Op de bouw met de beste smartphone voor bouwvakkers

Bijgewerkt: 21 april 2022

Een goede smartphone kan tegen een stootje en is ook bestand tegen stof en water. De beste smartphone voor bouwvakkers is robuust gebouwd en ‘hufterproof’. Een valpartij, een hoop stof of vocht kan de telefoon niet schaden. Onderstaande modellen zijn zeker aan te raden wanneer je werkzaam bent in de bouw.

CAT smartphone

  • Specifiek bedoeld voor ruige omstandigheden
  • Prijs: vanaf € 235

De beste smartphone voor bouwvakkers is er ongetwijfeld een van het merk CAT. Het gaat hier om rugged smartphones, geschikt voor ruwe omstandigheden. Deze bouw telefoon kan tegen een stootje, water en stof. Het stevig omhulsel zorgt ervoor dat de smartphone goed beschermd blijft.

De CAT S42H+ is een populair model uit 2021. Het heeft een 5,5 inch lcd-scherm met een resolutie van 1440 x 720 pixels. Er is een simkaarthouder voor 2 simkaarten aanwezig, maar dit kun je ook combineren met 1 simkaart en 1 geheugenkaart. De hoofdcamera heeft een resolutie van 13 MP en de selfiecamera 5 MP. De batterij van 4200 mAh gaat zeer lang mee.

Van dit merk zijn natuurlijk ook andere modellen verkrijgbaar, zoals de CAT S52 uit 2019 (5,65 inch scherm). Dit model is zeer geschikt voor ruige omstandigheden. Ook de S62 Pro uit 2020 is praktisch en heeft een 5,7 inch scherm. Er komen regelmatig nieuwe modellen op de markt.

Bekijk CAT smartphones

Doogee bouwsmartphones

  • Telefoons met een groot scherm
  • Prijs: vanaf € 119

Een andere zeer goede bouwsmartphone is het merk Doogee. Niet bij iedereen bekend maar zeker de moeite waard wanneer je werkzaam bent binnen de bouwindustrie. Nagenoeg alle modellen hebben een flink scherm, ergens tussen de 6 en 6,5 inch. Hierdoor lees je alles perfect op het scherm af. Uiteraard zijn er ook een aantal kleinere modellen verkrijgbaar, die passen wat makkelijker in de broekzak of de tas.

De Doogee S40 Pro wordt goed verkocht, deze is in 2021 uitgebracht. Dit model kost rond de € 149 en heeft een 5,45 inch scherm. Het toestel is volledig stof- en waterdicht en ook nog eens valbestendig. De S88 Pro mag er ook wezen. De grote batterij gaat ontzettend lang mee en op het 6,3 inch heldere scherm lees je alles perfect af.

De S96 Pro is wat duurder geprijsd maar is wel uitgerust met een 6350 Mah batterij. Dat kom je tegenwoordig nog zelden tegen. Je hoeft tijdens een werkdag de smartphone niet op te laden. Kortom: Doogee behoort zeker tot de beste bouw smartphones.

Naar Dogee modellen

Ulefone telefoons

  • Zeer krachtige batterij
  • Prijs: vanaf € 140

Nog steeds op zoek naar de beste smartphone voor bouwvakkers waarvan de batterij ontzettend lang meegaat? Dan moet je eens bij het merk Ulefone kijken. Hier zitten een aantal modellen tussen waarvan de batterij een stand-by tijd tot een week heeft. En tijdens gebruik kan de batterij makkelijk twee dagen mee zonder dat je hem op hoeft te laden.

Dit is bijvoorbeeld bij de Ulefone Power Armor 14 het geval, deze is voorzien van een 10.000 mAh batterij. Hij ondersteunt draadloos opladen, dat is alleen maar een pluspunt. De Armor 11T mag dan wel duurder geprijsd zijn, maar dit is een echte krachtpatser voor bouwvakkers. Hij ondersteunt 5G, is schokbestendig, goed bestand tegen water en stof en heeft een warmtebeeldcamera met FLIR technologie. Dit kan tijdens bouwwerkzaamheden nog eens van pas komen.

Ook veel andere modellen van dit merk zijn voorzien van een warmtebeeldcamera. En een krachtige accu, daar kun je van op aan. Verder een goede hoofdcamera met een resolutie die tussen de 30 en 64 megapixels ligt. De selfiecamera’s zijn matig maar op de bouw is het eigenlijk toch niet de bedoeling dat je selfies loopt te maken. In ieder geval zien de selfies erg goed genoeg uit om te delen op social media.

Bekijk Ulefone smartphones

Samsung Galaxy Xcover

  • Valbestendig
  • Prijs: vanaf € 129

Zelfs het bekende en vertrouwde merk Samsung richt zich op bouwsmartphones. Hiervoor moet je bij de serie XCover zijn. Deze modellen zijn zo ontworpen dat ze gerust valpartijen van 1,5 m of soms hoger overleven. De IP68 certificatie zorgt ervoor dat er geen water of stof binnendringt.

Deze modellen zijn voorzien van professionele camera’s waarmee je scherpe foto’s en video’s maakt. De accu heeft een lange levensduur en is bij deze modellen ook nog eens vervangbaar. Dat is uniek want bij de meeste moderne smartphones  kan dit niet.

Je koopt een model vanaf € 129, deze is dan enkele jaren oud. De nieuwste Samsung Galaxy Xcover is verkrijgbaar voor ongeveer € 259 tot € 350. Let op: het gaat hier niet om een echte rugged smartphone, hij is wat kwetsbaarder dan bovenstaande merken. Maar wanneer het er niet al te ruig aan toe gaat is dit een uitstekende keuze.

Naar Samsung Galaxy Xcover

Verzekering smartphone

Op de bouwplaats kan het er wild aan toe gaan. Denk eventueel aan het afsluiten van een smartphoneverzekering.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Op de bouw met de beste smartphone voor bouwvakkers
Schuiven naar boven