fietsbanden, luchtbedden, het zwembad en andere zaken.

Donrox 4-in-1 luchtcompressor

  • Zeer compact model
  • Winnaar uit de test (fiets.nl)
  • Prijsindicatie: € 69,95

De beste compressor voor autobanden is de Donrox 4-in-1. Deze is door de website fiets.nl als beste uit de test gekomen. Hij is niet alleen bedoeld voor het oppompen van fietsbanden maar ook autobanden, opblaasbaar speelgoed en nog veel meer.

Het model is via USB oplaadbaar, waardoor je hem altijd bij de hand hebt. Dankzij de compacte afmeting neem je hem overal mee naartoe. Hij is voorzien van een digitale bandenspanningsmeter, een ingebouwde powerbank en een zaklamp. Het ideale model voor thuis en onderweg. Vergeet hem ook niet mee op vakantie te nemen!

Hij heeft een maximale luchtdruk van 10,3 bar en geeft lucht af met 20 l/min. Wanneer hij in werking is produceert hij een geluidsniveau van 65 dB. Bij het bereiken van de ingestelde druk treedt de automatische stopfunctie in werking. Inclusief mogelijkheid om vooraf vijf programma’s in te stellen.

Bekijk Donrox 4-in-1

Makita DMP180Z Luchtpomp

  • Geheugen voor laatst ingestelde druk
  • Beveiligd tegen oververhitting
  • Prijsindicatie: € 65

Het prettige aan de Makita luchtcompressor is dat de accu uitwisselbaar is en met alle apparaten van dit merk. Let op want dit model wordt zonder accu geleverd.

De Makita is de beste luchtcompressor voor autobanden omdat hij een aantal goede functies heeft. Bijvoorbeeld de geïntegreerde ledverlichting, wat het werken op slecht verlichtte plaatsten makkelijker gemaakt. Op het verlichte display is de druk eenvoudig in te stellen. Zodra de ingestelde druk bereikt is, stopt de compressor automatisch.

Dit model wordt geleverd met vier extra adapters waaronder een voor ‘n Frans ventiel, de adapter voor het Dunlopventiel en een verloop die geschikt is voor het zwembad of opblaasbaar speelgoed. Ook zit er een naald voor onder andere voetballen bij. Hiermee is deze luchtpomp multifunctioneel. De slang zelf is uitgerust met een adapter voor autoventielen, hij is dus direct klaar voor gebruik.

Levert een maximale luchtdruk van 14 bar en 12 l/min. Het geluidsniveau bedraagt 70 dB.

Naar Makita DMP180Z Luchtpomp

Black & Decker BDCINF18N-QS

  • Werkt zeer nauwkeurig
  • Drie energiebronopties
  • Prijsindicatie: € 77

Dit model mag dan wel duurder geprijsd zijn, maar Black & Decker staat altijd voor een hoge kwaliteit. Deze krachtige compressor voor autobanden is compact en hierdoor makkelijk op te bergen. Hij werkt op een accu die uitwisselbaar is met alle Black & Decker elektrische apparaten.

Dat dit de beste compressor voor autobanden is heeft vooral te maken met de hoge kracht. Hij levert een maximale luchtdruk van 11,03 bar en 18 l/min. Het geluidsniveau is met 80 dB wat hoger, maar daar staat die kracht weer tegenover.

De druk kan zeer nauwkeurig worden ingesteld en is afleesbaar op het digitale display. Bij het gewenste resultaat stopt de compressor automatisch. Keuze uit drie energiebronnen: 12 volt, 18 volt en AC.

De ideale lucht compressor voor het oppompen van autobanden, de kruiwagenband, zwembad, luchtbed, voetballen, opblaasbaar speelgoed en fietsbanden. Hij werkt tweezijdig dus hij is niet alleen geschikt voor het oppompen maar ook van het aflaten van een opblaasbaar zwembad, zwembadaccessoires en luchtbedden.

Het enige nadeel aan dit model is het wat kortere snoer. Verder zijn gebruikers erg positief over deze Black & Decker compressor.

Bekijk Black & Decker BDCINF18N-QS

Wat is een goede compressor voor autobanden?

Wil je af en toe of onderweg de autobanden oppompen of checken, ga dan voor een draagbaar model. Voor het zware werk of het regelmatig pompen kies je een grote uitvoering. Je krijgt dan met een groter, zwaarder en duurder model te maken. Bedenk dat deze niet geschikt is om mee te nemen en je verplaatst hem ook niet zo makkelijk. Daarom is een goede compressor voor autobanden draagbaar en compact.

Het aantal bar compressor voor het oppompen van autobanden

Om af en toe autobanden op te pompen heb je een compressor nodig met minimaal 8 bar/ 25 l/min. Bovenstaande modellen voldoend hier allemaal aan. Let op want gaat het om het oppompen van vrachtwagenbanden, dan heb je een 14 bar compressor nodig.

Waar nog op letten bij aankoop van een compressor?

Wanneer je een compressor aanschaft dan is het vooral belangrijk dat hij geschikt is voor het doel dat je voor ogen hebt. Gaat het om het oppompen van autobanden, fietsbanden, zwembad en opblaasbaar speelgoed, dan zijn bovenstaande modellen een geschikte keuze.

Kwaliteit speel natuurlijk ook een belangrijke rol. Koop zeker geen luchtcompressor uit een Chinese/Aziatische webshop, die is niet goedgekeurd volgens de Europese richtlijnen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Compressor voor autobanden – beste compressors voor deze klus
Schuiven naar boven