IPhone inruilen voor geld – enkele tips

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Je oude iPhone is geld waard. Vaak kun je hem bij Apple inruilen voor een kortingsbon. Die bon lever je in bij de eerstvolgende aankoop. Maar de iPhone inruilen voor geld (cash) is ook een mogelijkheid. Het is belangrijk om de hoogste prijs voor het toestel te krijgen. Bekijk de volgende tips en ruil de iPhone in voor geld.

Wat krijg je voor een oude iPhone?

Wanneer je de iPhone aan Apple teruglevert, kreeg je er naar verhouding vrij weinig voor terug. Volgens het Apple recycle programma is een oude iPhone het volgende waard:

  • Een toestel dat maximaal een jaar geleden is uitgebracht: tussen de € 300 en € 645
  • Een iPhone van 1 tot 2 jaar oud: tot € 400
  • Toestel van 3-4 jaar oud: tot € 265
  • Een iPhone ouder dan 4 jaar: € 5 tot € 150

Door de iPhone aan een winkelier te verkopen krijg je er ongeveer 10% tot 20% meer voor. Wanneer je hem particulier verkoopt dan kun je tot wel 50% meer krijgen.

Een nieuwe iPhone kopen? Ontdek de nieuwste modellen inclusief prijs.

Naar nieuwe iPhones

IPhone inruilen voor geld: zaken waar je rekening mee houdt

De waarde van de iPhone hangt van verschillende zaken af. Ten eerste de leeftijd van het toestel, maar ook hoe goed hij nog functioneert. Beschadigingen brengen de waarde omlaag, terwijl een toestel in nieuwstaat het meeste oplevert.

Wil je de iPhone inruilen voor geld? Bekijk de belangrijkste aandachtspunten en tips.

Terugzetten naar fabrieksinstellingen

Wanneer je de iPhone inruilt voor geld betekent dit dat hij van eigenaar wisselt. Denk aan je privacy, reset alle instellingen! Door de iPhone terug te zetten naar fabrieksinstellingen verwijder je tevens alle persoonlijke data en instellingen. Een reset naar fabrieksinstellingen werkt als volgt:

  • Open de instellingenapp
  • Tik op Algemeen
  • Tik op Zet over of stel iPhone opnieuw in
  • Tik op Wis alle inhoud en instellingen

Voordat je dit doet is het goed om eerst een reservekopie te maken. Die reservekopie zet je op het nieuwe toestel terug, zodat de oude instellingen en data weer zichtbaar is.

Verwijder de simkaart

Vergeet niet om het simkaartje uit het toestel te halen. Wanneer je dit laat zitten, dan kan een ander op jouw kosten bellen en gebruik maken van het mobiel internet. Bovendien zijn je contacten en je oproephistorie zichtbaar.

Apple maakt het gebruik van een geheugenkaart bij iPhones niet mogelijk. Je hoeft dus niet te kijken of er een geheugenkaartje in het toestel zit.

Screenprotector verwijderen

Een screenprotector beschermt het scherm tegen krassen, stoten en zelfs valpartijen. Je zou denken dat het handig is om de screenprotector te laten zitten, zodat de volgende eigenaar er ook nog wat aan heeft. Toch is het beter om dit speciale laagje weg te halen. Zonder screenprotector kan de (op)koper de staat van het scherm veel beter beoordelen.

De behuizing schoonmaken

Een auto verkoopt beter wanneer hij er frisgewassen uitziet. Dit geldt ook voor smartphones: de iPhone inruilen levert meer op wanneer hij schoon is. Dompel het toestel niet onder water maar maak hem met een niet-pluizende droge doek schoon. Hardnekkige vingervlekken krijg je makkelijk weg met een lichtvochtige doek. Gebruik zeker geen agressieve reinigingsmiddelen en ook geen ruitenreiniger.

Speciaal voor smartphones zijn er reinigingdoekjes en een spray verkrijgbaar. Niet alleen praktisch voor de smartphone maar ook voor tablet, notebook en tv-scherm.

Bekijk schoonmaakproducten voor smartphones

In het originele doosje

Wanneer je de iPhone particulier verkoopt, is de aanwezigheid van het originele doosje niet vereist. Maar wanneer je naar een inkoper gaat dan kun je beter het originele doosje meenemen. Dit verhoogt de waarde van de iPhone.

Zaten er oordopjes bij de iPhone en zijn deze ongebruikt? Stop ze ook in het doosje. Gebruikte oordopjes geef je om hygiënische redenen niet mee. Een oplader wordt tegenwoordig niet meer bij iPhones standaard meegeleverd, dus die hoeft niet in het doosje.

Waar kan ik mijn iPhone inruilen voor geld?

Een iPhone inruilen voor geld kan bij verschillende verkooppunten. Allereerst bij de Apple stores zelf. Maar ook bij MediaMarkt, Vodafone of T-Mobile. Bij deze aanbieders krijg je geen geld maar een cadeaukaart.

Wil je cash geld, ga dan naar een smartphone inkoper. Dit zijn bedrijven die refurbished of tweedehands smartphones verkopen. Probeer altijd eerst de iPhone particulier te verkopen: dit levert het meeste geld op. Biedt de iPhone via Marktplaats of Facebook Marketplace aan en ontdek wat anderen voor het toestel over hebben.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

IPhone inruilen voor geld – enkele tips
Schuiven naar boven